2011. október 31., hétfő

3 probléma - 3 válasz

Felszakadó, töredező, vékony, gyenge, sárga körmök .... egy igazi rémálom! Mit tegyünk, ha az extrém, virító, élénk körömlakkok szerelmesei vagyunk, ám a körmeink nem rajonganak értük annyira mint mi? Mi a teendő, ha körmeink nagyon törékenyek? Hogyan lehet tartósabb a manikűrünk? Ezekre a kérdésekre keresünk olyan választ,a milyen még biztosan nem kapták  ...

" Imádom a sötét vagy nagyon erős színű lakkokat, viszont miután eltávolítottam körömlakklemosóval, sárga foltos marad a körmöm. Hogyan tudnám ezt elkerülni?"
Vigyázzunk az élénk lakkokkal!
  •  Biztosan emlékeztek még, hogy egy megoldást már említettem előző cikkeimben erre a problémára: alapozó lakk, vagy ha az nincs, akkor egy átlátszó lakk felkenése a lakkréteg előtt. Emellett számos más lehetőségünk is akad!
  • Ha apró foltocska van csak a körmödön, akkor azt nyugodtan eltávolíthatod polírozóval.
  • A citromot több formában is hasznosítani tudjuk erre a problémára. Egy cikk citrommal átdörzsölhetjük a körmeinket, esetleg egy "fele olívaolaj - fele citromlé" oldatba tudjuk áztatni az ujjbegyeket. Ha a kellemest a hasznossal szeretnénk együtt elvégezni, akkor arra a citromolaj a megfelelő! Fehérít, ráadásul ápolja is a körömágybőrt.
  • Körömfehérítő pezsgőporok, paszták és gyöngyök is léteznek már a piacon, ezek hatékonysága változó. Míg egy pasztával 2-3 árnyalatot világosíthatsz körmeiden, addig a pezsgőporral többszöri ismétlésre érheted el ezt az eredményt, így utóbbit nem a szörnyen elszíneződött körmökre ajánlanám. 
  • A körömfehérítő lakkokról már hallottunk, ám számomra is új a körömfehérítő maszk körmökre! Felkened a körmödre, várod míg szárad és hat, majd egy egyszerű mozdulattal lehúzod a körmödről és voilá: a körmeid úgy csillognak, hogy belevakulsz! :D Elvileg ... Jó lenne egyszer egy ilyen kipróbálni. Magyarországon nem tudom, hogy lehet-e kapni, de van egy olyan sejtésem, hogy nem igazán.
  • Lehet nem is hinnéd, de a fehérítő fogkrém hasonlóan viselkedik a körmökön, mint a fogaidon. Kenj egy fél borsónyi mennyiséget a körmödre és masszírozd át a körömágyig! Ez segít megtartani a köröm eredeti színét. Ezt nem fehérítésre, mint inkább karbantartásra ajánlanám.


"Egészségesen táplálkozom, ám a körmeim folyamatosan töredeznek, hámlanak. Mit tudok tenni ez ellen?"
Japán manikűr készlet otthonra
  •  Ha van rá keret pénzügyileg, akkor egy japán manikűr kúra az, ami szóba jöhet. Már cikkeztem erről a körömápolási technikáról. A titok a méhviaszban rejlik! Japán manikűr alkalmazása során a természetes körömlemez visszakapja ragyogó fényét és rendszeres használatával elősegíthetjük az egészséges körömnövekedést. A kezeléstől a természetes köröm színe élénkül, méhviasztól pedig erősödik a köröm.
  • Ha nagyon nagyon vészes a helyzet, akkor keressünk fel egy szakembert, aki felvilágosít, hogy nincs e összefüggésben más betegséggel, gombával vagy fertőzéssel a köröm nagymértékű töredezése, hámlása. Itt nem manikűrösre gondolok elsősorban, hanem bőrgyógyászra. 
  • Vannak már a piacon ilyen.olyan vitaminos, keratinos körömerősítő körömlakkok, amik egyeseknek használnak és boldogan élnek velük, másokon pedig sajnos nem segít. Erről csak azt tudom mondani, hogy próba szerencse. Nézzünk fórumokat, blogokat, hogy egyes termékekről milyen véleménnyel vannak a vásárlók. Ez sokat segíthet a vásárlásnál, ha egy olcsóbb, de haszontalan és egy drágább, de hatékony lakk között vacillálunk. 
  • Egészséges táplálkozás ide vagy oda, meg kell vizsgálnunk, hogy eszünk-e elég biotint, vagyis más néven H-vitamint, ami szintén felel a körmök egészségéért. Megtalálható a mandulában, karfiolban, tojássárgájában, ... Érdekesség, hogy a gyümölcsök és a húsfélék nagyon keveset tartalmaznak ebből a vitaminból, ráadásul a tojásfehérjében olyan anyagok találhatóak, melyek a biotin felszívódását rontják. 
  • A kutikula olaj is segíthet a helyzetünkön. Ezt a drogériákban könnyedén be tudjuk szerezni. Minden este lefekvés előtt kenjük be az egész körömfelületet!


"Hogyan tudnám úgy elkészíteni a manikűrömet, hogy az tovább tartson?"
  • Minden az előkészületekkel kezdődik. Nagyon fontos, hogy a köröm formázása után ne maradjanak kiálló kis részecskék, a szabadszél vége tehát legyen szép sima. Ehhez a művelethez a legalkalmasabb egy üvegreszelő.
  • A köröm teljes felületéről el kell tüntetnünk a zsírokat / olajokat, amit buffer segítségével tudunk megcsinálni.Fontos állomás ez, mivel így az alapozó, majd később a színes lakk könnyebben tapad a körömhöz, és tovább is marad rajta.
  • Alapozó lakk ( az a termék, amire a "base coat" felirat van írva) - vagy ha az nincs akkor átlátszó lakk - használata is jóval meghosszabbítja a manikűr tartósságát. 
  • Ezután felkenhetjük a kiválasztott lakkot 2-3 rétegben, majd ha még arra is van igény, akkor díszítést is csinálhatunk a körmökre.  Ma már rengetek lakkra rá van írva, hogy mennyi ideig bírja a körmökön kopás nélkül. Válasszunk egyet azok közül, amelyek a legszebb számmal kecsegtetnek!
  • Talán még az alapozó lakknál is fontosabb a fedőlakk használata, vagyis a "top coat".
Ezeket a tippeket / praktikákat szerettem volna megosztani veletek. ha bármiféle kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan. Volt már ilyenre példa, és nagyon szívesen válaszoltam. :) További szép estét mindenkinek!

2 megjegyzés :

  1. Melyik olcsóbb kategóriás buffert érdemes megvenni? Melyik vált be Neked? :)

    VálaszTörlés
  2. Bocsánat a kései válaszért, el voltam utazva és csak most tudtam géphez jönni:

    kedves Névtelen!

    Megmondom őszintén ezt a folyamatot az elektromos manikűr készletem segítségével oldom meg, amit pár éve kaptam karácsonyra. A készletben van kb. 10 - 12 féle fej, ezek között van egy, amit buffer helyett használok. Ha jól emlékszik még anyukám, akkor a Rossmann-ból szerezte be nekem. Tudom ajánlani a hasonló elektromos készleteket, mivel a mai napig ezt a szerkezetet használom és nagyon szeretem. :)

    Nemsokára , pontosan 2 hét múlva kapom meg a tanfolyamos bufferemet, róla majd tudok véleményt mondani. Ráadásul most kaptam egy kis elkölteni valót, úgyhogy a hétvégi "haul-om" során is beszerzek majd szerintem egyet, és majd írok róla cikket! :)

    Köszönöm kérdésed!

    VálaszTörlés