2011. október 28., péntek

Hogyan válasszuk ki a tökéletes körömlakkot?

Történt már veletek olyan, hogy a boltok polcán gyönyörűen sorakozó sminkcuccok azt sugallták nektek: "Vegyél meg!", ám amikor az első alkalommal használni szerettel volna, rájöttél, hogy egy rossz vétel volt? Én nagyon szeretek a körömlakkok között válogatni, ám ha ilyen történik velem, mindig nagyon mérges leszek. Nem szoktam drága lakkokat venni, de mégis úgy érzem, mintha feleslegesen dobtam volna ki egy csomó pénzt, ami részben igaz is! Adok néhány tippet, hogy miként tudjátok elkerülni a rossz körömlakkokat!

  1. Amit még sosem láttam a boltokban, az a "körömlakk-teszter". A szemceruzákat, parfümöket, pirosítókat, alapozókat mind ki lehet próbálni a kihelyezett teszterek segítségével, a körömlakkokat nem ... Ám ez engem nem tart vissza! Nektek is azt ajánlom, hogy a kiszemelt lakkot nyugodtan emeljétek le a polcról, csavarjátok le a kupakját és nézzétek meg az ecsetet, hogy nincs-e valamilyen hiba benne: kiálló szár, ferde ecset, vagy más zavaró tényező. Az sem jó, ha túl rövid, bár ezt kicsit nehéz észrevenni, ha nem egy áttetsző lakkot veszünk. Ilyenkor az ecsetet tegyük úgy a tubus elé a nyakához, mintha benne lenne, így tudjuk, hogy meddig ér az ecset a tubusban. 
  2. A másik, amit nagyon alaposan meg kell figyeljünk, az az állaga. Nem szabad csöpögnie, mint a víznek, ám az sem jó, ha egy tésztához hasonlóan nyúlik össze-vissza.
  3. Fontos megvizsgálni a körömlakk tubusát is. Ha furcsa alakú, akkor valószínű, hogy a kis sarkokba/ szegletekben ott fog maradni a lakk, ha már kevés van benne, így azt a maradékot sem tudjunk majd felhasználni. A tubus alja legyen sima, ne domború! A legjobbak azok a lakkok, amik kis fémgolyókat tartalmaznak. Ezek segítenek abban, hogy az egész lakkot fel tudjuk használni.
  4. Vigyázz a gyöngyházfény színű lakkokkal! A legtöbb cég szintetikus műanyagot használ  természetes gyöngyház helyett a lakkjaihoz, ami kalciumot tartalmaz. Ha egészséges körmeink vannak, akkor a kalcium-túladagolás, töredező körmökhöz vezethet. Ilyen esetben nézzük meg a körömlakkok összetételét!
Ti meg szoktátok vizsgálni a körömlakkokat, mielőtt megvennétek? További szép délutánt! :)

5 megjegyzés :

  1. én szívesen megvizsgálnám így de sajnos itt iszonyat bunkók rossmannban..(kaposvár)
    múltkor is amikor a sminkcucc teszterét (!) próbáltam ki a kezemen (!) rámszólt a biztonsági őr, hogy ne itt sminkeljem magam.. (?)
    lakkot elkezdeném nyitogatni , tuti rendőrséget hívna rám xD

    amúgy én megszoktam nézegetni amennyire lehet, kinyitás nélkül :)

    VálaszTörlés
  2. ó, ez az utolsó dolog nagyon érdekes... van egy áttetsző lakkom, azért vettem, hogyha nincs időm a körmömre, akkor is legyen rajta valami, plusz ráírták, hogy e-vitamin és kalcium van benne. gondoltam, ez nekem tökéletes lesz. pár hete meg észrevettem, hogy a körmeimen keresztbe apró csíkok vannak, mintha pengével vagdostam volna meg. legalább már tudom mitől... =/

    VálaszTörlés
  3. .en egyre inkabb ugyelek arra, hogy "egeszseges" lakkokat vegyek, formaldehyde, phthalate, toluene mentest..

    VálaszTörlés
  4. nem hiszem, h jó szemmel néznék, h kinyitogatjuk a lakkokat, hiszen sokkal hamarabb beszárad.

    VálaszTörlés
  5. @Fannalin: persze én sem ugy értettem, hogy legyen nyitva annyi ideig, mintha kifestenéd vele a 10 körmödet, de az állagának vizsgálata szempontjából egy pillanatra kinyitni nem nagy bűn és remélhetőleg addig nem is szárad be. :)Én először a tubust döntögetem, és ha úgy nem derül ki, hogy kicsoda-micsoda lakik odabent, akkor belesek.

    VálaszTörlés