2011. október 25., kedd

Teszteljük! Essence Nail Fashion Sticker 12.

Soha nem volt még körömmatricám, hát eljött az ideje! :) Ezt a matricát mamám vettem nekem. Ő egy lelkes Rossmannba járó Mamó - én így hívom :) , aki mindig hoz nekem valami kis meglepetést. :) A nemrég használt körömnyomdázóhoz kifejlesztett különleges Essence körömlakkot is tőle kaptam. :)

A essence.eu honlapon valamint magán a terméken is egy részletes leírást találhatunk arról, hogy hogyan kell szakszerűen felhelyezni a matricákat. Én ezt az útmutatót fogom követni, szóval ha nem sikerül, akkor ők toltak el valamit - vagy n vagyok nagyon béna! :P

  • Első lépés: "Győződj meg róla, hogy a körmeid felülete tiszta, zsírmentes! Ha szükséges, nyomd vissza a körömágybőrt!" - így is tettem. Előző körömlakk esetleges maradványainak az eltüntetése, kézmosás, kéztörlés, majd kézfertőtlenítés.
 
  • Második lépés: "Válaszd ki a megfelelő matricát mindegyik körmödre!" - ez nem volt egy nehéz folyamat. :) Egy csomagban 14 darab matrica van, ami nem valami praktikus, mivel ha picikét tudunk számolni rájövünk, hogy egy csomag nem elég a két kezünkre, pláne ha olyan helyzet áll fent, mint nálam: egy méret több ujjamra is megfelel. Szerencsére minden méretből két darab van. ( 2 x 7 matrica )
  •  Harmadik lépés: "Távolítsd el az átlátszó védőfóliát, majd helyezd fel a matricákat a körmeidre! Hagyj egy apró rést a körömágy és a matrica között! A lekerekített vége legyen a körömágyadnál!" - erről a lépésről nem tudok fényképet csinálni sajnos, mert az időzítős fényképek készítői közül toronymagasan én vagyok a legbénább! Bocsánat ... :( Majd gyúrok rá, ígérem!
  • Negyedik lépés: " Nyomd rá a matricát a körmödre és finomat dörzsölt át az egész területet!" - ez az a lépés, ami már kisebb kézügyességet és gyakorlottságot igényel, ami persze nekem nincsen. :D
  • Ötödik lépés: egy réteg fedőlakk felvitelét írja, de úgy érzem nincs értelme, mivel nem szándékozom megtartani körmeimen a matricákat. Itt a végeredmény:
 Összesítve nekem nem jön be a körömmatrica. :-/ A legnagyobb matrica szélességében kicsi a hüvelykujjamra, valamint egyiket sem tudtam normálisan ráfektetni a körmeimre. lehet azért, mert ez az első próbálkozásom és megmondom őszintén, nem tudom mi a technikája. Ti használtatok már körömmatricát? Kérem, hogy aki igen, az mondja el, hogy miként nyomja rá a körmére, mert nekem mindig marad gyűrődés a szélénél. Jó kis találmány, mert aki nem tud ilyen motívumokat festeni, annak jó, viszont időben kb. ugyanannyi lehet. Én sokat szenvedtem vele. Hát ez most sajnos nem jött össze ... persze ha csak pár pillanatra látja a "közönség", akkor nagyon különleges. Anyum félhomályba azt hitte, hogy valami hiper-szuper körömfestés, aztán amikor megnézte egy másik lámpa fénye alatt, akkor már mondta, hogy nem valami szépek a gyűrődések.

2 megjegyzés :

  1. Egyszer próbáltam én is, de nem feküdt ki szépen a mutatóujjaim körmén. Pedig a minták nagyon bejönnek, de sajnos nem nekem valók...

    VálaszTörlés
  2. Igen, ezzel sajnos én is így vagyok. :( Nem nekem találták ki ...

    VálaszTörlés