2011. november 22., kedd

Kézápoló és műkörömépítő képzésem tizenharmadik napja - A masszázs

Sziasztok! :) Ma ismét körmös tanfolyamon voltam és szeretném megosztani veletek a mai élményeimet is, mint azt már tettem tizenegy alkalommal. A cikkben néhol kérdéseket találtok, amikre válaszolva nekem tudnátok segíteni. Előre is köszönöm! :)

A hidegre való tekintettel jól felöltöztem, kesztyűcském is előkerült már a szekrény mélyéről, ám egy sapkát viszont még illene beszereznem. ( Tudtok valahol jó árban szép sapkákat? :) ) Szóval, bandukoltam az Oktogonnál, szépen be az utcákon, ahogy kellett. Amikor felértem, a nagy éhségemre való tekintettel 2 vajas-ubis zsemlét is elpusztítottam.

Szerencsére a dolgozatot elfelejtette a néni, ám csütörtökön pótolunk. Amúgy sem lett volna bonyolult: lunula, hyponichium, mosolyvonal, C-ív, körömbőr és így tovább ... a köröm részei. A mai alkalommal a helyes olló- és reszelőtartást nézte meg az oktató, majd persze azok használatát is. Nem nagy feladat, nekem ment is, viszont még van 1-2 olyan lány,a kinek ez is gondot okoz, sőt! Van egy olyan lány is, aki bejött befizetni a harmadik részletet - mert részletfizetős a tanfolyam - és azóta nem is jött, ráadásul a 2-3 modulzárója is hiányzik. :S Nem tudom, hogy mi lehet vele. Csak azért is érdekelne már, mert pont az én padtársam volt.

A mai nap legfontosabb eleme a kézmasszázs elemeinek, fogásainak és hatásainak a megismerése volt. Juttassátok majd eszembe, hogy be kell szereznem egy finom illatú masszázsolajat! :) ( Számotokra milyen illatú masszázsgél / masszázsolaj lenne a legszimpatikusabb? ) Már vártam, hogy ez a téma előkerüljön, mert mindig is szerettem volna ismerni a kézmasszírozás helyes technikáját, menetét, meg úgy mindent a dologról. :) Azt tudtátok hogy egy egyszerű kézmasszázsnak számtalan, az egész testre gyakorolt hatása van? Például az egész testre kiható fájdalomcsillapító hatású, javítja a vénás keringést, valamint méregtelenítő hatással is bír. Sokan nem masszíroznak a manikűr vagy körömépítés után, ám elvileg az 5-5 perces masszázs a kezeken - már csak a saját érdekünkben is - szinte kötelező. Én biztosan fogom majd alkalmazni, hiszen a jól megválasztott illat nagyon sokat jut változtatni egy vendég állapotán: megnyugszik, ellazul, és egy kis időre elfelejti a rohanó hétköznapok bajait. :)

A nap végén egy a modell által választott manikűrt kellett csinálni. Nekem sajnos saját modellem nem volt, ám egy szabad kezet így is kaptam. :) Legközelebb a vendégkártya kitöltésével fogunk bíbelődni, hogy hogyan is kellene, valamint paraffinos kézápolást is fogunk csinálni, aminek nagyon örülök, mert élőben még nem láttam ezt a kezelést. :) Köszönöm, hogy elolvastátok! Szép napot! :)

2 megjegyzés :

  1. Ma extra sokat írok neked, az imént repült feléd egy mail is.
    Én csak egyszer (valójában kétszer voltam műkörmösnél, de egyszer én csináltam a körmös lány körömfeltöltését francia alappal, de most nem ez a téma:)), ő nem alkalmazott sajnos masszást. Bár nekem csak simán manikűrözött meg festett. (mondjuk ő biztosan más esetben sem csinálta, ismertem jobban)
    Én többféle illatot el tudok képzelni, egy gyümis kombót (citromos/narancsos/mandarinos/citromfüves jelleget), vagy ha már a nyugtató hatást írtad levendulás/rózsásat. Az a biztos, h bár amúgy karácsony közeledtével szeretem teában/illatgyertyában/illóolajban a karácsonyi fahéjas, mézes, ánizsos, szegfűszeges illatokat (és ízeket, nyamm), körömápolás terén ez eszembe sem jutna vonzó tényezőként.

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm, hogy válaszoltál a kérdéseimre! :) Az e-mailedre pedig pár perceb belül válaszolok, amint elolvastam! :)

    VálaszTörlés