2012. január 30., hétfő

Érdekesség: Színváltós körömlakk ( Hogy működik? Hogyan használd? )

Mindenki ismeri a hőmérsékletre változó színű gyűrűket, ám most ugyanezt a hatást tapasztalhatjuk meg a körmeinken is! Ezek a lakkok szintén változtatják a színűket attól függően, hogy milyen meleg vagy hideg van. A körömlemez hőmérséklete a végétől a hegyéig változik, így alapjáraton is észrevehető, hogy a lakkozott körmök vége más színű, mint a köröm tövénél. 

Vannak olyan lakkok, melyeket a hangulatodra változó lakkokként próbálnak értékesíteni, de el kell árulnom, hogy ezen ugyanazon az elven működnek, mint a társaik: mindegyik színe az adott hőmérséklettől függ. Egy lakkal általában két féle színhatást lehet elérni, ám vannak cégek, melyek már ugyanezt 3 színűben is a piacra dobták. Ilyen lakkokat a  Nubar, Toma, és Del Sol cégek gyártanak. 

Hogyan működik?
 A körömlakk színei a hidegre illetve a melegre megváltoznak, amit okozhat az időjárás vagy akár a víz is. Minden attól függ, hogy az a körömlemez, amin a lakk fekszik, milyen hőmérsékletű, így a speciális pigmentek " a hőmérsékletet érezve" változtatják a színűket.


Hogyan használd?
Mindenféle képpen használj egy réteg alapozó lakkot a különleges színváltó lakk felkenése előtt. Ezután kenj fel egy réteget, majd hagyd teljesen (!) megszáradni. Majd következzék a második réteg és ennek tökéletes száradása után egy fedőlakk, ami nem befolyásolja az alatta lévő különleges lakkot, tehát ugyanúgy váltogatni fogja a színét, mintha nem lenne fedőlakk rajta. Ennyi az egész! :) 


Én személy szerint nagyon kíváncsi lennék egy ilyen lakkra. Eddig csak műkörmös alapanyagok között láttam hasonló elven működő zselét, és tök jónak tartom, hogy már körömlakk formában is kapható. Ti bevállalnátok egy ilyen lakkozást? :)
 

6 megjegyzés :

  1. Naná hogy bevállalnám, ide azokkal a lakokkal! :D

    VálaszTörlés
  2. Hello!
    A bys cosmetics árul ilyen lakkokat. 850 Ft és 7 féle van :) Már gondolkoztam rajta, hogy meg vegyem valamelyiket, de nehezen határozom el magam...:)
    http://www.byscosmetics.hu/hu/termekek/korom/szinvaltoztato_koromlakk

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "Felhívjuk Tisztelt érdeklődők figyelmét, nagykereskedésünkben kizárólag kiskereskedő partnereket szolgálunk ki. " hát itt nem fogunk venni =(

      Törlés
  3. nagyon jó az egész oldal! :) hol lehet ilyen szinváltós körömlakkot rendelni?

    VálaszTörlés