2012. március 20., kedd

4 tuti tipp, hogy gyorsan megszárítsd a körömlakkodat

Vannak olyan helyzetek, alkalmak, amik előtt jó lenne egy gyors lakkozást elvégezni a körmökön, ám készülődés közben rájövünk, hogy nem lenne már arra időnk, hogy megvárjuk míg megszárad. Itt van most 3 szuper tipp, ami lényegesen lecsökkenti a lakkok száradási idejét! Ezeket a trükköket leginkább akkor tudod sikeresen felhasználni, amikor a felkent körömlakk réteg vékony.

Grundig multifunkciós hajszárító 9.700 Ft
1. Hideg víz! Ha a csap alá tartod a lakkozott ujjaidat, majd ráengeded a hideg vizet, szupergyorsan megszilárdul a lakk és már indulhatsz is az utadra. Nyisd meg a hidegvizet, és engedd hogy folyjon egy edénybe, míg a cipődbe bújsz. Ezután lakkozd ki a körmöd, majd mártsd a jéghideg vízbe a kezeid körülbelül másfél percig.

2. Hajszárító! A lakk levegővel való fújatása is sokat segíthet, ám ne felejtsd el átállítani a hajszárítód, hogy hideg levegőt fújjon. Hasonló elven működik, mint a hideg víz, ám talán még annál is jobb és gyorsabb módszer. Ellenkező esetben, vagyis meleg levegővel fújatva nem érhetjük el a kívánt hatást, sőt még ronthatunk is a helyzetünkön.

CND lakkszárító spray - 3.800 Ft
3. Lakk szárító spray! Ma már a helyi drogériában is beszerezhetünk egy ilyen kis flakont, amit felrázás után a körmök felé kell irányítani és 15 cm-es távolságból rájuk permetezni. Ezután fél-1 percet még várnod kell, hogy igazán szárazak legyenek a körmeid.

4. Lakkszárító fedőlakk! Elég irreálisnak hangzik, de lakkal is lehet lakkot szárítani. Az ilyen termékek a lakkra kenve extra gyors szárító hatást tudnak produkálni és manapság már minden cégnek megvan a saját gyorsszárító lakkja. Egy tipp: egy bizonyos márka lakkjához a saját szárítóját alkalmazzuk, mert lehet hogy a kívánt hatást nem érjük el vagy a különböző összetevőkből adódóak kárt teszünk a lakkozásban.

6 megjegyzés :

  1. köszönöm szépen! Te vagy a mai napom hőse! :D

    VálaszTörlés
  2. Főleg az első módszer szoktam alkalmazni. :D
    By:
    http://sorasbeautydream.blogspot.com/

    VálaszTörlés
  3. Próbáltad már a szárító spray-t?

    VálaszTörlés
  4. Szia Verus!

    Igen, az Essence Express Dry Spray-t próbáltam és nekem bevált! :) Az ő használata nagyon hasonlít a leírtakhoz: felkened az első réteget, vársz pár másodpercet, majd 30 cm-ről permetezel rá a spray-ből.

    VálaszTörlés
  5. Hmm, köszi a választ, majd megnézem magamnak ezt a sprayt. Sokat lakkozgatok én is, és minél több réteg kerül fel, annál tovább tart az egész megszáradása. A hidegvizes dolgot szoktam alkalmazni, csak lefagy az ujjam. :D

    VálaszTörlés
  6. Hát igen, a hideg vizes dolognak két hátránya is van: fázik közben a kezed, és a víz folyatása nem egy olcsó mulatság! :)

    VálaszTörlés