2012. április 6., péntek

Francia körömágyhosszabbított porcelán körmök strasszos akrilvirággal - Step by Step képekkel

Nagyon szúrta a szemem, hogy éppen az a körmöm tört le, amin bemutattam nektek az akrilvirág festését, úgyhogy most szépen megépítettem porcelánból, és pótoltam a hiányzó kis virágocskát. :) Azért szeretem a porcelánt, mert nagyon természetes hatása van, és talán annyira nem is látszik, hogy szegény körmöcskék hosszából szinte semmi sem maradt .. :(

Hozzávalók porcelán műköröm készítéséhez: először is egy porcelán ecset, kis üvegcse, liquid, porcelánporok ( én fehéret, rózsaszínt és "clear" azaz átlátszó porokat használtam), portalanító kefe, nail prep és primer. Az én liquid-em UV-re kötő, tehát kell még hozzá az UV lámpám, valamint a formázáshoz szükséged lesz még reszelőkre. Nagyon fontos, hogy több féle reszelőd, buffered és több oldalú polírozód legyen, de erről majd a későbbiekben!

Először is elő kell készíteni a körmöket. Hosszú szabadszélű körömre építeni nem lehet, így éppen csak egy kicsi szabadszélt lehet hagyni, ami alá beilleszted majd a sablont. Ennek az az oka, hogy statikailag gyengébb lehet az elkészült műköröm. Ha formára reszelted, jöhet a felületi reszelés, amit bolyhozásnak hívnak. Ezután 100%-osan leportalanítjuk, majd felvisszük a nail prep-et, végül a primert. Az első egy vízelvonó, gombaölő hatású készítmény, a második pedig dupla oldalú ragasztóként működik a műköröm anyaga és a természetes körömlemez között.

Ez után következik a sablon felhelyezése. Innentől már nem érhetünk az előkészített körömlemezhez, mert koszt, zsírt vagy bármi más nem oda illő anyagot vinnénk fel. A sablon felhelyezésének alapszabálya, hogy tökéletesen illeszkednie kell a hyponichiumnál. Ez volt van? A körömnek ez az a része, ahol alul elválik már az ujjunktól, és a köröm további folytatása a szabadszél. Résmentesen, pontosan kell illeszkednie a sablonnak, ha kell, manikűrollóval alakíthatunk rajta kicsit. Ha rossz az illesztés, a műköröm anyaga elfolyhat és nem tudunk kellően stabil körmöt építeni.

Én a köröm építését egy átlátszó szabadszél készítésével kezdtem. Az ecsetet bele kell mártani a liquidbe, szépen elfedje, átjárja, majd a felesleget lehúztam a kis üvegcse szélén. A liquideket kis fémből készült flakonos kivitelben vásárolhatjuk meg, ám kell egy picike üveg edényke, amibe kiöntünk egy keveset, nehogy összepiszkítsuk az összes liquidet. Az ecset segítségével felvettem a porcelángombócot és szépen kialakítottam egy mandula formájú szabadszélt, amire majd a többi anyaagot fogom felvinni. Ez az egész alapja, ennyivel szeretném meghosszabbítani az eredeti körmöm hosszát - ami elég csonka, mert letört, mint már említettem. Miután kész lettem és meggyőződtem róla, hogy alaposan megkötött, óvatosan eltávolítottam a sablont.

Ez után következett a fehér szabadszél, amihez - nem meglepő - a fehér porcelánporomat használtam. A porcelán egy nagyon jól kezelhető anyag. Ha ügyesen alakítottad ki a liquid-por arányt, akkor egy se nem elfolyó, de se nem száraz gombócot kell hogy kapj, amit egyszerűen tudsz kezelni, irányítani. Higgyétek el, nekem sem nem elsőre, próbálgatni kell többször is, míg ráérzel, hogy tudod a tökéletes arányt elérni. Márkától és terméktől függően addig lámpázzuk, ameddig azt a terméken írják. Miután teljesen megkötött a fehér szabadszél, azután következhet a rózsaszín porcelán.

A fehér szabadszél után következett a rózsaszínes körömágyhosszabbító, amit a szabadszéltől kezdve a hátsó körömsánc felé dolgozunk el, ügyelve arra, hogy a műköröm anyaga ne érintkezzen a bőrrel sehol! Ez felválást, levegősödést okoz. Ahogy haladunk hátrafelé, annál vékonyabb rétegben kell felvinnünk az anyagot. Közben figyeljünk arra is, hogy a C-ívek is szépen formálódjanak. Ezt is megköttetjük és lényegében már el is készültünk a műköröm építésével. Ecsetet megtisztítjuk, a porokat elrakjuk, liquidet is eltesszük. Reszelők segítségével eltüntetjük a felületi egyenetlenségeket, majd alapos portalanítás után kezdhetjük a díszítést. Akrik festékre, ecsetre, vízre és a már ismert eszközökre lesz szükségünk. ( Aki még nem ismeri a technikát, az EBBEN a cikkemben tud vele megismerkedni.) Három nagyobb szirmot oldalra, közepükbe 2 strasszkő, majd a szabadszél ívén elhelyezett 2 hulló szirom és pöttyök, ennyiből áll a díszítés.

         


         

Minden irányból lefotóztam, hogy jól látszódjon. Ha megszáradt a díszítés, mehet rá egy réteg fedőfény és kész is van  a gyönyörűen díszített porcelán műköröm. :) A többit körmömet is hasonlóan készítettem el.

6 megjegyzés :

  1. Köszi a cikket, nagyon jó! Nekem mondjuk levegőre kötő liquid-em van, de attól a leírás még hasznos nagyon! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia,már vártam ezt a cikket,mert bár nem vagyok körmös,de szeretnék otthon ilyen szép körmöket csinálni:-))) Sokat segítettél,hogy miket szerezzünk be magunknak és hogy hagyan is csináljuk.Esetleg erről lesz majd videó is ahogyan csinálod?Ecsetből hányas számút vegyek? A megmaradt liquidet a pohárkában vissza lehet önteni a flakonba vagy kuka?:-) Kell külön ecsettisztító folyadékot venni? Köszi a választ előre is:-)

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  5. Kedves Vick!

    Nekem is van itthon levegőre kötő liquidem, de nem mertem még nagyon hozzányúlni, mert félek még lassú lennék hozzá. De egyszer majd meg kell vele is barátkoznom.. :)

    Kedves Katalin!

    Videót sajnos nem tudok készíteni, de keresek neked! :) Ecset szempontból pedig azt ajánlom, hogy 4-est vegyél, én is azzal dolgoztam, de a nagyobb/szélesebb/hosszabb körömlemezhez a 6-osat ajánlanám. A liquidre nagyon kell vigyázni, nem szabad összepiszkítani és akkor nyugodtan vissza lehet önteni. Azért ajánlottam, hogy csak keveset öntsünk ki belőle, hogy ha ki is kellene önteni, mert összepiszkoltuk, akkor ne menjen sok kárba. A liquid porcelán építőecset tisztítására alkalmas. Az ecsetek tisztítására a "cleanser" vagy "cleaner" -t ajánlanám ( márkától függ, hogy ott van e az az -s vagy sem ), mivel én ezt használom, de ha te porcelánozol, akkor liquiddel!

    Köszönöm szépen Thündérke! :)

    VálaszTörlés