2012. április 24., kedd

Műkörmös visszajelzések

A cím nem nagyon adja vissza a cikk lényegét, ám mivel ez is hozzátartozik a szakmához, ezért gondoltam, hogy ilyen képeket is hozok nektek. A cikk lényege, hogy 2 hetes lenövéses, általam készített műkörmökről mutassak képeket. Szerencsére a két munkám más technikával készült, így én azt is meg tudom, hogy melyik technikával tudok ügyesebben dolgozni.

Az első kép ismerős lehet, hiszen ezzel a munkámmal itt a blogon is találkozhattatok. Mamámnak készített műkörmök a felvétel napján voltak pontosan 2 hetesek, ma 16 naposak. Ez egy épített porcelán kis műköröm, aminél elég jól látható a meginduló lenövés a köröm tövénél. A jobb kézen lévő gyűrűsujj egy égési sérülés miatt tűnik olyan száraznak a körömágy bőrénél sajnos. Megkértem, hogy a hosszából folyamatosan reszeljen, ha hosszúnak érzi, ezért tűnhet úgy, hogy a szabadszélnél lévő virágminták eltünedeznek.


A következő munkámról sajnos nem tudtam részletesebben beszámolni nektek, mivel az ötlet is hirtelen jött, hogy körmözzünk ( húgomnak készült ), valamint pont akkor volt a fényképezőgéptelen korszak. A gépem sajnos még mindig nem jó, de az én drága barátom örömmel kölcsönadta az övét egy kis időre. :) Tehát ez egy zselés épített műköröm körömágy hosszabbítással és akrilfesték díszítéssel. Kis egyszerű. korából adódóan neki gyorsabban nő a körme, tehát a lenövés még talán nagyobb is volt az előző képhez képest, attól függetlenül, hogy ez volt a később készült munkám. Erről a képről annyit tudni érdemes, hogy a kedves "vendég" egy nagyon nagyon körömrágós lány, aprócska körömágyakkal és nagyon száraz bőrrel, szóval elég nehéz meló volt. Ne ijedjetek meg, a mutatóujj nem lett ennyire szörnyű, csak a beállítás miatt tűnik úgy, hogy a fél szabadszél hiányzik .. de tényleg! :)

Bár még igazán gyakorlott szakember nem vagyok - hogyan is lehetnék, hiszen még csak durván 3 hónapja van meg a bizonyítványom és nem tudok szalonban dolgozni - törekszem arra, hogy egyre ügyesebb és ügyesebb legyek és mindig valamit újítsak a készleten. Szeretnék majd visszatekinteni egy év távlatából és elmondani, hogy "igen, ez az év egy nagyon tanulságos és hasznos év volt, sokat tudtam fejődni ezen a téren is". 

Amit nagyon sajnálok, hogy a körömlakkos-díszítéses munkám pontosabb egyeztetés hiányában elmaradt, a saját kútfőből való franciás megoldás pedig elsejére tolódott ki, de legalább majd arról is be tudok számolni nektek. :) Emellett mostanában tervezem új ecsetek és díszítőelemek beszerzését, hogy sok szép, valamint egyedi műkörmöt készíthessek a vendégeknek. :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése