2012. május 8., kedd

12 db-os ecsetkészlet - mi mire való?

Végre meg tudom mutatni nektek a legújabb kedvenceimet, a 12 darabból álló ecsetgyűjteményem, amit sokféle díszítésre, építésre fel lehet használni. Azért írom így, mivel a 12 ecset mindegyike más hosszúságú és alakú szőrt kapott, így tényleg akár 12 féle dologra is felhasználhatjátok. Nálunk 2.700 Ft-ért lehetett megvásárolni, ami egész jó ár. Kevés fejszámolás után, esetleg a számológép segítségét igénybe véve rájövünk, hogy egy ecset mindössze 225 Ft-ért jött haza velem. Az elkövetkezőkben személyesen bemutatom mindegyik mindegyik ecsetet, valamint elmondom, hogy én mire használom őket.


Az első ecset egy eléggé fura szőrzetet kapott, műanyag fedőtokot sem lehet ráhúzni, hiszen akkor tönkre menne ez a legyező alakú kialakítása, és nem lehetne használni arra, amire való. Bevallom utána kellett néznem, hogy mire is jó ez a kis "különc" darab, hiszen eddig sosem volt ilyen escetem és nem is éreztem annyira a hiányát. Két féle műveletet olvastam, amire az ilyen kialakítású ecsetet használni lehet. Egyik funkciója lehet a színkeverés, amikor átmenet szeretnék készíteni két, egymástól eltérő szín között. Másrészről pedig használhatjuk a felesleges, bőrre hullott csillámporok lesöprésére is. Ebben az esetben egy picikét be lehet nedvesíteni tiszta vízzel, hogy hatékonyabb legyen. Úgy érzem, nálam az utóbbi funkciót fogja ellátni.

Következő főszereplőnk nem ecset, erre gondolom rájöttetek a kép alapján, ám használata nem is lehet egyszerűbb: körömlakkba, zselébe, festékbe mártva kisebb és nagyobb pöttyöket, pontokat tudunk készíteni. 225 Ft még egy pontozóért sem sok! Második funkcióként pedig a márvány-körmök elkészítésében tud segíteni, vagyis a színek egymásba "kutyulására" is hasznos. A kövecskék nem nagyon ragadnak fel rá: próbálkoztam, nem sikerült. Egy ilyen eszköz nagyon hasznos, műkörmösnek és manikűrösnek egyaránt, hiszen a kis helyes pöttyök minden díszítést feldobnak. Mellesleg nem kell fogpiszkálóval, hajtűvel és egyéb macerás eszközzel bajlódni. :)

Harmadik vendégünk már ismét egy ecset - és most már csak azok jönnek. Nem egy hosszú és vastag darab, valamint azt is láthatjátok, hogy a vége egy pontba szűkül, tehát csúcsos kialakítású. Ez az ecset szuper arra, hogy az elkészített porcelán körmökre porcelán rózsákat vagy virágocskákat készítsünk, esetleg a még készülő francia porcelán körmöknél tud segíteni a szebb mosolyvonal kialakításában, vagy a porcelán díszítés formázásában. Tehát a lényeg: porcelán körmöknél tudom elképzelni a használatát. Na igen ám, de jogos a kérdés: mit csináljon vele, aki nem műkörmös? Ha festeni szeretnél vele, történjen az körömlakkal vagy akrilfestékkel, akkor a virágszirmok vagy esetleg a levelek készítéséhez tudom ajánlani. Érintsd az ecset csúcsát a körömhöz, kezdj el húzni vele a köröm felületén, közben fokozatosan nyomd rá az ecsetet, majd további húzás közben lassan emeld fel az ecsetet, így szép, kövér levelet kaphatsz.Van egy hasonló ecset is a szettben, az valamivel szélesebb fejű, ám kialakítása és funkciója megegyezik ezen ecsetével.

Hát igen, az egyik kedvencem! A vékony vonalak szakértője, az egyik leghasznosabb díszítőecset a szettben. Minden féle anyaggal dolgozhatunk vele, a műköröm anyagoktól elkezdve festékeken át a lakkokig. Mint inden másik ecsetnél, ennél is nagyon vigyázzunk arra, hogy használat után a megfelelő anyaggal ( cleanser, víz vagy körömlakk lemosó ) tökéletesen és anyaga-maradék nélkül tudjuk eltenni a tartókájába, hiszen ha beszárad az ecset szőrszálai közé az anyag, akkor következő útja már a kukához fog vezetni. Nagyon egyszerű a használata, ám némi gyakorlást is igényel, hogy ténylegesen csak a végével dolgozzunk és így akár hajszálvékony vonalakat is húzhassunk.

Jöjjenek a ferde végű ecsetek, amik szintén kettős funkciót láthatnak el. Először is használhatjuk zselés műkörömépítésnél a tökéletes mosolyvonal megalkotásához, másrészről pedig a "one move" vagyis egy mozdulat technikájú virágok, pillangók, levelek, stb-k készítéséhez. A szettben van egy nagyobb és egy kisebb fejű ferde végű ecset, ami azért jó, mert a kisebb felületű körmökre elég macerás volna a nagy fejű ecsettel szép, de nem az egész körmöt eltakaró mintát festeni. Ennek az ecsetnek a használatát már megmutattam az "egy mozdulat step by step" cikkemben, amit az oldalsávomban még a mai napig meg tudtok találni. 
Az egyenes végű ecseteket zselés műköröm építéshez tökéletesen fel lehet használni. "One move" technikához is használható, ám ha már erre a célra van ferde végű ecsetünk akkor tilos cserélgetni az ecsetek funkcióját. Ha eldöntöttük, hogy ez az ecset a körömépítésben fog a segítségünkre lenni, akkor legyen is így élete végéig, ezzel elkerülhetjük azt is, hogy a szükségesnél több tisztító folyadékok fogyasszunk el. A készletben egy nagyobb fejű, egyenes végű ecset is található, amit magától értetődően a nagyobb körmöknél fogunk használni.

A következő ecset kialakításában hasonlít a vékony vonalat húzó ecsethez, ám ennek a vége nem olyan hegyes, hanem zömökebb. Vonalakat ezzel is készíthetünk, ám az eredmény nem lesz olyan vékony, ám árnyékoláshoz annál inkább tudjuk használni. Felfestett virágoknál újabb színt felvíve szép térhatást érhetünk el vele, sőt, enyhén benedvesítve még a strasszköveket is egyszerűen fe tudjuk vele szedni és a helyére illeszteni. Van a szettben egy ugyan ilyen, de picit kisebb ecset, amit a még aprólékosabb motívumokhoz, még precízebb munkához tudunk használni.

Az utolsó ecsettípus is eléggé érdekes: nagyon vékony és extra hosszú szőrrel lett ellátva. Nem meglepő, vékony vonalat készíthetünk vele, ám itt inkább egyenesekre gondolok, nem úgy mint az előző ecsetnél, amivel csigavonalakat is könnyedén lehetett rajzolni. Válaszvonalak, egyenesek, átlók készíthetőek vele. Ebből az ecsettípusból csak egy van a készletben.
Remélem, hogy számotokra is hasznos volt ez a cikk és ti is bátran vesztek hasonló ecsetkészletet, hogy szuper díszítéseket tudjatok készíteni otthon, akár saját magatoknak is. :)

5 megjegyzés :

  1. Most én is ecsetszettre gyűjtök. :9
    Jó volt olvasni, hogy mi mire való, néhány dolgot nem tudtam! Köszi szépen! :)

    VálaszTörlés
  2. én is nem rég vettem ecsetkészletet, de az elég olcsó volt, biztos nem olyan jó a minősége. már kipróbáltam néhányat belőle, azt hiszem, elboldogultam.:)
    a legyezős ecsetnek én is utánanéztem.:) háát, nem valószínű, hogy használni fogom, nekem elég professzionális dolognak tűnik.:))

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó kis bejegyzés :)) Nekem még nincsen teljes szettem, minden ecsetem más márkájú és máshogy néz ki, de majd mindenképpen szeretnék rendelni is :))

    VálaszTörlés
  4. Az elsőről nekem egy pánk taraj jutott eszembe. :D

    VálaszTörlés
  5. Szia!

    Nagyon szépen leírtál mindent az ecsetekről, és nagyon hasznosnak találom . Kivételesen az első ecsetet ismerem , van még egy eshetőség a használatára amit nem írtál le, mivel csak videón tudnám igazán illusztrálni , és nem tudom , hogy itt lehet e olyat linkelni , ezért ha kíváncsi rá valaki , esetleg meg lehet osztani akkor majd megosztom :)

    Imádom ezt a blogot, nagyon jó . Így tovább :) !! <3

    VálaszTörlés