2012. június 27., szerda

Szemhéjtus dilemma - mondd el a véleményed!

Nem nagyon vagyok jártas a körömlakkokon kívül egyéb kozmetikai cikkekben, így most én kérem a Ti segítségeteket. Szemhéjtus vásárlását tervezem, de nem tudom melyik márka termékét érné meg hazahoznom. Ti milyen terméket használtok? Mellesleg jön a nyár, illene valami színes tust beszereznem. Bár én még csak a folyékony állagút és ecsetes fejűt használtam, tudomásom szerint zselés szemhéjtus is kapható már, ti biztosan próbáltátok is már.

Most leírhatjátok nekem tapasztalataitokat, ajánlásotokat, esetleg ha egy olyan cikkről tudtok, ahol a szemhéjtusokat hasonlítják össze, azt is megköszönném. :)

19 megjegyzés :

  1. én szívesen leírom amit tudok a témáról, de attól függ milyen árban gondolkozol?

    VálaszTörlés
  2. Én nekem csak fekete tusom van, azokat írom le:
    van egy kb 600 ft-os miss sporty fabulous glam, ez szemhéjtus. nagyon szeretem, tartós, (egész nap rajtam volt + futottam benne) és kis gyakorlással könnyen kezelhető.
    a másik egy maybelline, eyestudio, lasting drama, ez egy kis dobozkában kapható 2300 ft-ért, ecset és egy tégelynyi festék. ez is nagyon tartós. remélem segítettem, én ezeket használom! :-)

    VálaszTörlés
  3. nekem is megvan az előttem kommentelő maybelline-ese, én is nagyon szeretem :)

    én bármivel meg tudom fél perc alatt húzni magamnak a tusvonalat (vagy bármilyet:D). százasokban lehet kapni filces tust, fekte és barna színben, a márkája Ingrid Cosmetics. Annyira nagyon tartós, hogy pl dörzsöléssel vagy csak simán vízzel nem jön le :) Tutin a helyén marad, én ajánlom :)

    VálaszTörlés
  4. én a Lovely folyékony szemhéjtusát használom és nagyon bejött.olcsó,könnyen kezelhető,tartós,szépen pigmentált.azthiszem 600ft körül van az ára,és vannak színes verziói is,bár még csak a feketét próbáltam.van még az essence vízálló folyékony tusa,ami szintén jó,de esélytelen levakarni és a nem vízálló verziója meg folyton elmászkál a szemhéjamon. : /

    VálaszTörlés
  5. Szerintem már rengeteg a lehetőség, van a "hagyományos" ecsetes tus, van ilyen, szivacsos véggel, zselés tus, filces, stb.
    Esetleg nézd meg ezt: http://craptrashvilaga.blogspot.hu/2012/04/szemhejtus-verseny.html , hátha segít! :]

    VálaszTörlés
  6. Elf folyékony tus (MUP-ból), nagyon bevált, iszonyú könnyű használni és olcsó. A zselés tusokkal én (még) egy kicsit bajban vagyok.

    VálaszTörlés
  7. Nekem Catrice zselés tusom van, teljesen meg vagyok vele elégedve, szép fekete (de talán van más színben is), eléggé tartós.

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. Én az ecsetes verzióból az Avonosra voksolok és a hagyományosnál is nálam az Avon a nyerő!

    VálaszTörlés
  10. Én az Oriflame tusait nagyon szeretem, pedig nem vagyok nagy Oriflames.
    De az Essence szemhéjtusok is beváltak nálam:)

    VálaszTörlés
  11. Ha még nem vagy biztos magadban, inkább zselés, vagy tusfilcieset válassz. Nekem bár egyik sincs jelenleg, de tesztek alapján az Essence zselése és az Oriflame vagy Maybelline filcese tetszik legjobban. Ezek árban Essence: 6-700 Ft bár ehhez kell egy ecset is. Oriflame most 1000Ft a katalógusban, Maybelline 2000Ft, bármelyik drogériában beszerezheted. De ha a folyékony a szimpi, a Lovely nagyon jó választás mert olcsó, és jól kezelhető, Essencből nekem mindkettő megvan, a vízálló és a nem vízálló is, mindkettőt szeretem, bár hozzájuk már kell némi kézügyesség.

    VálaszTörlés
  12. Az Essence-től van meg a zöld, lila és fekete. Szerintem klassz velük dolgozni, baráti az áruk, és nagyon tartósak! Sokan nem szeretik mert elég habos az állaga, pedig pont ez a jó benne, hogy szépen siklik a szemen. Még nap végére is fixen tart. Az Avonos sem rossz, abból mondjuk csak az indigókékről tudok nyilatkozni, de az is jó, bár nyárra kicsit lepereg a szemről. Vagy a mostani Maybelline kollekcióban a Color Tattoo kis tégelyek. Nem direkt tusok, de én arra használom Őket, és nagyon bevált a türkizkék (csak mert mondod hogy színeset szeretnél :) itt írtam róla bővebben. Ezek mind közepes árkategóriájúak, 500-2000 Ft között mozognak, nyilván egy MAC fluidline-hoz nem hasonlíthatóak, de elég ragaszkodóak.
    http://szutyoblog.blogspot.hu/2012/06/maybelline-color-tattoo-20-turquoise.html

    VálaszTörlés
  13. Haliho! En evekig a Smashbox zseles tusat favorizaltam, ami nem olcso (23 euro, kb 7000 Ft), viszont ugy, hogy minden nap hasznaltam, 5-6 honapig kitartott.Az IsaDoranak a tusa is nagyon jo, csak az se olcso! De valahogy a kezembe akadt az Essence vizallo tusa,(2.5 euro, kb 700-800 Ft) es azota csak azt hasznalom. Nekem kicsit zsiros a borom, de ez a tus ugyanolyan este, mint, ahogy reggel felraktam, nem maszkal el sehova, nem tapad fel a szemhejamra. Az applikatora nem egy nagy szam,de en amugy is ecsettel szoktam felvinni. Mondanam, hogy az Inglotnak vannak gyonyoru szines tusai, de sajna ez nincs Magyarorszagon.:(

    VálaszTörlés
  14. A legjobb drogériás zselés tus a Maybelline a legjobb, ez 2000-3000 forint, de a youtube guruk szerint is kb annyira jó, mint a MAC. Szóval nagyon jó :-)
    Filces tusból szerintem az Essence sima a legjobb, folyékony: Lovely.

    http://makeupsminkandstuff.blogspot.hu/2010/10/essence-denim-wanted-01-vintage-style.html
    Maybelline teszt

    VálaszTörlés
  15. Használtam Astor-t olyan 2300 Ft.- körül volt/van... folyékony, hát fele annyira se jó ,mint az essence zselés tusai :), amik 1000 Ft.- alatt vannak. :) Avonos tusok se váltak be. Szóval nálam az essence zselések a kedvencek! :)

    VálaszTörlés
  16. 999ft-ért nagyon ajánlom az Oriflameből a eye liner stylot. Nagyon jó, és könnyen kezelhető. :) Na meg sokáig fennmarad, felvitele is könnyú, na meg olcsó :))
    http://biziblog.files.wordpress.com/2010/07/eyeliner-stylo.jpg

    VálaszTörlés
  17. Nekem a manhattan folyékony tusa nagyon bevált, könnyű volt használni és nem mászkált. aztán Lovley-sat vettem, ami szintén nagyon tetszett az sem mászkál, az árát megéri.
    Azóta már megvan a Maybelline zselés tusa, ami 2700 ft volt, ecsettel mindennel együtt. Nagyon tartós, nagyon könnyű felvinni és ott marad, pikk pakk száraz. és tényleg kibírja a 24 órát, amit ígért. egyszer 36-ot volt fenn. Nem is használom a folyékonyt, mióta ez megvan.
    Kezdőnek én a Lovely-t tudom ajánlani amúgy jó szívvel. Olcsó és jó :)

    VálaszTörlés
  18. 899 Ft az essence zselés tusa(i), nekem a fekete van meg. egy dolgot utálok benne: baromi tartós, lemosni kész kihívás ( garnier essentials lemosóm van ). vízálló egyébként, vízvonalra tökéletes, nem mászik el

    VálaszTörlés
  19. Oriflame szemhéjtus nagyon jó,könnyű vele precízen dolgozni, egész nap tart! Én sokat kipróbáltam,de csak ezt használom!

    VálaszTörlés