2012. július 28., szombat

Műkörmös munkám - Rózsaszín-fekete

Ehhez a körömhöz Crystal Nails Cover Pink valamint Builder Clear I.-es zselét használtam. A francia szabadszél középrózsaszín törtkagylóból készült, majd fekete akrik festék (Moyra) és egy vékony díszítőecset segítségével rózsa- és levélmintákat, valamint pöttyöket festettem. A kész körmöt Top Seal-lel vontam be. Törtkagylót most használtam életemben először, de egyből meg is szerettem - lehet azért, mert már nagyon vágytam rá, hogy valaki ilyet kérjen! :) Bár az előző körmöt le kellett reszelnem, valamint a törtkagylóval is szöszmötöltem még az elején, két és negyed óra alatt készültem el vele.



5 megjegyzés :

  1. Szia, lehetne egy szakmai kérdésem a gél lakkal kapcsolatban? A kezem nagyon izzadós, a körmeim vékonykak és lemezesek, bár nagyon sokat javult az elmúlt pár évben. Szetetnék gél lakkot, de ilyen adottságokkal szerintem mese habbal a 4hét amit ígérnek 3500ért. Megnéztem az árlistát máshol, 2500 lett volna és azt mondta a lány 2hét+. Hol az igazság? Kéne egy szubjektív vêlemény, attól aki nem akar minden áron pénzt kihúzni a zsebemből. Előre is köszi!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
  4. Szia! Gondolom véletlenül küldted el a kérdésedet háromszor, így bátorkodtam belőlük kettőt kitörölni, remélem nem gond! :)

    Sajnálom, de el kell hogy szomorítsalak. :( Az izzadós kéz ( főleg hogy azt írod "nagyon izzadós" ) az egyik kizáró körülmény a műkörömépítésben, azaz akármilyen szakszerűen is lennének előkészítve a körmeid minőségi alapanyagok felhasználásával, sajnos vagy azonnal vagy nagyon rövid időn belül fellevegősödne, illetve leválna a körmeidről a géllak. :-/ Ha telefonos úton érdeklődtél, akkor rá kellett volna kérdezniük a kizáró körülményekre, hogy figyelmeztessenek téged. Személyes találkozó esetén pedig szemrevételezésnek kell történnie, de ebben az esetben is szólni kell a vendégnek, hogy sajnos az átlagos 3-4 hét a töredékére csökkenhet. Ilyen körmökkel valóban meglepő lenne, ha 4 hétig kibírná mindenféle probléma nélkül.

    Azt nem tudom, hogy esetleg ezelőtt műkörmöd volt e. Ha volt, akkor maximum addig bírhatja a géllakk is, mint a zselé vagy a porcelán a körmödön.

    Az előkészítés során egy úgynevezett "Nail prep" azaz köröm előkészítő folyadékot használ a szakember, ami zsírtalanít, elvonja a nedvességet, valamint gombásodás-megelőző hatással is bír. A te esetedben sajnos a munka előrehaladtával ugyanúgy nedvesség keletkezik ott, ahol egyszer már elvontuk onnan, így fellevegősödik az anyag, majd leválik.

    A vékony és lemezes körmökön japán manikűrrel lehet segíteni, aminek eredménye képpen erősebb és egészségesebb körmeid lesznek. Ha a lemezes körmöket örökölted, akkor a japán manikűr csak enyhíteni tud a tüneten, megszüntetni sajnos nem.

    Tehát: egyszer kipróbálhatod a géllakkot, ha nagyon szeretnéd és kíváncsi vagy. Ebben az esetben egy igen képzett, rutinos szakembert válassz, hogy az előkészítéssel tényleg semmi gond ne legyen. Miért? Ha az általa készített zselélakkozás is feljön a körmödről, akkor sajnos nincs mit szépíteni: ebből a jóból sajnos ki kell maradnod a körmeid érdekében.

    Kicsit hosszasra sikerült, de remélem tudtam segíteni!

    VálaszTörlés
  5. Igen véletlen volt, köszi! Személyesen érdeklődtem, azért is szerettem volna még egy véleményt, mert túl szép volt, hogy igaz legyen, utána olvasás révén volt egy kis fogalmam róla, hogy ez nehezítő körülmény :) sajnálom különben, hogy ilyen "szakemberek" vannak, úgy látszik mindenhol a pénz az úr és egy új kuncsaftért a csillagokat is az égről... Köszönöm a választ!

    VálaszTörlés