2012. október 6., szombat

Francia zselé töltés - step by step (képekkel)


Már nagyon ráfért a körmömre egy kis felújítás (egy-két törtkagyló darab nem bírt a helyén maradni, valamint nagy volt már a lenövés), ezért tegnap délután nekiestem és egy szimpla zöld csillámos francia körmöt készítettem magamnak. A "Before" képen látszik, hogy hol van a lenövés sávja, de a kép készülte előtt már egy kicsit megreszelgettem. Felvált rész nem volt, aminek nagyon örültem, csak a jobb kezemen, mivel a ballal még eléggé bénácskán csinálom meg magamnak. :)


A felhasznált anyagok a képen láthatóak, de pontosabban is bemutatom őket. Először is három féle reszelő: egy finomabb a lenőtt résznél a saját köröm reszeléséhez, egy közepes a felület megreszeléséhez, valamint egy durvább reszelő a formázáshoz. Zselékből kettő + egyet használtam: Cover Pink körömágyhosszabbítót, Clear I. átlátszó zselét és Clear I. + zöld csillámpor kombinációját a francia vég kialakításához. Cleanser, Nail Prep, Primer, Top Seal fedőfény, buffer, portalanító kiskefe, Avon levendulás ecsetes körömápoló olaj, körömbőr feltoló és kaparó fémeszköz, valamint zselés építő ecset és szálmentes törlőlapocskák.

1.) Először is - bár a képen nem szerepel - bőrfertőtlenítő sray-t fújtam a kezeimre, majd pár másodperc múlva indulhatott is a munka. A bőrfeltoltó és kaparó segítségével feltoltam a körömágy bőrét, majd a letapadt részeket felkapartam. Ilyenkor, ha szükséges, a zavaró felesleges bőrt igény esetén ollóval el lehet távolítani, de teljes manikűrt nem készítünk. A köröm felületét bolyhozzuk az anyag jó tapadása érdekében. Kihagyhatatlan lépés! Ha esetleg van felvált rész, akkor azt természetesen lereszeljük, hiszen arra nem szabad anyagot felhordani. Én a kis kagylódarabokat is kireszeltem, hiszen zavarták volna a következő díszítést és csúnya lett volna a kész köröm. Az előkészítő folyadékok helyes sorrendje: Nail Prep, majd a Primer. Az előkészítő folyadékok előtt 100%-osan el kell távolítani a porszemeket, reszeléket!

2.) Jöhet a körömágy hoszabbító! Alapozó zselém sajnos még nincsen.. :( A körömágy hosszabbító zselével szép íves részt formálunk és úgy oszlatjuk el az anyagot, hogy a körömvégtől haladva fokozatosan elvékonyítjuk azt, így a későbbi lenövés még kevésbé fog látszani. Mehet a lámpába!

3.) Az átlátszó zselét összekeverem a csillámporral, majd az ecset segítségével felhordom és kialakítom a szabadszélt. Én most a zöldet választottam, hogy a sok hulló barnás meg sárgás levélke között mindig legyen egy kis zöld szín nálam. :) Mivel az előző zselével már kialakítottunk egy íves formát, így azt követve egyszerűen tudunk szép ívű körömvéget készíteni. Ismét mehet a lámpába. Célszerű a hüvelykujjat külön csinálni, mivel az egész kezet a lámpába téve róla elfolyna az anyag.

4.) Lámpázás után jön a Clear zselé. Ennek az a szerepe, hogy a köröm hosszanti és kereszti íve meglegyen a körömnek. Erről külön képet nem készítettem, de remélem el tudjátok képzelni. :) A hangsúly az ív kialakításán van. 

5.) A kötési idő letelte után a ragacsos réteget letöltöm a körmökről Cleanser segítségével, majd jöhet a közepes és erős reszelő, valamint a buffer. Egyenletes felszínt alakítok ki, ügyelve az ívekre. Egy kicsit rövidítek a körmeimen, formázom őket, majd buffert és portalanító kefét használok. Ilyenkor a köröm felülete eléggé matt lesz, de ettől nem kell megijedni. Fiyeljünk arra, hogy ne reszeljük ki a csillámpor ívét, különben csúnya lesz a köröm. Ha ismét tökéletesen portalanítottuk a körmöket, akkor jöhet a Top Seal, ami újra gyönyörű csillogást ad a körmöknek. Itt is úgy dolgozzunk, hogy a négy körmöt együtt tegyük be a lámpáa, majd a hüvelykujjat egyedül külön. A kötési idő lejárta után ismt letöröltük a ragacsos réteget ( vagy nem, ha olyan fedőfény használunk, ami azt már nem igényli ) és jöhet a körömápoló olaj. Készen is vagyunk! :)


9 megjegyzés :

  1. Szia! A 3 különböző erősségű reszelőnek mi a kódja? Ha esetleg ezek alapján szeretnék reszelőt keresni később. Köszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      A reszelők kódja alatt nem tudom pontosan mire gondoltál - erősség vagy név, úgyhogy megosztok minden információt amit tudok róluk. :) A legfelső : fehér Master Nails 100/100-as reszelő (290 Ft), szürkés Master Nails 100/150 (290 Ft), és az én hibám, de a képre másik reszelő krült, mint amit használtam. A harmadik reszelő a zöld(!, és nem rózsaszín) Crystal Nails 180/180. A bufferről ne feledkezz meg!

      Remélem, tudtam segíteni! :)

      Törlés
    2. Igen pontosan ezekre a számokra gondoltam, ami az erősségüket jelöli, nagyon köszi! :)

      Törlés
  2. Szia
    Igaz, hogy zselés körömre legutolsó lépésként nem lehet UV top coat-ot használni, hanem Ultra finish fényzselé kell? Ja és zseléfixálónak lehetséges acetonmentes körömlakklemosót használni? Köszi a választ!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kriszti!

      Nem tudom pontosan, melyik márka UV Top Coat-jára gondoltál, ezért utána kellett néznem egy kicsit. Amit még elöljáróban el kell mondanom, hogy én Top Seal (Crystal Nails) fedőfényt használok, tehát ennek a használatát tudom őszintén ajánlani.

      A Perfect Nails-es UV Top Coat használatát műköröm és körömlakk tetejére egyaránt ajánlják, a lényeg, hogy természetes körömlemezre ne kend, mert azon nem marad meg.
      A Crystal Nails UV Top Coat hasznátatát körömlakkra ajánlják, ami így egy körömlakk gyorsszárítóként is funkcionál.
      A BrillBird UV Top Coat használatát szintén lakkok használata után javasolják.

      Remélem tudtam segíteni! :)

      Törlés
    2. Zseléfixálás lemaradt! Én a zseléfixáló folyadékon kívül nem ajánlanék mást, mivel ez speciálisan erre a célra lett kifejlesztve. :) Ez a Cleanser, vagy Cleaner, márkánként változhat picikét a neve. Nem egy drága dolog, bár a körömlakklemosónál valóban drágább, de szerintem érdemes beruházni rá. :)

      Törlés
    3. Köszönöm a részletes válaszokat!!! :)

      Törlés
  3. Nagyon tetszik :) Jó, hogy megosztottad velünk a lépéseket **

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy .. :) Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet.

      Törlés