2012. december 15., szombat

Utolsó tanítási hét - személyes

Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet - szokták mondani. Hogy miért? A válasz egyszerű, vége a szorgalmi időszaknak, amit hétfőtől a vizsgaidőszak vált fel. Szusszanni még nem lesz időm - se ajándékokat beszerezni, mert hétfőn szerdán és csütörtökön vizsgák miatt kell a suliban lennem. Apropó, most jut eszembe, a felvételi óta nem is ejtettem szót a fősuliról. Akik már régebb óta követik a blogot, azok már tudhatják, hogy az ELTE Tanító- és óvóképző szakára nyertem felvételt, a választott műveltségterületem pedig a matek lett. 

Tárgyakat tekintve van itt minden, mi szem szájnak ingere! Neveléstörténet, pszichológia, filozófia, beszédművelés, természetismeret, vizuális stúdiumok, tesi, ének, matek, magyar. Szerencsémre az első félév vidáman telt, és a jegyeim - valamint az ösztöndíjam is-  egész jól alakulnak. Eddig 7 tanegységből szereztem félévi jegyet: ezek a csoportos pedagógiai gyakorlat, magyar nyelv szeminárium,  ének, matematika, alapozó vizuális stúdiumok, neveléstörténet és tesi. Nagy örömömre mindenből ötösre/jelesre zártak eddig. Nektek hogy megy a suli? :)

Annak örülök, hogy minden nap nem kell már bejárni, mert a szervezetem már eléggé kimerült a sok éjszakai tanulástól, de még öt vizsga hátra van, szóval most jön a véghajrá. Remélem a sulisoknak szintén jól sikerült ez az őszi félév, aki pedig dolgozik, annak meg kitartást - mindjárt itt a Karácsony! :) Szép estét Mindenkinek!

1 megjegyzés :

  1. Gratulálok az eddigi szép eredményekhez! :) Két évet jártam az ELTÉ-re, de most a Károli Gáspár Református Egyetem kommédia szakát erősítem elsősként. Eddig sikerült begyűjteni hat ötöst és két négyest, aztán hétfőn reggel szemotika, délután kulturális antropológia, kedden pedig szociológia vizsga - így nem sokat pihizek Karácsony előtt, de januárra már csak egy pszichológia marad ^^

    VálaszTörlés