2013. január 2., szerda

Caviar manicure - step by step

Gondolom a kaviár manikűrt nem kell már bemutatnom senkinek, hiszen elég rég óta él már a köztudatban, számtalan verzióban találkozhattok vele az interneten, valamint a manikűrösötöknél. Karácsonyra én is kaptam két kis apró fiolát, melyben kaviár manikűrhöz használatos apró lila és rózsaszín golyócskák vannak. Mivel eddig csak hírből ismertem a kaviár manikűrt, nagyon megörültem nekik, ezért ma el is készítettem egy lila változatát. Harsonaszó, dobpergés: életem első kaviár manikűrjét láthatjátok! :)

Semmilyen extra eszközt vagy tudást nem igényel ezen manikűr elkészítése, mindössze talán annyit emelnék ki, hogy a száradás miatt kicsit időigényesebb, mint egy sima körömlakkozás. Alapozó lakk, egy általatok választott szín, a gyöngyöcskék, egy tálka, valamint egy apró műanyag tölcsér volt mindaz, amit én az elkészítés során magamhoz vettem.

Első lépésként megtisztítottam a körmeimet, körömlakk lemosó segítségével lemostam az előző lakkozást, majd formáztam papírreszelő segítségével. Az előkészítés lényege, hogy a körmök lakkozásra kész állapotba kerüljenek, vagyis ne legyenek vizesek/zsírosak és ne a díszítés után kelljen még alakítani a formájukon. Kis és nagy körömre egyaránt elkészíthető díszítésről beszélünk, így senkinek sem kell megvonnia magától az élményt! Az előkészítést követően egy réteg alapozó lakkot kentem fel, majd megvártam, míg az teljesen megszáradt. Ha nincs otthon alapozó lakkotok, használjatok sima átlátszó fedőlakkot!

Második lépés a színes lakk felvitele. Én a középlila Oops! Jelaous lakkomat használtam, ami tökéletesen passzol a kapott gyöngyöcskékhez. Egy rétegben kentem fel, ami láthatóan nem volt kevés, hiszen tökéletesen fed. A kaviár manikűrt és parti- vagy alkalmi körömdíszítésként könyveltem el, így ha ti is valamilyen komolyabb esemény előtt készítitek el magatoknak, hozzátok összhangba a ruhátok színével, valamint az esemény hangulatával.

A kis gyöngyöcskék körömre öntése egy kis edény felett történjen, aminek a fala magasabb, mint amekkorát a leeső bogyók pattannak. Még a színes lakk száradása előtt történjen meg az öntés, majd az ujjbegyünkkel óvatosan nyomkodjuk őket a lakkba. Gyengéd, apró mozdulatokkal, különben a még friss színes lakkon megcsúszhatnak a bogyók és az egész kezdődhet előről, ráadásul a bogyókat sem tudjuk már felhasználni, mert a lakkal összekutyulódtak. Fixálás: van aki nem tesz rá semmi, van aki fedőlakkal keni át a köröm szabadszéli részét, van aki lakkor fúj az elkészült körömdíszítésre, hogy így rögzítse azt. Én most Nem rögzítettem semmivel, hiszen nem kívánom megtartani, de nektek azt ajánlom, hogy ha nem akarjátok az első zsebbe nyúlásnál elhagyni a bogyócskákat, fixáljátok a manikűrt. A végeredmény magért beszél! :)


5 megjegyzés :

  1. Nagyon jópofa manikűr, ez a lakk pedig még mindig nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés

  2. Gyönyörű színe van ennek a lakknak, gyöngyök is jól néznek ki, vettem több színből(30 Ft/ szín) csak a mosogatást nem bírják sokáig :)

    VálaszTörlés
  3. tényleg nagyon szép a lakk is meg a gyöngyök is. :)
    pont most kaptam karácsonyra ilyen gyöngyöket, így én is gondolkodtam egy hasonló maniban. :)

    VálaszTörlés
  4. A lakk nagyon tetszik, és egyre jobban kezdem megkedvelni ezt a kaviár manikűr dolgot :P

    VálaszTörlés