2013. január 2., szerda

Körömbarát újévi fogadalmak

A hagyomány szerint Szilveszter éjszakáján, amint éjfélt üt az óra, újévi fogadalmainkat fogalmazzuk meg magunknak, majd tűzzük ki azokat célul a következő évre. Többet tanulunk, jobban igyekszünk a munkahelyen, leszokunk a dohányzásról, többet sportolunk, egészségesebben táplálkozunk - talán ezek lehetnek a leginkább ismételgetett mondatok ilyenkor. Ebben a cikkben egy olyan listát olvashattok majd, melyet akár a körmeitek is írhatott volna nektek a 2013-as évre vonatkozóan. Bár ha valaki az egészségesebb táplálkozás mellett dönt Szilveszter estéjén, és be is tartja a fogadalmát, már akkor is sokat tesz a körmeiért, ám mi most mélyebbre megyünk, részletesebben fogunk foglalkozni a témával. Nálatok is él az újévi fogadalom szokása? Nálam ez idén kimaradt, de talán még pár nap gondolkodási idő után bepótolható a dolog. Lássuk a listát!

Az egyik leglátványosabb eredményekkel csábító és "legkörömbarátabb" fogadalom az a körömrágásról való leszokás. Régen én is körömrágós voltam és tisztában vagyok vele, hogy ez nem egy egyszerű művelet, viszont a küllemünk és az egészségünk érdekében is fontolóra kell vennünk, mit is jelent a testünk számára a körömrágásunk. A körömrágás kitűnő segítője a baktériumoknak, kórokozóknak, melyek a nap során kezeinkre, körmünk alá kerülnek. A körömrágás első számú okozója a stressz, az idegesség. Feszültséglevezetőként is soknak élnek eme ártalmas szokással. Egy másik cikkben részletesebben is ki fogunk térni az okokra, valamint hogy mit jelent bizonyos területek rágcsálása és hogy miként lehet megszabadulni ettől a szokástól.

Nem csak a körmeitek, de az egész kezetek örülni fog, ha a 2013-as évet azzal kezditek, hogy kedvenc drogériátokban vagy márkaboltotokban kedvenc kézkrémet választotok! Ma már számtalan fajta kézkrém létezik, megannyi hatóanyaggal. Az eladók segítségét kérve biztosan sikerül a bőrtípusotoknak megfelelő termék kiválasztása. A téli hidegben a kezeknek extra törődésre van szüksége, ezért ne felejtsétek el minden nap legalább egyszer bekrémezni őket! A bőröd és a körmeid meg fogják hálálni!

A rohanós hétköznapok nem sok időd hagynak pihenésre, de igaz a mondás - arra van időd, amire időt szentelsz! Ha körömfestésben, köröm/kézápolásban, bőrradírozásban vagy bármely más szépségápolási teendőben gondolkodsz, mindig add meg magadnak azt a minimum 15-20 percet, amíg csak velük foglalkozol! Még a gyors-száradó lakkoknál is inkább ücsörögj egy picit tovább, hogy teljesen megszáradjon, minthogy a sietségben egyből elmaszatold a lakkozást és kezdhesd előről az egészet. Ezalatt az idő alatt egy picit megnyugszol, eltűnik a rohanás, kikapcsolódsz - add meg ezt a kis időt magadnak mindig!

Az előző ponthoz kapcsolódóan, itt is a körömlakkozás kerül előtérbe. A gyönyörű élénk színű lakkok meseszépen tudnak mutatni a körmökön, ám ha azt megunjuk és lemosásra kerül a sor, a festékpigmentek miatt elsárgult / elszíneződött körmeinknek kevésbé fogunk örülni. Mindig(!) használjunk alapozó lakkot! Ez ma nem egy különleges darab, normál körömlakk áron beszerezhető szinte bárhol, ahol színes vagy glitteres lakkokat kaphatunk.

A kéz szépsége alatt a körmök és a bőr szépségét értjük, tehát a szép köröm önmagában nem elég, ha a körülötte lévő bőrre nem vigyázunk. Biztosan ti is tapasztaltátok már, hogy a köröm körüli bőr néha nem egyenletes, hanem valamilyen külső ok miatt egy picike rész kiáll, amit általában - a körömhöz hasonlóan - lerág az ember. Ne tegyük! A bőr még jobban felszakadhat, vérezhet, seb keletkezik, ami nem szép látvány. Ha otthon vesszük észre, akkor bőrvágó olló vagy csipesz segítségével távolítsuk el, ha pedig nem otthon szembesülünk a ténnyel, akkor is legyünk erősek és ne piszkáljuk azt - megéri!
 
Íme öt dolog, melyet ha megfogadunk és a leírtak szerint cselekszünk, máris szebb és egészségesebb kezekkel élhetünk. Néhány apró tipp még a cikk végére: 
  • Mindig olvassuk el, hogy mit tartalmaz a termék, amit magunkra kenünk, hogy elkerüljük az allergiás reakciókat! Tartsuk észben azt is, hogy mikor jár le a termék, emellett törekedjünk arra, hogy addig el is fogyjon!
  • Különböző márkák termékeit ne kutyuljuk össze! Az összetevők "üthetik" egymást, és a bekövetkező kémiai reakciók nem biztos, hogy bőrbarát módon fognak lezajlani!
  • Legyünk tisztában a bőrtípusunkkal! Így sokkal könnyebb lesz a megfelelő termékek kiválasztása, melyeknek a hatásával biztosan meg is leszünk elégedve.
Ha Neked is van még olyan körömbarát fogadalmad, ami az eszedbe jut, nyugodtan oszd meg velünk a cikk alatt egy kommentben! :) További szép napot Mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése