2013. január 7., hétfő

Zselés francia köröm építése apró körmökre - step by step

A zselés francia köröm építése nem nehéz művelet, persze sok gyakorlás szükséges a szép munkához. Különös odafigyelést kíván, ha a vendég körme nagyon nagyon rövid. Ezt a munkámat szeretném bemutatni nektek step by step képekkel.

Kézfertőtlenítés után a körömágy bőrét feltoljuk, kaparóval a körömre nőtt részt felkaparjuk, majd a munkát zavaró részeket bőrvágó ollóval eltávolítjuk. Műkörömnél nem adunk teljes manikűrt. Ezután ilyen apró körömnél esélyünk sem lenne a szabadszél formázására, így azzal nem is csináltam semmit. Közepes reszelővel felbolyhozzuk a körömlemez felületét. Figyeljünk arra, hogy a lényeg a legfelső réteg reszelésén van, nem pedig a körömlemez elvékonyításán, tehát nem kell erősen, sokáig reszelni.

Ha mindezzel készen vagyunk, jöhet a sablon. Nagyon óvatosan, figyelmesen kell felhelyezni. Voltak olyan körmök, melyek nem követték a sablon íves formáját, ilyenkor a sablont kell méretre formázni az ollónk segítségével. Fájdalmat ne okozzunk! Szerencsére itt volt egy nagyon minimális szabadszéli rész, ami alá be lehetett tolni illetve amihez lehetett formázni a sablont. Ha minden sablon a helyén van, jöhetnek az előkészítő folyadékok: először Nail Prep, majd Primer. A sorrend fontos, nem összekeverendő!

A harmadik képen a már megépített alapréteget láthatjátok Crystal Nails Clear II-es zseléből. Először csak a körömlemezre kentem egy nagyon vékony réteget, azt lámpáztam, majd jöhetett a hosszabbítás. A sablon eltávolítása is legalább annyira óvatosan és körültekintően történjen, mint a felhelyezés. Ne húzzuk a vendég bőrét, valamint ügyeljünk arra, hogy ne törjön le az éppen megépített alapréteg! Érdemes a sablon felhelyezése után megkérdezni, hogy mekkora körmöt akar, így elkerülhetjük a felesleges anyagveszteséget.

Én ezután már ki is alakítottam a kívánt formát, a szép, szabályos kockát a reszelő segítségével, illetve a felületét is egyenesre reszeltem. Egy gyenge reszelőt használtam ennél a lépésnél, hogy véletlenül se reszeljem le az alapréteg átlátszó zselét a körömágyi részről. A képeken szándékosan váltakoznak a kezek, mivel így könnyebb volt munka közben fényképezni, valamint így mindkét kéz készülését láthatjátok munka közben. Reszelés után semmilyen folyadékot nem kell felvinni a körömlemezre, jöhet a következő zselé.

A következő zselé a körömágyhosszabbító Crystal Nails Cover Pink zselé. Ez egy közepes sűrűségű zselé, valamint természetes színű. A körömágy optikai meghosszabbítására szolgál, használatával nem fog látszódni a mosolyvonal, ha a műköröm kezd lenőni. Sok féle körömágyhosszabbító zselé közül lehet választani - sötétebb, világosabb, más árnyalatú, gyöngyházas-, ám nekem eddig ez a favorit, tudom ajánlani! Felvitel után 3 percig kell lámpázni, ennyi idő kell neki a megkötéshez.

Következő anyagunk a Crystal Nails Builder White I-es zselé, ami a szabadszéli fehér rész kialakításához használatos. Ebből a fajta zseléből is több féle létezik: más sűrűségű, erősebb színű, tört fehér színű. A kötési idő itt is három perc! Előny, ha az UV lámpában alulról is éri a fény a fehér zselét. Megkötés után ismét az átlátszó zselét használjuk a C ív kialakítására. Ez a lépés is meg lett örökítve külön fényképen, de mivel nagy különbség nem látszódik a két fázis között, ezért azt nem tölteném fel.

A C ív kialakítása után több építő zselére már nem lesz szükségünk, így míg az utolsó réteg a lámpában köt, el lehet pakolni a zseléket és újra elővenni a reszelőket. Felületi reszelés következik, hogy teljesen sima legyen a felszíne, valamint szépen meglegyenek az ívek, formák. Itt is közepes reszelőt használjunk, majd a formázás végén bufferrel finomítsuk a körmöket, hogy a reszelés nyomai eltűnjenek. Ha bármilyen díszítést szeretnénk festeni például akrillal vagy akvarellel, akkor azt most kell megcsinálni.

Én most nem tettem semmilyen díszítést a körmökre, így jöhetett egyből a Crystal Nails Top Seal fedőfény, mely 3 perces lámpázása után fixálást igényel, amire én a Cleansert használom. Fixálás után használjunk bőrápoló olajat, mely több szempontból is hasznos: semlegesíti a bőrre került anyagokat, ápolja a köröm körüli bőrt. Azt is meg kell említeni, hogy finom illata miatt nagyon szeretik a vendégek, hiszen egy szép kéznél csak a szép és finom illatú kéz a jobb!

3 megjegyzés :

  1. remek cikk, én is kipróbálom majd! :)

    VálaszTörlés
  2. Barátnőm körme ennél durvábban le volt rágva, de sajnos nem fotóztuk le, mindenesetre mostanra, 3 év után gyönyörű, hosszúkás körmei lettek, mert a bőr visszanőtt a körömhöz alul :-)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszett a bejegyzés! Hasznos volt! :)

    VálaszTörlés