2013. február 4., hétfő

Tavaszváró körömdíszítés Step by Step - rózsa- lugas hófehér alapon

Én személy szerint már nagyon várom, hogy elmenjen a rossz idő, és hogy megérkezzen a langyos, tavaszi meleg! Remélem Ti is így vagytok ezzel, ezért mertem most egy kicsit tavaszias körömdíszítést hozni nektek! :) A díszítéshez Oops! Jelaous lakkot, valamint akvarellfestékeket használtam. Sajnos csak ez az egyetlen fehér lakkom volt, amit megmondok őszintén : nem szívesen használok. Az Oops! J lakkok tesztelését a pasztell kollekcióval kezdtem, melyben ez a fehér is helyet kapott. Azt tapasztaltam, hogy silány a fedőképességük, valamint esélytelen csíkmentesen felkenni. Abban reménykedtem, hogy csak a kezdeti "izgalom" miatt sikerült így az első kollekciójuk tesztelése, ám most így, újra elővéve is ugyanaz a véleményem. Három réteg kell a tökéletes fedéshez, ám a csíkosság még ekkor is elkerülhetetlen.

Az alap fehér rétegek után következzen a barna, melyet célszerű díszítőlakk segítségével felvinni. Én már a barna vonalakat is festék és ecset segítségével viszem fel, így a harmadik réteg tökéletes száradása után egy nagyon vékony rétegben átszaladtam fehér akrilfestékkel a lakkon, így egy matt, teljesen egyszínű alapot kaptam. Keresztező vonalakat húzunk az ecset segítségével, így megkapjuk a mi kis lugasainkat, melyekről már csak a rózsák hiányoznak. Szuper térhatású lesz, ha több színt használtok, vagyis egy világosabb és egy sötétebb árnyalatot. Ha igazán szép végeredményt szeretnétek elérni, akkor minden köröm egy kicsit különbözzön a többitől: legyen máshol a rózsa, máshogy fusson az inda, kisebb/nagyobb virágok váltsák egymást.

Ha különleges rózsákat szeretnétek, akkor hozzájuk is kétféle, ám egymással harmonizáló színt válasszatok! Én a középrózsaszín és piros mellett döntöttem. Micsoda?! Piros és rózsaszín együtt? Igen! Mivel a két szín közel áll egymáshoz és a piros festékből többet használtam, így a rózsaszín alig érvényesül, ráadásul picit térhatásúvá varázsolja a rózsákat is. 

Én az indákat leveleket legutoljára hagytam, valamint hozzájuk is két féle zöldet használtam. Hullámos vonalakkal kösd össze a rózsákat, majd elszórtan fess apró kis leveleket a virágok köré. A térhatás fokozása érdekében vedd elő ismét a fehéredet, és hajszálvékony vonallal fuss át a világos barna vonalakon a lugason, valamint ha úgy érzed, hogy néhány virág inkább paca, mint rózsa, akkor pár vonással itt is tudsz segíteni. 
 
A fedőlakk után az összes köröm úgy fog majd festeni, mint a kézműves porcelán tányérok - csodálatos! :) nem igényel sok színt, hamar elkészíthető, viszont egy kis kézügyesség kell majd hozzá. Azt tudom javasolni, hogy először papíron gyakoroljatok, és csak azután fessétek meg a körmeitekre. Remélem tetszett és majd tavasszal vagy akár a nyár folyamán Ti is elkészítitek majd magatoknak. Ezzel a körömdíszítéssel kívánok mindenkinek jó reggelt és szép napot! :)

3 megjegyzés :