2013. március 12., kedd

Ha nem szeretnél hosszabb körmöket, de mégis valami tartósra vágysz ...

A műköröm szó hallatán sokan összeráncolják - még ma is - a homlokukat. "Minek nekem az a műanyag a kezemre? Hogy lehet azzal dolgozni, együtt élni?" Pedig a műköröm koránt sem csupán a nagyon hosszú és nagyon díszes, esetleg hegyes alkotásokat jelenti. A műköröm egy nagyon hasznos találmány, hiszen akinek nagyon vékony, töredezésre hajlamos körme van, vagy esetleg nagyon körömrágós, annak igazi megmentője lehet a műkörmöse. A mai világban a lányok nagy része műkörmöt visel, aki pedig nem teszi, az vagy egyáltalán nem ken semmit a körmére ( mert a természetesség híve vagy annyira gyönyörű a keze, hogy nincs is rá szüksége) vagy a lakkozásra teszi a voksát, ám mint azt tudjuk, a lakkok sem tartanak örökké és még a legtartósabb darabok is pár nap elteltével elkezdenek kopni, töredezni. 

Ez a cikk azok számára készült, akik nem részesítik előnyben az épített vagy tipes műkörmöket, vagyis ha művi módon meghosszabbodik a körmük, de szívesen használnak olyan termékeket vagy vesznek igénybe olyan szolgáltatásokat, melyektől erős körmük és gyönyörű, ápolt kezük lesz. 


Kezdjük a legkézenfekvőbbel, a gél lakkal. Bár már írtam róla egy cikket, nem hagyható ki a felsorolásból. Körömlakk és zselé csodás kombinációja, tartós, egyszerűen eltávolítható. A saját körömlemezt megerősíti, anyaga olyan rugalmas, mint a műkörmös zseléé. Hihetetlenül sok féle árnyalatban kapható, a körömlakkokhoz hasonlóan vannak csillámos, egyszínű, enyhén fedő, gyöngyházas darabok. Manapság eléggé felkapott dolog, hiszen nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető és az alapszín bármilyen módszerrel díszíthető: legyen az festés, márványozás, strasszkövek és egyéb flitterek beragasztása.

Kevésbé ismert a lenövésmentes francia manikűr, mely speciális manikűr tipet igényel. Ez a tipp a másikkal ellentétben nem a köröm meghosszabbítását szolgálja, hanem az egységes, szabályos, hófehér szabadszél meglétét. A szabadszél felragasztása után készül el a körömágy többi része, amihez átlátszó, körömágy hosszabbító, és fedő zselét használunk. Nagyon jó módszer, hiszen elsőre talán nem is mondanánk meg, hogy nem csupán egy igényesen lakkozott körömről van szó, valamint a körömágy hosszabbító zselé miatt a köröm lenövése sem szembetűnő.


A körmös piacon a legújabb termék az új Royal Zselé vagy Brush & Go zselé. A nevük cégenként változó, de ugyanarról szól: már egy rétegben is fedő színes zselé, ami nem igényel fixálást. Ez a zselé nem "körömlakkos" üvegcsében hanem tégelyben kapható, tehát nem otthoni felhasználásra szánták, hanem a szakemberek kezébe, de persze aki elsajátítja az egyenletes anyagfelhordást az ecsettel, az otthon is használhatja. Az hogy fixálást nem igényel, szintén a körmösöket örvendezteti meg, hiszen kevesebb anyagot kell használni, gyorsabban kész a vendég, több idő marad.

Az alábbi három technikával készített saját köröm erősítést kérd műkörmösödtől!

1 megjegyzés :

  1. nagyon hasznos bejegyzés, köszi a tippeket :)

    http://fashion-beauty-nails.blogspot.hu/

    VálaszTörlés