2013. március 5., kedd

Tévhitek 3. - Otthoni műkörmösködés

 "Ha én megveszem otthonra a műkörmös dolgokat, akkor ugyanolyan jó körmöm lesz, mintha körmösnél jártam volna."

Manapság számtalan nyereményjáték megjelenik a különböző közösségi oldalakon, ahol mindenfélét meg lehet nyerni, ha kellő mennyiségű szerencsénk van a sorsoláskor. Amiről most én pár szót fogok nektek írni, az a műkörmös csomagok / termékek nyereményjátéka: mi a véleményem róluk, miért lehet jó vagy éppen rossz, ha valaki ilyet nyer. Senkit nem szeretnék megbántani, csupán a véleményem szeretném megosztani veletek.

Az egyik már említett műkörmös játékra, ahol egy komplett építő csomagot lehetett nyerni, én is jelentkeztem. Nem nyertem. Ezzel még gond nincs, hiszen veszíteni tudni kell, ám a jelentkezők között böngészve szomorúan tapasztaltam, hogy sokkal több "rajongó" jelentkezik, mint szakember. Elmondom, hogy mi ezzel a gond.

A műkörmös alapanyagok mindegyikén a következő felirat áll: kozmetikai termék, szakipari felhasználásra. Ez mit is jelent? Az ilyen termékek komoly vegyi anyagokat tartalmaznak, fontos a felvitelük sorrendje, hogy milyen mennyiségben visszük fel, és hogy hová. Egy olyan személy, aki ezeket a tulajdonságait nem ismeri a terméknek, az attól függetlenül, hogy elpocsékolja az anyagot, magának is árt, hiszen például a rossz helyre felvitt anyagok allergiás reakciót válthatnak ki. A sorrend is nagyon fontos, hiszen ha a például Nail Prep előtt viszünk fel Primert, ne csodálkozzunk, ha az otthon magunknak összeeszkábált műkörmünk nem marad meg egy hétnél tovább. Ettől függetlenül találkoztam már én is olyan esettel, hogy egy otthon ügyeskedő laikus jobb munkát végzett, mint egy műkörmös, bizonyítvánnyal a kezében.

Természetesen vannak könnyebb "műkörmös munkák" mint például a gél lakkozás, amit otthon magunknak is el tudunk készíteni, hiszen kísértetiesen hasonlít a körömlakkozásra, azzal a különbséggel, hogy ez UV lámpában köt meg. Az ehhez szükséges anyagok és eszközök könnyedén beszerezhetők, és az interneten található számos step by step vagy tutorial videó már nagyon sok hasznos információval szolgál számunkra. Ha nem is szeretnétek egy műkörmös képzést elvégezni, de nagyon érdekel titeket a dolog, akkor látogassatok el a különféle egynapos úgymond továbbképzésekre, ahol megtanulhatjátok a díszítések és építések trüppjeit, apró fortélyait, amitől majd igazán jól sikerül a munkátok! Az ilyen nyereményjátékokra jelentkeznek olyanok is, akik ha megnyerik, csak felteszik valamelyik műkörmös oldalra, mint eladó holmik, így a szakemberhez jut az anyag, ő pedig anyagi hasznot húzott belőle. Ez is egy megoldás!

Nektek mi a véleményetek az otthoni "műkörmösködésekről" ? Volt már esetleg rossz tapasztalatok a témában?

6 megjegyzés :

  1. En anno a blogomat igy kezdtem.mint amator mukormos.
    Nagyon utanajartam a dolgoknak es csak jo minosegu alapanyagokkal csinaltam magamnak a kormoket
    ma mar nincs mukormom mert visszatertem a sajat kormomhoz.de hala az egnek nem hibaztam es szep jo kormoket epitettem

    VálaszTörlés
  2. Én is hosszas utánajárás és négy műkörmösben való csalódás után kezdtem el itthon magamnak, nem akartam elhinni, hogy egy nap után félcentis levegősödés normális... És tényleg nem. Tartós, jó dolog, és végre lakkozhatok mindenféle csodás színekkel :-)

    VálaszTörlés
  3. Én is fél évnyi utánajárás és rengeteg oktató anyag alapos átvizsgálása utána kezdtem el magamnak körmöt építeni. Évek óta magamnak készítem és soha nem esett még le körmöm,nem gombásodott be, nem reszeltem szét a saját körömlemezem 3 hét után is csak azért kell hozzá nyúlnom,mert csúnya a lenövés.
    Viszont nem egy olyan "szakembert" ismerek, akinek nem szeretnék a kezei közé kerülni...de hát neki papírja van...nekem meg normális és viselhető műkörmeim :)
    Most épp mandula formájú, francia körmeim vannak. És én pár körmössel ellentétben ismerem a mosolyvonal fogalmát.
    A lényeg,hogy akinek van kézügyessége,az igenis meg tudja magának otthon csinálni.
    Viszont másnak nem szívesen csinálom meg,mert ha magamnak okoznék esetleg kárt,akkor ez van, de másért nem vállalom a felelősséget.
    Bocsi,hogy hosszú lett,de ez így kikívánkozott belőlem. :))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én teljes mértékben egyetértek veled Kingu! :)

      Törlés
  4. Hasonlóképp vagyok ezzel, mint az előttem szóló
    Évekig volt műkörmöm (sokat figyeltem, hogy is készül), majd amikor meguntam, lenövesztettem, és azóta én csinálom a gél lakkozást magamnak. Még ez előtt is sokat olvastam, majd belevágtam.
    Nem mondom, hogy profi vagyok, de láttam az enyémnél sokkal csúnyább műkörmös munkát is - persze műkörömépítésnek ezután sem állnék neki.
    Munkatársaim már felvetették, hogy csináljam az ő körmüket is, de nem vállaltam. Eddig ugyan még nem fordult elő, de ha elrontom, a magamét rontom el, másnál nem vállalnám ezt a kockázatot.
    Viszont amikor néhány hónapja láttam a Lidl-ben műkörmös csomagokat és hogy milyen gyorsan elkapkodták őket, akkor bennem is kétségek merültek fel: sok-sok tapasztalatlan nő próbál otthon műkörmöket eszkábálni? Nem hiszem, hogy annak jó vége lett

    VálaszTörlés
  5. Lehet otthon is jó munkát végezni (én is csináltam egy időben magamnak) és a szalonokban is ki lehet fogni kontárokat.
    Én egyébként pont azért vágtam bele anno, mert egy körmös szétbarmolta a kezem és mikor javítani kellett volna (levegősödött) akkor nem bírtam kivárni a következő lehetséges időpontot.
    Ennek már több mint 15 éve, de néhány éve már nem viselek műkörmöt, elsősorban időhiány miatt.

    VálaszTörlés