2013. május 19., vasárnap

Fishtail nails avagy fonott körmök - step by step

Szuper ötletet adott nekem az egyik olvasóm, így az előző cikkben be is mutattam nektek életem első fishtail körmét! :) Most pedig a hozzá tartozó step by step cikkel jelentkezem. Először is a hozzávalók: három darab, egymással harmonizáló lakkra lesz szükségetek, egy alapozó és egy fedőlakkra, ha azt szeretnétek, hogy a színes lakk ne fogja meg a körmötöket, valamint hogy tartós maradjon a díszítés. Lássuk, hogy is kell ezt! :)


Még mielőtt nagyon belefeledkeznénk a munkába, egy pár dologra fel kell hívnom a figyelmeteket. Ez a díszítés akkor néz ki szépen, ha a köröm méretéhez illő vonalvastagságot választunk. Inkább legyenek vékonyabbak mint vastagabbak! Próbáljátok meg párhuzamosan húzni az egy irányba futó vonalakat! Mindig tartsátok észben, hogy melyik szín következik, nehogy hiba essen a mintában! Arra is nagyon figyeljetek, hogy minden meghúzott vonal után a következőt az ellenkező irányba indítjuk, de ezt majd a képeknél jobban fogjátok érteni.


Igen, sajnos pont a legelső vonalról nem készítettem képet, de talán még nem vesztetek el! :) Mint látjátok, a ma bemutatott piros körömlakkom az alap, ami egyáltalán nem kötelező, hiszen semmi sem fog látszódni belőle, csak lustaságból nem került le előtte a körmeimről! :) Először egy rózsaszín csíkot húztam, majd rá a fehéret. Na most figyeljetek! A fehér csíkom jobb oldali felső része onnan indul, ahol a rózsaszín csíkom jobb oldani alsó része véget ér. Érthető? Nem? A kép segít! :) Mehetünk tovább?

A következő csíkunk a rózsaszínnel lesz párhuzamos. Hogy azt hová húzzuk? Pontosan a rózsaszín mellé, mintha ott sem lenne még az a fehér sáv. Azt hogy mi mivel párhuzamos a saját színeimmel tudom csak elmagyarázni, de ha ti is szeretnétek elkészíteni ezt a díszítést, akkor a készítése során kísérjétek figyelemmel a cikket! Jegyezzétek meg, hogy nálatok a pirosat-fehéret-rózsaszínt melyik szín helyettesíti! Tényleg csak arra kell figyelnetek, hogy párhuzamos legyen vele, valamint hogy a sávok egyforma szélesek legyenek. Utóbbi nekem sem sikerült sajnos teljesen jól, de azért belátjuk, hogy akkor lesz szép a végeredmény, ha hasonlítanak egymásra. :)

Nem is hinnétek, de a következő rózsaszín sáv pedig a piros alatti fehérrel lesz párhuzamos és fut mellette szépen, egyenesen. :) Ugye hogy nem is olyan bonyolult? Az egyik hibalehetőség, hogy a köröm végére "ellaposodik" a minta, vagyis a kétoldali csíkok nem kerszetezik már egymást, hanem szinte egymás mellett futnak. nagyon figyeljetek, hogy a rácsos minta szépen alakuljon és a csíkok szép ívesen fussanak. A vonalak húzása közben egyszer álljatok meg, nézzétek meg más szögből is a körmötöket, hogy amit festés közben ti átlósnak láttatok, az valóban átlósnak látszik e. 

Gondolom most már mindenki tudja, hogy miként következnek a csíkok. Szépen, egymás után, aszerint a rend szerint, amit az előző három képen is láthattatok. De hogy ne mondhassátok, hogy nem mutattam végig, kis képekben még megmutatok nektek négy lépést, amiről készült kép! :)



7 megjegyzés :

  1. Tökéletesen érthető, ezzel megvan a holnapi projekt :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönjük, nagyon jó kis leírás :)

    VálaszTörlés
  3. Olyan régen készülök ilyet készíteni... EZ a leírás nagyon hasznos és teljesen érthető. Pont ilyet kerestem. :D

    VálaszTörlés
  4. Köszönet, annyira jó, hogy leírtad, eddig nem vágtam bele, mert kép alapján nekem túl bonyolultnak, macerásnak tűnt... most már nem :)

    VálaszTörlés
  5. Na ezt a posztot most szépen le is mentem magamnak! :)
    Nagyon szuperül bemutattad képpel és elmagyaráztad a helyes lépéseket! :)))
    Innen is hatalmas ölelés a távolból, ami nem is akkora! :D :)

    VálaszTörlés