2013. július 31., szerda

Nem csak a műkörmösöké a világ!

Számos termék van a műkörmös szaküzletekben, melyet kizárólag professzionális felhasználásra gyártottak. Ám emellett sok olyan termék is van, amiket az otthoni körömápoláshoz vagy körömdíszítéshez is használhatunk. Ebben a cikkben ezeket fogom bemutatni nektek, hogy hogyan tudjátok használni valamint az is kiderül, hogy miért jó beszerezni belőlük párat otthonra.


A bal felső sarokból indulva kezdjük a porelszívóval. Lehet ez kicsit komolyan hangzik, de tényleg hasznos lehet otthon egy egyszerű körömreszelés során, hiszen egy hosszabb reszelés során sok por kerül a levegőbe, melyet belélegezve nem a legjobb a tüdőnek. Ez a mini porelszívó, melyet asztalba is beépíthetünk nem foglal helyet, csendes, és mindent magába szín. Kisebb-nagyobb változatban kapható, így az ára is változó.

A japán manikűrt nagyon sokan ismerik és szeretik, ám sokat azt gondolják, hogy az elkészítése bonyolult. Ha a közepes reszelővel gyengéden fel tudjuk bolyhozni a körmünket, vagyis a felületét megreszeljük vékonyan, akkor onnantól a többi már gyerekjáték. Egy profi nagy készletben minden megvan, amire szükség lehet a kezelés során. Ha valaki nem szeret körömlakkot hordani, de fényes, erős és egészséges körmöt szeretne, annak érdemes beszerezni egy ilyen készletet, mely 200 teljes kezelésre elég.

A körömbőr ápolására legtöbben kézkrémet használunk, ám sokan tapasztalják, hogy közvetlenül a köröm mellett található bőr sokszor száraz, repedezik. Erre jó az ecsetes olaj ceruza. Kezelése egyszerű, mint egy ceruzáé, szuper az illata és nagyszerűen ápolja a bőrt. Tipp: körmös bloggerináknak kifejezetten ajánlott, hiszen a lakkok bemutatása során mindig szemelőtt van a körömbőr is. Én is használok ilyet a képeknél, ezért láthatjátok az enyhe csillogást a képeken.

A Nail Prep nevű anyag egy előkészítő folyadék, melyet a műkörömépítés előtt alkalmazzuk az előkészítő szakaszban. Feladata az esetleges gombásodás megelőzése, a vízelvonás, valamint a ph-kiegyenlítés. Körömlakk előtt használva jobb tapadást biztosít annak, hiszen a köröm felszíne normális esetben zsíros, valamint van nedvességtartalma is. Kapható ecsetes és spray formában is, kinek mi a kényelmesebb.

Ha nem szeretnétek ilyen folyadékokat a körmötökre kenni, akkor helyette használhatjátok a buffert. ha egy gyenge bufferret átmegyünk a körmeinken, a legeslegfelső zsíros réteget eltávolítjuk vele. Egy portalanítás után már mehet is rá az alapozó körömlakk, majd a színes lakk, melyek tartósságát az előzetes bufferezés biztosítja.

A bőrfeltoltó és kaparó szintén nem csak a műkörmösök kiváltsága! Ez a fémeszköz a képen egyből a buffer mellett látható. A letapadt bőrt távolíthatjuk el vele, így még véletlenül sem kenhetjük a lakkot a bőrre. Tipp: ezt szintén bloggerina társaimnak ajánlanám, hiszen elég kiábrándító, amikor a lakk bemutatása során az olvasó a bőrön és körmön egyaránt lakkot lát.

A pontozót szerintem már senkinek sem kell bemutatni. Bár a drogériákban is kapható olcsóbb, műanyag változatban, ezen fémeszköz előnye a dupla felhasználhatóság. Egyik végén egy bogyó található, melyet pöttyöket, foltokat készíthetünk, a tűhegyes végével pedig igazán apró, precíz pontokat készíthetünk. Tipp: első használat előtt a tűhegyes véget egy reszelővel tompítsuk le, az esetleges balesetek elkerülése végett.

És végül az ecsetek. Bár a körömlakkokhoz tartozik eset, ha aprólékos mintát szeretnék festeni, azzal nem minden esetben sikerülhet. Díszítésre a vékony, hosszabb szőrű ecseteket javasolnám, a csillámporok körömlakkba helyezéséhez pedig a legyező formájút. Az ecsetek, mivel igazi szőrből készülnek, fontos a karbantartás is, így ha dolgozol velük, használj ecsetmosó folyadékot, mely kíméletes a szőrhöz, de teljesen kitisztítja azt, így megakadályozhatod, hogy idő előtt szét álljon az ecset szőre vagy egyéb más módon tönkremenjen.

Volt olyan eszköz, melyet eddig nem ismertél?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése