2013. szeptember 22., vasárnap

Kalauz a helyes építőzselé kiválasztásához!

Szeretnélek titeket elkalauzolni az építőzselék világába, megmutatni milyen lehetőségek vannak, mennyi mindenre használhatók és miért olyan fontos a megfelelő állagú és kategóriájú zselék kiválasztása a különböző célokra! Saját anyagaimon keresztül sorra vesszük az összes átlátszó, fehér, cover és rózsaszín építő zselét, valamint a fedőzselékről is szót ejtünk a cikk végén. Legyen rend a fejekben! :)


                               Átlátszó építő zselék

A zselés körömépítés alapja, a legfontosabb termék, melyre alapvetően szükségünk van. Ebből építjük ki az alapréteget és ha ez nem megfelelő, akkor azzal az egész műkörmöt elronthatjuk. Amit én használok: Crystal Nails Clear I és Clear II. A Clear I egy erős tapadású, sűrű, átlátszó, jégkék színű építőzselé. Sűrűségéből adódóan nagyon könnyű vele építeni, hiszen nem folyik el és könnyedén formázható. Alapozó zselét nem igényel! Lámpázás után kicsit vastagabb réteg ragacs marad a tetején, tehát ha ezzel építünk, kötés után egy ecsettel le kell azt róla törölni, így nem folyik meg a rákerülő anyag. A Clear II ennél már egy lágyabb, folyósabb építőzselé - emellett átlátszó, egyfázisú, víztiszta. Én különböző díszek ( pl. strasszkő, törtkagyló, stb. ) beépítésére használom, valamint kis tégelyben csillámporral összekeverve szuper csillámost zselét kapunk, mely a belekevert por miatt kicsit szilárdabb lesz, így egyszerűen kialakítható belőle csillámos szabadszél.

Ezeken kívül átlátszó építőzselék még: Crystal Xtreme Titanium (hajlítható, átlátszó, középsűrű, hypoallergén), Crystal Xtreme Clear Gel (átlátszó lila, sűrű, a legerősebb Crystal építő zselé, egyfázisú, savmentes - at Xtreme zselék alkalmasak hajlításra! ), Base Gel ( problémásabb vendégeknél alkalmazandó, univerzális alapozózselé, minden építőzselé alá használható, nem csúszik meg rajta a rákerülő anyag).

Felmerülhet a kérdés, hogyha a legerősebb építőzselé az Xtreme zselé, akkor én miért nem azt használom. Amikor a képzés után a Crystal Nails termékeire váltottam, a Clear II-vel, majd a Clear I-el ismerkedtem meg. Munkám során nem volt még olyan eset, hogy ezek a zselék csődöt mondtak volna, tehát nem csalódtam még bennük, így ezeknél a termékeknél maradtam

Fehér építő zselék

Nevében is benne van: fehér színű és építésre használjuk! Nem, a teljes köröm felületét nem vonjuk be vele, hiszen nem arra való - arra ott a színes zselé (Royal zselé - R6, színes zselé - 006) vagy a géllakk (GL24). A fehér építő zselével a francia körmök szabadszélét készítjük el. Amit én használok: Crystal Nails Builder White I. Ez a zselé nagyon sűrű, tiszta fehér, mellyel nagyon könnyen alakítható ki határozott szabadszél. Fejjel lefelé tartva meg sem mozdul a tégelyben. Én az állaga miatt szeretem.

Ezen kívül fehér építőzselék még: Xtreme White zselé (hófehér, nagyon sűrű, hajlítható, árnyékmentesen terülő), Builder Soft White (törtfehér színű, körömhold is kialakítható belőle), Builder White II. (vakítóan fehér, középsűrű).

Cover építő zselék

Cover építő zseléből a körömágyhosszabbítást ( a körömágy optikailag történő meghosszabbítása) készíthetjük el, mely ma már az alaptechnikák közé tartozik - sajnos az én oktatásomban ez nem szerepelt, de a technika elsajátítása nem kíván extra agymunkát, hiszen ugyanolyan egyszerű vele dolgozni, mint a többi építő zselével. Talán ez az építő zselé, melyet e legtöbb változatban elérhetünk. Amit én használok: Cover Pink. E egy barnásabb színű, közepesen sűrű, tökéletesen fedő, a hátsó bőrredőnél jól elvékonyítható anyag. Én örülnék, ha lenne egy sűrűbb változata ennek a színnek, de talán majd a jövőben!


Ezen kívül cover építőzselék még: Xtreme Cover ( szupersűrű, két színváltozatban is elérhető: Pink és Pinky - utóbbi kicsit világosabb rózsaszín ), Cover Pink Extra ( a Cover-nél rózsaszínesebb árnyalat, jobban fed, sűrűbb ), Cover Pink X ( világos bőrtónushoz, közepesen sűrű), Cover Pink Diamond és Crystal ( gyönygyházas csillogású, közepesen sűrű)

Rózsaszín építő zselék

Rózsaszín építő zselével én nem dolgozom, de szeretném nektek bemutatni őket. Ne keverjétek össze a cover zselékkel! A kategória első tagja a Builder Pink I., mely a körömágy ( pl. Cover Pink )magasítását szolgálja. Közepesen sűrű, erős, üveghatású (áttetsző). A Builder Pink II. sűrűbb, kevésbé átlátszó, barnásabb színű, a hátsú bőrredőnél a Cover Pink elmosására használható. Az Xtreme Pink építő zselé pedig egy üvegszálas zselé, mely ezáltal sokkal erősebb, mint az előbb említettek. Alaprétegként használva szép rózsaszínes hatást ad a clear körmöknek. Ha ezzel dolgozunk, NE tegyük be egyből a lámpába a körmöket, mert nagyon égethet! Szórt fénybe, a lámpa elé helyezzük a körmöket, majd 15 mp múlva mehet be a lámpába.

Építő zseléből több próbakészlet is a rendelkezésünkre áll, így ha új anyagcsoporttal szeretnénk megismerkedni, célszerű először ebből beszereznünk egyet, mely tartalmaz egy-egy átlátszó, cover, fehér építőzselét, fixáló folyadékot, sablonmintákat, szivacslapokat és egy mini fedőfényt.

Fedőzselék

Ezeket a zseléket már az elkészült körömre visszük fel befejezésképpen. Vannak fixálásmentes és fixálást igénylő, víztiszta és csillámos fedőfények. Én jelenleg a Top Shine Gel-t használom, mely átlátszó, szuperfényes és fixálást sem igényel. Csak ezt a fedőzslét 7(!) féle csillámos változatban is megkaphatjuk.

Ezen kívül fedőzselé még: Top Seal Light ( sokáig ezt a fedőfényt használtam; fixálást igényel, sárgulásmentes, vastagon kenve kitölti a reszelési vonalakat ), Easy Off Top ( leoldható, híg, nagyon rugalmas, fixálást igénylő ), French Top Gel - 000 ( tégelyes kiszerelésben kapható, vékony rétegben alkalmazandó ), Matt Top Gel ( matt hatást kölcsönöz a körmöknek, leoldható ).

1 megjegyzés :