2013. október 29., kedd

Álomfogók - step by step

Rengeteg álomfogós körmöt találunk az interneten, én most azoknak szeretnék kedvezni, akik arra kíváncsiak, milyen lépésekben lehet saját magunknak is elkészíteni ezt a manapság roppant divatos mintát. Összesen két képen megtaláljátok az összes folyamatot, ami a bal oldalon látható díszítést elkészítéshez szükséget. Jó gyakorlást! :)

Felhasznált anyagok:


Az egyszerűbb minta lépései:


1. A holdmanikűrhöz hasonlóan, a köröm felső harmadához körívet húzunk.
2. A körívet érintve egy nagy pöttyöt készítünk, melyből indul két rövid vonalka. Ezek közé szintén pötty kerüljön!
3. A toll elkészítése két lépésből áll. Annak érdekében, hogy minél élethűbb legyen, először felvizezett festékkel fessük meg a toll alapját, mely így picit áttetsző lesz. A száradás után jöhet a felvizezetlen festék, mellyel már csak a toll belsejében dolgozzunk! Apró, vékony vonalakra törekedjünk!

A nehezebb minta lépései:


1. Az itt húzandó körív legalsó része a köröm közepéig érjen!
2. Fessünk kis kört a nagy "körünk" közepébe, majd két íves vonallal fessünk "pokélabdát"! :)
3. Tovább vonalazzuk a mintát a mellékelt ábra szerint!
4. Keresztező és egyenes vonalakkal díszítsük tovább a mintát. A 3. és 4. lépésnél természetesen máshogy így húzhatjátok a vonalakat, csak a képzelet szabhat határt a készülő mintának. Próbáljatok ki többféle verziót is!
5. A körívünk mellé közvetlen ismét jöhet egy pötty, melyből két íves, vékonyodó vonal fusson ki! A végeik egymás felé nézzenek!
6. A toll elkészítését az előző kép leírásánál találjátok!
7. Ismét a bogyós-vonalas díszítés, mely már az előző körömnél is előkerült.
8. Egy vékonyabb, hosszúkásabb toll és már kész is vagyunk az egésszel. Fedőlakkozás után kész is a körömdíszítés! :) Mindenki megcsodálja majd.

Remélem hasznosnak találtátok a cikket és Ti is kipróbáljátok majd otthon vagy megkéritek a körmösötöket, hogy fesse meg nektek! :) Mindenféle hozzászólást szívesen fogadok! Szép estét! :)

2 megjegyzés :

  1. Hol lehet beszerezni azokat a rajzolóeszközöket?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Szerintem bármelyik hobbiboltban találhatsz ecseteket, amiket egyenként is meg tudsz vásárolni! A lényeg hogy vékony legyen és ne túl hosszú! Emellett műkörmös boltokban is rátalálhatsz, azok "általában" jobb minőségűek és tovább bírják!

      Törlés