2013. október 28., hétfő

Terepmintát a körmökre - step by step!

Szintén nagy divat most a terepmintás köröm, ennek az elkészítését szeretném megmutatni nektek. Sok színt vagy nagy kézügyességet nem igényel, az előző díszítéshez hasonlóan ez is pacákból áll - talán ez lehet az egyik oka nagy közkedveltségének. Megmutatom, én hogyan készítem el!
Amire szükséged lesz: egy okker, valamint a zöld és barna egy árnyalata, emellett a fekete szín. Én nagyon szeretem a Moyra akrilfestékeit, de ez a barna nem győzött meg. Sajnos nem valami jól pigmentált, foltoz, de ezt a későbbi képeken is látni fogjátok. Ebből az ötösből a pentart feketéjét és a Moyra okker sárgáját tudnám szívből ajánlani. A foltok felfestéséhez szerezzetek be egy vékony szőrű ecsetet, amivel könnyedén lehet apróbb mintákat készíteni.
Az első lépés most is a körmök szép előkészítése legyen. Nem szeretném mindig részletezni itt a dolgokat, mert úgy érzem nem is nagyon kell. Formázott körmök, minimum egy réteg alaplakk - nagy vonalakban ennyi. Ez a díszítés az összes körömformán jól mutat, tehát ha az enyémnél szélesebb/keskenyebb, kisebb/nagyobb körmökkel és/vagy körömággyal rendelkezel, akkor sem kell lemondanod róla.

Ismét okker alapot használtam. Jól és közepesen fedő lakknál elég egy réteg is, kevésbé pigmentáltabb daraboknál kelleni fog kettő is. Ne féljetek a világos alapszíntől, ha ügyesen dolgozunk, pontosan annyi fog látszódni belőle, akárcsak az összes többi színből. Száradást tessék megvárni! (Sajnos nincs matt lakkom vagy zselém, ezért mindig csodálattal nézem a megszáradt akrilfestéket. Imádom a matt körmöket! :) )


Az alap megfestése után jöhet az első szín, a zöld. Persze a színek sorrendje felcserélhető, de szerintem szerencsésebb a világosabbtól a sötétebbig haladni. A minta egyik kulcsfontosságú szabálya, hogy a felfestett foltok elnyújtva jelenjenek meg, hogy emiatt ne tűnhessenek "béna" pöttyöknek. Talán leginkább kis, zöld felhőcskékhez hasonlítanak az okkerszínű égen. :) Fontos megvárni a száradást!
Jöhet a következő, sötétebb színünk: a barna. A barna felkenésénél törekedjünk arra, hogy inkább okker színű területeket érintsünk, de az sem gond, ha már a zöld színű pacákból is lefedünk egy keveset. Sajnos a barna nagyon rosszul fedett, ezért ilyen "pacsmagolós" technikával kellett dolgoznom. Azért érdemes világosabb színnel indítani a foltokat, mert azokat később könnyebb elfedni és nem lesznek áttetszőek a foltok.

Legvégül kerülnek fel a fekete foltok. Ha ügyesen dolgoztunk, itt már tényleg csak annyi okker látszik ki a foltok alól, mint amennyi a többi színből is jelen van egy körmön, valamint a foltok nagysága nagyjából megegyezik egymással. A végső száradás után rákerülhet a fedőlakk (ha van időd, bőven jöhet belőle két réteg) és kész is a díszítés! :) Nem is olyan nehéz, igaz?



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése