2013. december 14., szombat

Csillogó színes zselés körmök - step by step

 
Szeretném megmutatni nektek, hogy hogyan is készítettem ezeket a csodásan csillogó körmöket! :) Mostanra már jócskán lenőttek, tervezem is a töltést, de pár napja sajnos letörtem egy körmöm, így építenem kellett, hogy ne lógjon ki a többi közül. Szeretném most nektek megmutatni, hogy én miként csinálom meg a körmeimet. Vegyétek figyelembe, hogy BAL (az ügyetlenebbik) kézzel készült, így ha a forma vagy bármi más nem pontosan stimmel, akkor az ennek tudható be. :) Na lássuk!
 


1. lépés, az előkészítés

Bal kézzel hihetetlenül nehéz, se sok gyakorlás után egyre gyorsabban megy az embernek! A hátsó szarupárkányt feltoltam, a zavaró, felesleges bőrt levágtam, a letapadt bőrt a fém kaparóval eltávolítottam. Fontos, hogy a Nail Prep a Primer előtt kerül a körmökre, a sablont pedig úgy helyezzük fel, hogy az pontosan illeszkedjen!

2. lépés, az építés

Én Clear I-es zselével dolgozom, de kinek ami a kényelmes, kinek mi válik be jobban. :) Fontos, hogy ne készítsünk túl vastag alapot, illetve a körömlemez vége és az épített hosszabbítás egy síkban legyenek egymással, ne legyen benne "lépcső". A sablonok vonalai a segítségünkre vannak, kövessük őket bátran!

3. lépés, a forma kialakítása

Én építés után Cleanserrel áttörlöm a körmöt és kialakítom a pontos formát. Nekem így könnyebb utána dolgoznom vele, például a körömágy-hosszabbítóval a  pontos mosolyvonalat kialakítani. A felülete legyen matt, érdes, portalan és száraz!
 

4. lépés, a szín

Első rétegben nagyon vékonyan viszem fel a színes zselét, szinte csak színezett üveghatást ad a körmöknek, majd a második réteget húzom kicsit vastagabban. Ezekhez a körmökhöz a BrillBird C22-es zseléjét használtam. Az első réteges másfél, a második, vastagabb réteget 3 percig lámpáztam.

5. lépés, C ív és fedőfény

Ismét Clear I zselével dolgozok, kialakítom a C ívet, majd a körmöt 3 percig lámpázom. Kötés után a körmöt Easy Off Hardener Gel-lel fedem, ami bár fixálós, de szuper rugalmas és nagyon szeretem. A formát még picit igazgattam, de aztán már készen is voltam a körömmel. :)


Mivel holnap lesznek kereken 1 hónaposak a körmeim, ezért hamarosan zselé töltős cikkel jelentkezem! remélem az is hasznos lesz! :) Szép estét és jó tanulást a szintén vizsgaidőszakra készülőknek! :)

2 megjegyzés :