2014. március 9., vasárnap

Pár szó a Pentart akrilfestékekről

A Pentart akrilfestékekkel kapcsolatban vegyes érzelmeim vannak. A sötétebb színek (mint például a fekete) kiválóan használhatóak körömre való festéshez, de sajnos a világos színek gyengén pigmentáltak. Folyékonyan és a felületre felvíve a második húzással le is jön a felületről, minta zsíros/vizes rétegen tologatnánk. Minél krémesebb, sűrűbb, annál jobban használható, legalábbis én ezt tapasztaltam a középzöld és lilás árnyalatoknál.. 

Egymozdulat technikához sem ajánlanám a világosakat. Én a világos színeket csak a Moyra festékek világosítására, árnyalatok kikeverésére használom, önmagukban sajnos nem, viszont a keverés során is sokat kell használni belőle, ha több árnyalatnyi változást szeretnénk elérni - ez a gyenge pigmentáltságából adódik. Nagyon jó áron kaphatóak, 300 forint körül mozog egy tubus ára és nagyon sok festék van benne, csak sajnos erre a célra nagyon kevés szín alkalmas.Nem csak az egymozdulat technikára, hanem minden, körömmel kapcsolatos "festegetésre".

Ami viszont nagy öröm számomra, hogy a feketésük tökéletes, még a Moyra feketéjénél is jobban szeretem, mert kicsit hígabb, de még nem folyós, és nagyon jól pigmentált. Még kicsit felvizezve is szuperül működik, kontúrozáshoz teljesen kiváló. A másik kedvencem pedig a bronz színű, ami szintén tök jól fed és gyönyörűen csillog, valamint nagyon felvizezve szuper effekt hatást ad bármelyik színnek.

2 megjegyzés :