2014. május 2., péntek

Dögös vörös ombre géllakkozás - step by step

Ma francia géllakkozás step by step-et szerettem volna hozni nektek, de mivel a vendégem nem jelent meg, ezért a saját körmeimet tettem rendbe. A legújabb géllakkomat felhasználásával a beígért ombre géllakkozást step by step-et is szerettem volna megvalósítani ebben a cikkben. A leírások mellett pontos anyagmegnevezést és képet is találhattok, így tuti nektek is sikerülni fog az elkészítése akár másmilyen színekkel is! :) Lássunk neki!

A felhasznált anyagokat külön nem gyűjtöttem össze egy kép erejéig, hiszen a leírás során minden lépés mellett megtaláljátok a szükséges anyagokat és eszközöket.

Az első lépés a körmök fertőtlenítése. Mint láthatjátok, a körmeimre már nagyon ráfért a felújítás, több mint egy hónapos géllakkozásom volt eddig. Őszintén tudom ajánlani a Brado Life Kéz- és bőrfertőtlenítőt, én már a második flakont használom el belőle. Az illata nem émelyítő, hamar megszárad és fél/1 perc a behatási ideje.

A fertőtlenítés után jöhet az előkészítés első fázisa, a körömbőr feltolása és levágása bőrvágó ollóval. Én még mindig a tanfolyamon kapott bőrvágó ollót és fém bőrfeltoló eszközt használom. Nekem bevált, szeretem. Ne sértsük fel a bőrt illetve csak annyi bőrt távolítsunk el, ami tényleg zavarja a további munkálatokat. A teljes körű manikűrt nem ez alkalommal kell elvégezni.


Ezután következik a nail prep és a primer, én mindkettőt a Crystal Nails-nél szoktam beszerezni és maximálisan elégedett vagyok velük. A géllakk alá alapként a Crystal Nails Easy Off Hardener Gel-t szoktam használni egy rétegben, vékonyabb körömlemez esetén két rétegben is akár. Szuper tapadást biztosít és az összes gél lakk alá egyaránt megfelel - kivéve a OneStep géllakkok!


Ezután már következhet is a színes géllakk. A legújabb szerzeményem a Crystal Nails 75-ös szmú géllakkja, ami már egy rétegben is meglepően jól fed. Tudom, ez egy eléggé sablon szöveg, amit szívesen sütnek el a márkák, hogy kapósabb legyen a termék. Ez a mondat a Cyrstal Nails-re is vonatkozik és sajnos a legtöbb géllakkjukra ez nem igaz, de nagyon megörültem, amikor az első használat során láttam, hogy a 75-ös számú mennyivel jobb. Tényleg csak ajánlani tudom!


A jobb felső képen már az ombre géllakkozást kezdtem el. Most nem teljesen úgy csináltam, mint az előző leírás szerint, mivel nem húztam a világosabb színnel egy alapot, de mint látható, így is szépen összemosódnak a színek. A trükk ilyenkor, hogy a két szín közötti átmenetnél valamivel több géllakkot kell felvinni, hogy ne legyen foltos a díszítés.


A kész körmöket Crystal Nails 0-s géllakkal fedtem le. A sok cyrstalos cucc miatt úgy tűnhet, hogy reklámozni szeretném őket, ám ez (sajnos) nem így van. A városunkban egy helyen lehet műkörmös alapanyagokat beszerezni, ahol kizárólag ilyen márkájú termékeket forgalmaznak. Mivel a minőségével többnyire meg vagyok elégedve, ezért nem érzem, hogy rendelnem vagy Pestig utaznom kellene azért, csak hogy más márka termékeit használjam.

Remélem hasznos volt a step by step cikk. Ha bármilyen egyéb folyamat érdekel titeket lépésről lépésre, írjátok meg nyugodtan! :) Esőmentes szép napot, csajok!

7 megjegyzés :

  1. Szép lett nagyon az átmenet :)

    VálaszTörlés
  2. Szia pontosan hogy is csinàlfad? Mivel mostad össze? Hogy tettèl a kettő közè több lakkot?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Ecset segítségével mostam össze a színeket. Felvittem a pirosat és a fehéret (mint ahogy az a képen is látszik), palettán egy pontozó segítségével összekevertem a két színt, így megkaptam a középső rózsaszínes árnyalatot, majd az ecset segítségével óvatosan összemostam lapogató mozdulatokkal! :)

      Törlés
  3. Woow, ez nagyon szép lett. Ugye lesz még több gél lakos posztod is? *-*

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Mi a színkódja annak a lakknak ami lenőtt?
    Előre is köszönöm a válaszod :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Az sima Crystal Nails Cover Pink körömágyhosszabbító zselé a teljes körmömön. :)

      Bogi

      Törlés