2014. június 22., vasárnap

Amikor a tudomány és a szépségipar találkoznak

A körömlakkok ideje lejárt? Jogos a kérdés, hiszen a sokáig egyeduralkodó körömdíszítési lehetőség mellett már számos más opció is a rendelkezésünkre áll: zselé, porcelán, géllakk, matricák, air-brush technológia és még folytathatnánk sokáig a felsorolást. Ám a következő koncepció alapjaiban új alternatívát kínál. 


Talán nem is hihetetlen, de a "Bloom your nails!" azaz "Virágoztasd fel a körmeid!" nevű projekt az Intel rangos számítástechnikai díját is megnyerte, ezzel még közelebb kerülve a tényleges megvalósuláshoz. Fejlesztője Gin Lee, egy tajvani diáklány. A "Make It Wearable", azaz "Tedd hordozhatóvá" projekt lényege a hordozható technológiai megoldások fejlesztése.


Ha nem szeretnél a lakkokkal bajlódni, mert beszáradnak, lassan száradnak a körmön vagy éppenséggel csíkosra száradnak, ez egy meggondolandó lehetőség lesz a jövőben. Ráadásul utazások során sem kell külön kis táska a lakkoknak, hiszen a dizájnok mindig kéznél lehetnek.


A körömfestés művészetét ezentúl megoldhatjuk egy telefonos applikáció, valamint néhány körömre illeszthető, flexibilis mini-képernyő segítségével. Az applikáció segítségével kiválaszthatunk mások által tervezett dizájnokat, készíthetünk mi is, valamint ezeket értékesíthetjük is, így jövedelemre is szert tehetünk. Kiválasztás után szinkronizálni kell a telefont a körmökkel, más teendőnk nincs is.


Hogyan működhet ez? Minden egyes körömre helyezhető "lapocska" egy hajlékony képernyő, mely saját akkumulátorral és kommunikációs rendszerrel rendelkezik. Az aprócska képernyőkben beépített vezeték nélküli chip található, mely irányítja azokat, így egy kattintással képesek leszünk annak mintázatát, színét, kinézetét megváltoztatni. A képernyőket egy napnyi energiával lehet feltölteni, így este mindig a különleges töltőállványra kell helyezni azokat. Ez a művelet sokkal egyszerűbb, mint elalvás előtt kivenni a kontaktlencséinket. Szerencsére videó is van a koncepcióhoz: ITT megtekinthetitek. (Forrás: DailyMail)
 
Aki azt gondolta nincs új a nap alatt, annak remélem sikerült megváltoztatnom a véleményét. Várom az ötleteket: ki milyen technológiai fejlesztésnek örülne még a szépségiparban? :)

1 megjegyzés :

  1. Te jó ég, ez már rettentően futurisztikus :D Egyszer biztosan kipróbálnám, de hova tenném a rengeteg felhalmozott lakkomat, ha minden manikűrt egy képernyőről kellene kiválasztanom? x)

    VálaszTörlés