2011. szeptember 23., péntek

A franciát ismerjük, de milyen a japán?

Sokáig én sem tudtam erre a kérdésre a választ, de szerencsére már vagyok ennyire tájékozott, hogy elmeséljem nektek. :) Ez olyan körömápolási forma, ami korábban csak a japán arisztokraták számára volt elérhető. Számukra ez egy titkos eljárás volt, ám manapság már bármelyik szalonban kérhetünk japán manikűrt. A manikűrhöz felhasznált anyagok mindegyikre vegyi anyagoktól mentes.

Ha első alkalommal kérsz japán manikűrt, azt tapasztalod, hogy a körmöd legfelső rétegét kicsit felbolyhozzák, hogy a hatóanyag jól bejusson a körömbe valamint a köröm legfelső rétegének mattítása miatt szükséges. Erre az eljárásra csak az első alkalomra kerül sor.
Majd következik a félszáraz méhviasz, amit eloszlat a kézápoló a körmeiden és egy szarvasbőr polírozó segítségével a körmödbe építi. Ettől fénylővé válik a köröm.
Ezután következik a talkum púder, amit kis mennyiségben a körmön eloszlatva a méhviasznál leírtakhoz hasonló módon políroz be egy másik tömbpolírozóval.
Ezt követi a bőrtípusnak megfelelő krémezés, majd lakkozás igény szerint, végül egy vitaminos ápoló olajozással zárul a kezelés.

Japán manikűr alkalmazása során a természetes körömlemez visszakapja ragyogó fényét és rendszeres használatával elősegíthetjük az egészséges körömnövekedést. A kezeléstől a természetes köröm színe élénkül, méhviasztól pedig erősödik a köröm. Mivel a hatóanyag a körömlemezbe épül, így a kapott fény tartós marad, nem kopik.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése