2011. október 1., szombat

How to use it? - Körömnyomdázó szett az essence-től

Tehát mint ígértem, bemutatom a körömnyomdázót, annak használatát, és elmondom, hogy milyen dolgokra kell figyelnetek, ha ezt szeretnétek használni körmeitek díszítésére. Az alap szett tartalmaz: egy fém lapot, amelybe bele vannak gravírozva / vésve a formák /minták, egy nyomdázó és egy lehúzó penge. Utóbbiról az a véleményem, hogy eléggé silány a minősége, úgyhogy ha tudtok, szerezzetek be egy pengét, mert azzal tökéletesen elkészíthető a díszítés. Figyelem! Előbb olvasd el a cikket, és csak azután kezdj el dolgozni a körmeiddel. Jó munkát! :)

  1.  Először is kenj egy átlátszó lakkot a körmeidre, majd hagyd, hogy megszáradjon. Alapozó lakknak érdemes egy quick dry lakkot választani, hogy hamarabb folytathasd a lakkozást. Ezután már jöhet a színes lakk a körömre, vagy egy egyszerű francia manikűr is lehet az alap. 
  2. Ezután a felvinni kívánt mintára kenj körömlakkot, de úgy, hogy az teljesen elfedje a mintát. A lényeg: ezt a lépést gyorsan kell végrehajtani, mivel ha lassan kened fel, és a következő lépéseket is lassan hajtod végre, a formába beleszárad a lakk, és kezdheted előröl a műveletet.
  3. A lehúzó/penge segítségével távolítsd el a felesleges lakkot a fémlapról.
  4. A körömlakkot egy hintázó mozdulat segítségével vidd fel a nyomdázóra. Nyomd erősen, de közben tartsd biztosan a fémlapot, nem szabad, hogy csúszkáljon.
  5. Hasonló mozdulattal vidd fel a nyomdázóról a kész mintát a körmeidre.
  6. Végül díszítheted még körömmatricával, kövekkel, csillámporral, ami neked tetszik. A végeredményt fixáld quick dry átlátszó lakkal. 
Nem is olyan bonyolult ez. Kis kézügyesség, és persze gyorsaság kell hozzá, ez minden. Nem kell elkeseredni, ha először nem sikerült, nekem is csak a 3.-4. lett elfogadható minőségű. A végeredményeket szívesen látom a blogomban! :)

Mivel a fényképezőm éppen ebben a pillanatban merült le, ezért fényképeket már nem tudtam készíteni... :-/ De aggodalomra nincs ok! Amint feltöltöttek az elemek, egy csodás-mesés kis körömnyomdás dizájnnal jelentkezem. :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése