2011. október 25., kedd

Kézápoló és műkörömépítő képzésem hatodik napja - ezen is át kellett esni!

Mint azt már tudjátok, nemrég kezdtem egy kézápoló és műkörömépítő tanfolyamon, a mai volt a hatodik alkalom, hogy mennem kellett. Eddigi modulzáró vizsgáim ( vállalkozási alapismeretekből valamit informatikai alapismeretekből ) jól sikerültek, aminek nagyon örülök! :)

A mai alkalommal elkezdtük a bőrgyógyászat rejtelmeit kutatni. Hát őszintén megmondom, a tanfolyam legszörnyűbb része eddig ez volt, és nem hiszem, hogy lesz rosszabb. Az előadást tartó doktornő diákat hozott nekünk, amit 9-től fél 1-ig vetített. Gondolhatjátok, mennyi diája volt ... Azzal még nem is volt gond, hogy ilyen sok volt, inkább azzal, ami ezeken a diákon szerepelt. Persze semmi rosszat nem csinált, hiszem a bőr- és körömbetegségekkel kellett megismertetnie minket. A bátrabbaknak leírtam volna néhány fogalmat, amire ha rákeresnek Google-lel, akkor picit át tudják élni azt, amit én 3 és fél órán keresztül néztem, de annyira borzasztó képeket dobott ki, hogy inkább megkíméllek titeket! Áttárgyaltuk az összes bőrt érintő bakteriális, gombás, vírusos fertőzéseket, nem beszélve a parazitózisról ... Nem is szeretném tovább ragozni a szót, fényképet illeszteni a cikkbe meg pláne nem!

A lényeg, hogy ezen is túl kellett esni valamikor a képzés során, hát most volt itt az ideje. Ezzel nem szeretnék elriasztani senkit a szakmától, engem sem riasztottak! :) Ilyen fertőzésű emberek nem járnak szépségszalonba, nem kell félni! Mindenesetre volt egy-két megrázó kép ...

Ezzel a cikkel csak annyit szeretnék mondani, hogy mindenki vigyázzon a bőre épségére! Bármiféle elváltozást vagy bajt vesz észre, akármilyen picike is, inkább forduljon bőrgyógyászhoz!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése