2011. október 18., kedd

Szakszerű manikűr készítése otthon, egyszerűen!

Nem kell feltétlenül manikűröshöz szaladnunk, ha szép és ápolt kezeket szeretnénk. Akinek van hétvégente egy kis ideje, az egyszerűen varázsolhat magának csodás körmöket. Megmutatom nektek azt a folyamatot, amit én itthon szoktam elvégezni a saját kezeimen és a családtagjaimén. :)
Dove krémszappan - 200 Ft körül

Először is egy alapos kézmosás, ez az alapja az egésznek. Amit tudok ajánlani, az a Dove szappanjai. Ezek 1/4 részt hidratálót tartalmaznak, ráadásul a "klasszikus Dove szappannak"  ( én már csak így hívom azt a régi szappanjukat, ami semmilyen illatosítást nem kapott, kék-fehér csomagolású) nagyon finom illata van.
Oriflame kétfertőtlenítő

Ezután következik a fertőtlenítés. Erre a legalkalmasabb a manapság már nagyon sok helyen kapható kézfertőtlenítő, ám én az Oriflame Antibacterial Hand Gel-jét használom, és meg vagyok vele elégedve. Ez a kis 50 ml-es tubus elég sokáig elég, mivel egy alkalommal nem kell sokat a kezekre nyomni.

Essence körömlakk lemosó
A következő lépésben szoktam leszedni a régi körömlakkomat. Éppen most fogyott el, de amit én használok, az az Essence Studio Quality Nail Polish Remover-je. Már írtam erről egy cikket még szeptemberben, egy terméktesztelős cikket, ha érdekel titeket az eredménye, keressetek vissza :) Annyit mondok, hogy nagyon hatékony és kíméletes a körmökkel - acetonmentességéből is kifolyólag.

Mivel most növesztem a körmeim, ezért nagyon nem szoktam lereszelni őket. Ha megtenném, akkor most jönne el az ideje. Nagyon fontos, hogy a reszelővel mindig csak egy irányba reszeljük a körmeinket! Manapság már számtalan reszelőt lehet kapni a boltokban. Hogy egy kicsit feldobjuk a körömápolás hangulatát, használjunk mintás, kedves reszelőket. Ha valami különlegeset szeretnénk otthonra, akkor ma már vehetünk illatosított körömreszelőket is! :) Különlegesek, ráadásul egy jól kiválasztott illatnak közérzet-javító ereje is lehet. Én nagyon szívesen kipróbálnám, ti nem? :)

Narancsfa pálca
A kutikula fellazítására és későbbi teljes feltolására a narancsfa pálca a legmegfelelőbb. A narancsfa pálcában az is jó, hogy eléggé olcsón be lehet szerezni, és sokáig elég, mivel általában nagyon hosszú pálcákat lehet kapni egy csomagban, ami több darabból ( 10-20-50-stb.) áll. Ha ezzel megvagyunk, akkor jön a kezek áztatása. A víz akkor jó, ha kellemesen meleg, mivel ez tudja szépen fellazítani a körömágy bőrét. A vízben lehet bőrpuhító, bár ez nem szükséges, viszont megrövidítheti az áztatás időtartamát. Azt meg kell jegyezni, hogy nem mindenki kezének kell ugyanannyi idő. Van akinél gyorsabb, van akinél lassabb ez a folyamat. Ez a bőrtípustól függ. Az áztatás végén fel kell itatni a vizet a kezekről.

Mivel a bőr jó puha lett, ilyenkor a körömbőr hátratolása már nem is olyan bonyolult művelet. Ezt is végezhetjük a narancsfa pálcával. Ha vannak zavaró letapadt bőrdarabok, akkor azokat természetesen el lehet távolítani, de teljesen nem szabad felkaparni a körömbőrt. Ha pedig ollót használunk, akkor a művelet után használjunk fertőtlenítőt a területen. Én ollót nem szoktam használni, mivel sosem használtam. Nem tudom, lehet tudat alatt  - vagy tudatosan (?) - félek tőle és inkább nem alkalmazom.

Egyszerűen imádom! :)
Ezután ismét kezet mosok, és megszárítom a kezeimet. Bőrradírozás, pakolás itt beiktatható, de ha nem érzem, hogy extra száraz a kezem, akkor csak egy kézrémet kenek fel. Egy rövid kis kézmasszázs jöhet ilyenkor, melyhez tudom ajánlani az Yves Rocher Beauté des Mains nevű kéz-és körömápoló krémjét. Én mióta megvettem, használom, és imádom! :) Van egy kellemes, nem erős illata, ráadásul hamar beszívódik, és csodásan puhák lesznek a kezeitek, higgyétek el nekem! :)

Ha már beszívta a krémet a bőr, akkor jöhet a körömfestés, aminek csak a fantázia, na meg persze a körömlakk készletünk szab határt. :) Ha nem tudjuk megvárni, amíg a krém teljesen beszívódik, akkor használjunk zsírtalanítót, amit különböző boltokból vagy webshopokból be tudunk szerezni. Nekem még nincs, de már fent van a kívánságlistán. :) Az alapszabályt ne feledjétek: alapozó lakk és fedőlakk használata kötelező!

Ha már megszáradt a lakkozás is, akkor kenjük be a körömágyat egy ápoló olajjal. Én az Avon Nail Experts Leavender Cuticule Oil-t használom és meg vagyok vele elégedve.12 ml-es, sokáig elég.

Hát ennyi lett volna az én kis körömápolási ceremóniám. :) Igazából az egészet annak ajánlanám, akinek van ideje. Akinek nincs, ő úgyis csak lemossa a lakkot, felken egy újat, maximum a végén még használ kézkrémet. Én azt mondom, hogy azért havonta vagy két havonta legyen időtök ennyit foglalkozni a körmeitekkel - vagy hát ott van még a "B terv: a manikűrös" - , mert megérdemlik, és neked is sokkal jobb lesz, ha szép és ápolt kézzel mész ide oda. :) Köszönöm, hogy végigolvastátok de most a Ti kis ceremóniátokra vagyok kíváncsi. Van amit máshogy csináltok? Milyen termékeket használtok?

3 megjegyzés :

  1. Szia! Hát én eddig kb hetente egyszer csináltam végig ezt: kézmosás, áztatás nélküli körömágy visszatolás, főleg csipeszvágóval,aztán minimális reszelés, és jöhet az új lakk. Viszont két problémám van: az egyik, hogy folyamatosan beszakad a körmöm, így nem tudom minimálisan se megnöveszteni. Pedig eszem elég vitamint, és egy ideig szedtem Biovanne-t is, de azalatt kb. még rosszabb lett. Illetve folyamatosan felszakad a körömágyam, és elég csúnya. Nem tudom mitől van. (Bár lehet, h az áztatás jót tenne neki.)AMúgy még olivaolajas pakolást is szoktam, mert mindig nagyon száraz. Vannak esetleg még tippjeid?

    VálaszTörlés
  2. Szia Berta! Megpróbálok segíteni neked, itt vannak a tippjeim számodra.

    - ÁZTATÁS: bizony, hogy jót tesz a kezeknek! Mivel felpuhítja a bőrt, ezért könnyebb hátratolni a körömágy bőrét. A csipesz vágó használatát nem javasolom, az azzal való vagdosást inkább végezze szakember!

    - ZSÍROS KRÉMEK: Azt te is írtad, hogy nagyon száraz a bőröd, viszont azt nem olvastam, hogy használnál bármiféle kéz- vagy körömápoló krémet. Keress olyan termékeket, amik például finomítatlan shea-vajat tartalmaznak! Kiválóan ápolja a száraz kezeket, anyukámnak is volt ilyen kézkrémje. Hidratálja, megnyugtatja, regenerálja a bőrt és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Naponta kétszer kend be vele a kezed!

    Mások a Neutrogena termékeire esküsznek, de van akiknek a Nivea SOS kézkrémek a legtetszetősebbek. Ez nagyon egyénfüggő. A legfontosabb: egy nagyon zsíros krémet vegyél, és ne légy rest megvárni, míg beszívódik.

    - JAPÁN MANIKŰR: Körmeid töredezésére amit ajánlani tudok, az a japán manikűr. Nem tudom próbáltad-e már vagy szoktál-e manikűröshöz járni. Ez gyógyír lehet töredezett körmeidre, viszont úgy gondolom, hogy egy kúrára nem pedig egyetlen alkalomra kérj időpontot a manikűrösnél.

    - MŰKÖRÖM: Végezetül pedig körmeid erősítése érdekében műkörmöket és készíttethetsz magadnak a szalonban. Nem tudom mennyire idegenkedsz ettől a megoldástól.

    - VITAMINOS LAKK: Ha teljesen elutasítod az előző megoldást, akkor legalább vitaminos körömerősítő lakkot használj, valamint pihentesd a körmeidet, tehát mást ne viselj rajtuk!

    Remélem tudtam segíteni ezzel a pár ötlettel! :)

    VálaszTörlés
  3. Igen, köszi. A japán manikür újdonság számomra!

    VálaszTörlés