2011. október 6., csütörtök

Teszteljük! Miss Sporty Et Voilá French Manicure

Ma délután a Miss Sporty egyik lakkját fogom nektek bemutatni, amit a legutóbbi vásárlásom során szereztem be. Szerintem ez a lakk bármely bevásárló központban beszerezhető, és a Tesco-ban vettem a sminkes állványnál. Ha jól emlékszem az ára 540 Ft volt, ami nem egy nagy ár egy ilyen körömlakkért.
  • Az állagáról: se nem túl sűrű, se nem túl folyós, pont jó. Tehát ez egy plusz pont. Ráadásul a felvitelt a szélesített ecset is megkönnyíti, így pillanatok alatt kész lehetünk körmeinkkel.
  • A színéről: ezért is vettem meg! :) Nagyon tetszett, hogy ilyen kellemes matt, barackos-rózsaszínes árnyalata van. Tökéletes francia manikűr alap. 
  • A tubus: kellemes, egyszerű dizájn, nagyon esztétikus. 
  • Az ígéretek: A körömlakk címkéje szerint akár tovább is bírhatja a lakk, mint egy hét. Ezt nem tudom tesztelni nektek, mivel mint tudjátok, folyton új köröm díszítéssel jelentkezem, van olyan nap, hogy kettőt is csinálok.
Amíg ezt a pár sort megírtam, az első réteg már meg is száradt a körmeimen, tehát elég neki 5-7 perc. Akinek nincs sok ideje otthon megcsinálni a körmeit, annak ideális ez a lakk. Az első réteg megszáradása után a köröm egy kellemes rózsaszínes árnyalatot és csillogást kap. Megpróbáltam élethű fényképet csinálni, de sajnos nem valami jók a körülmények. Borús idő, bent vagyok a lakásban, fehér függönyön átszűrődő fény világítja meg a kezem.
Az első réteg után
Én egy kicsit határozottabb színt szeretnék, tehát felkenem a második réteget.Mint vártam, egy élénkebb színt kapott a körmöm, de még mindig az a kellemes matt szín, nem pedig élénk, harsány. Nekem nagyon tetszik! Gyönyörű rózsaszín. Két réteg után a köröm felszínt megvizsgálva azt látom, hogy szép sima lett mindegyik körmöm, tehát kitölti a kisebb barázdákat, egyenetlenségeket. Ezt is hagyom 4-5 percig száradni.
A második réteg után
A két réteg után még látszik a köröm végem, tehát felviszek még egy réteget, mivel utána ezzel a színnel szeretnék dolgozni egy köröm díszítésen. Ettől függetlenül két réteg már tökéletesen elég, ha francia manikűrt szeretnénk csinálni ( én most nem azt fogok). A harmadik réteget úgy vittem fel, hogy a köröm végtől indulva, visszafelé haladva egyre vékonyabb rétegben vittem fel a körömlakkot.
A végeredmény
Tehát akkor összegezzünk:  + + + + -     5/4       Ajánlom!
  • Ár/érték arány teljesen rendben van.
  • Színe, állaga is megfelelő
  • Esztétikus kis tubusa van, tehát szép 
  • Ha ezt a lakkot használjuk francia manikűr alapnak, 1 vagy 2 réteg maximálisan elég ( én hármat kentem, mert később ezzel fogok dolgozni )
  • Ha csak alapszínként használjuk, és nem szeretnénk, hogy látszódjon a köröm vég - ami nekem eléggé fehér - akkor 3 vagy  4 rétegben kell felvinni, ami talán az egyetlen negatívum

2 megjegyzés :

  1. Én is nemrég írtam erről a lakkról itt:
    http://enchanting.bplaced.net/?p=569

    Egy világosabb árnyalatot használok én, de nekem nagyon tetszik:)

    VálaszTörlés
  2. Én is imádom a barackos-rózsaszínes árnyalatot, de ilyen sok hasonló színű lakkom nincs mint neked. :) De ami késik nem múlik! :)
    Még ez sem az igazi, valamivel sötétebbet szeretnék. Örülök, hogy tetszik! :))

    VálaszTörlés