2011. november 28., hétfő

Gyönyörű, csillogó körmök lakk nélkül - Step by Step képekkel :)


A kézápolási technikám menetét már megosztottam veletek, most azt szeretném megmutatni, hogy mit csinálok a körmeimmel, amikor éppen pihentetem őket, vagyis semmilyen lakkot nem kenek fel rájuk, még fedőlakkot sem. :) Egy francia manikűr menetét fogom nektek bemutatni lépésről lépésre apró kis praktikákkal kiegészítve, a végén pedig polírozó segítségével tökéletesen csillogóvá varázsolom a körmeimet. Nektek egy jó kis bemutató, nekem pedig nagyszerű gyakorlás. :) Tartsatok velem! :)

Az egész procedúra egy jó alapos, fertőtlenítő kézmosással és körömlakk lemosóval kezdődik. Még akkor is, hogyha előtte nem volt a körmömön lakk. Mivel a tanfolyamon kapott és ott is használt eszközeimet fogom használni, azokat a manikűr előtt egy fél órával lefertőtlenítettem. Bár eddig egy beteg vagy gombás körömhöz sem ért, ez akkor is kötelező művelet. :) Lakkokat nem, de két féle reszelőt, kaparó és feltolószerszámot, kutikula eltávolítót, porkefét, körömvég fehérítő ceruzát, polírozót és kéz- és körömápoló krémet használni fogok.


Mivel a körmeim nagyjából egyforma hosszúak, - kivéve a kis letörteket - ezért körömvágó ollóra nem lesz szükségem. A reszelőkkel a formázás során rövidítek egy nagyon picikét. A vékony fa reszelővel kezdek, mert az a durvábbik. Formázok, kialakítok egy kerek véget a körmeimnek. A végleges formát és a sorjázást viszont a virágos, rózsaszín reszelővel csinálom, mivel az nem olyan durva mint az előző, fa reszelő. A durvaság a szemcseszámtól függ. A sorjázást a köröm növekedésének irányában kell csinálni, alul és felül is. Ez azért szükséges, mert így kerüljük el azt, hogy a köröm vége elszálkásodjon és beleakadva valamibe be - illetve beszakadjon a körmünk.


Portalanítás. A körömbőrt most tolom vissza fellazítás céljából. Erre az első képen látható célszerszámot kell használni. Ha ilyen nincsen nektek otthon, a rózsafapálca is teljesen megfelel. Mivel francia manikűrt készítek, itt nem kell áztatni, hanem körömbőr eltávolítót kenünk az eltávolítandó részre. Sajnos a képzésen kapott darab eléggé silány minőségű, és ezt az oktató is igazolta, de akkor nem értem miért kapunk ilyet ... A lényeg: 5-7 percig kell a körömbőrön hagyni. Ennek az elhalt hámsejteket le kellene oldania, vagy  legalábbis szuperül fellazítania annyira, hogy áztatás és vágás nélkül vagyis puszta kaparással eltávolítódjon az egész.


Ha letelt az idő, egy kézmosással vagy törtéllel eltávolítható. A kaparó segítségével az eddig letapadt, de most már fellazult lenőtt körömbőrt egyszerűen eltávolítjuk. Olyan eredménye kellene legyen, mint amit a második képen láttok. A kaparás után ismét a portalanító kefét használom.


Egy buffer segítségével vagy nagyon nagyon gyenge (!) reszelővel átmegyek a körmökön, de még nem a polírozómmal, különösen koncentrálva a szabadszéli és elülső részre, hogy a kis barázdák eltűnjenek, valamint hogy picit felbolyhozódjon, majd ismét portalanítok. Az én reszelőm sem volt eléggé gyenge. Nem baj, így tudja meg az ember, hogy mi hiányzik. Most használom a körömvég fehérítő ceruzát, amit a köröm alján és tetején is használok. Ezután veszem elő a polírozót!


Az első, legdurvább részével különösen a körömvégekre koncentrálok, ott picit jobban nyomom, de az egész körömfelületen átmegyek vele, a legapróbb egyenetlenségeket is eltüntetve. Majd következik a polírozó második része, ami már egy kis csillogást ad a körmöknek. Akinek már ennyi is elég, az itt meg is állhat, hisz nem mindenki szereti a csillogó körmöket. :) A harmadik lépésben pedig igazán csillogóvá válnak a körmeink, talán még jobban is mint egy átlátszó fedőlakktól! Nekem nagyon tetszik. :)


Az ápolt kéz gyönyörű "ékszere" a testnek ezért ha lakkozni vagy azzal bajlódni nem szeretnénk, akkor is lehet gyönyörű, ápolt, csillogó körmünk.Utolsó lépésnek pedig ne feledkezzünk meg a kézkrém és a körömbőrápoló olaj használatáról! Felhívnám a figyelmeteket arra, hogy az utolsó képen a körmömön semmilyen lakk, olaj vagy egyéb anyag nincs, csak a körömbőrre került olaj! Ilyen lehet a Ti körmeitek is! :) Sok sikert és jó munkát ! :)

4 megjegyzés :

  1. Szia!
    Ez kicsit off téma, de mivel nem találtalak facebookon meg formspringen se remélem nézed az emailjeidet, mert írtam egyet a tboci@citromail.hu-ra, remélem még azt használod.. ha nem akkor légyszives jelentkezz majd valahol, kérdezni szeretnék valamit^^

    VálaszTörlés
  2. Szia Krisz! A leveledet megkaptam, pár percen belül érkezik a válasz! :) Köszönöm, hogy írtál! Szép napot neked! :)

    VálaszTörlés
  3. Milyen polírozót használtál?

    VálaszTörlés
  4. @Fannii: Rossmann for your Beauty 3 utas polírozót. Ez a drogéria saját márkája, a lakkos állávnyok közelében keresd! :) Itt írtam róla:

    http://lovely-nail-art.blogspot.com/2011/11/mai-rossmann-haul-valamint-drogeria.html

    VálaszTörlés