2011. november 24., csütörtök

Hogyan készítsünk mágneses körömlakkot házilag? :) ( Step by Step )

Nagy divat volt - vagy még mindig is az talán - a mágneses körömlakk. Volt akinek sikerült előcsalogatni a mágneses lapocskával a mintázatot, volt akinek nem, én az utóbbiak táborát népesítem, ám most egy olyan képsorozatra találtam egy amerikai beauty oldalon, ahol lépésről lépésre bemutatják nekünk, miként tudunk házilag ilyen, a képen látható manikűrt készíteni. Itt szeretném megjegyezni azt is, hogy a képeken nem a saját körmeim szerepelnek. Lássuk, hogyan is készül! :)

Amikre szükséged lesz:
  • egy ecset: nem sminkes, hanem például a vízfesték készletekhez kapható, műanyag, színes nyelű ecset
  • egy körömlakk: lehetőleg egy olyan szín, amin látszódni fog majd a vaspor és ha lehet, akkor ne a már legsűrűbb, hanem minél folyékonyabb lakkunkat válasszuk
  • egy mágnes: ez beszerezhető a hobbiboltokból
  • egy fa vagy műanyag keverőpálca
  • egy keverő tálka: válasszunk olyat, amit már később mellőzni tudunk majd, mert étel fogyasztására többé nem lesz sajnos alkalmas
  • egy adag vaspor: ez is beszerezhető hobbiboltokból vagy régen voltak olyan játékok, amik ilyen vasport tartalmaztak, ilyen például Wooly Willy :)
Először is a lakkot öntsd ki a keverőtálkába. Mint már írtam, érdemes egy világos színt választani, hogy jobban látszódjon majd a mintázat. Természetesen sötét lakkal is ugyanennyire fog működni a dolog. :) Nem kell kiönteni a fél tubust, persze először nehéz eltalálni a mennyiséget, de ha megtetszett a technika, a következő alkalommal tudunk tökéletesíteni rajta.

A következő lépésben adjuk hozzá a vasreszeléket. Ne szórjunk hozzá túl sokat! Jó, ha alapból nem egy massza állagú lakkot választunk az elkészítéshez, hanem egy folyékonyabbat, így a gyakorlatlanabb kezek is meg tudják csinálni még a lakk száradása előtt. 

Keverés előtt és után
Nagyon fontos, hogy semmi fém tárgyat ne használjunk az elkészítés során! Ha mégsem így néz ki a keverékünk, akkor az alábbiak lehetnek a gondok:
  • alapból száraz, ragacsos, túl gyorsan száradó a lakkunk
  • túl sok reszeléket szórtunk a lakkba
  • tudtunkon kívül mágneses összetevőket tartalmaz a lakk
A keverés után jön a kis ecsetünk, amivel felvisszük a reszelékes lakkot a körmünkre. Szerintem a legjobban a hagyományos, olcsó festőecsetek szuperálnak, mint amit a képen is láthattok. Talán ez lehet a világ legolcsóbb ecsete egyébként, szóval ha nincs is otthon nem kell megijedni, nem jelent nagy költekezést! :)

 

 Most már csak a mágnes van hátra! :) Pár percig kell a köröm fölött tartani. A lényeg, hogy túl közel ne tartsuk, mert ilyenkor a kis vasrészecskék a legszívesebben inkább a mágneshez bújnának és képesek kis oszlopocskákat létrehozni a körmön. Új és régi mágnessel egyaránt működik a dolog. Ennyi az egész! :) Szóljatok, ha Nektek is sikerült! :) Szép estét!


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése