2011. december 1., csütörtök

Kézápoló és műkörömépítő képzésem tizenhatodik napja - henna és csillámtetoválás

Tegye fel a kezét az, aki nem ismeri a címben említett két bőrdíszítési lehetőséget! Hát nem sok jelentkezőt látok. :) A mai alkalommal a díszítő folyamatokat vettük az órán, vagyis a saját köröm, a műköröm és a bőr díszítési lehetőségeit. Modellnek el tudott jönni velem a barátom, aminek nagyon örültem. :) Jókat nevettünk, meg szenvedtünk a henna-minta kiválasztásával, de aztán megoldódott a probléma! :D De nézzük az elejéről!

Az oktató kis késéssel ugyan, de megérkezett. Ám még le sem ült, már mondta is az anyagot. Itt szeretném megjegyezni egy negatív mozzanatát a tanfolyamnak, ez pedig a szünet. No, nem kell félre érteni, nem az a baj vele, hogy van. Csak nekem olyan soknak tűnik. lehet azért, mert a másik sulimban a 4 órás előadás alatt van egy 15 perces szünet félidőben, itt pedig óránként egy 10 perces, amikor ugyanis a sok cigarettázó csoporttárs megy ki a dohányzóba. Én nem dohányzom, így engem ez zavar, hogy ezért kell sokszor megállni. Én szeretnék haladni és végre már ott lenni, hogy műkörmöt építünk! Hát ezért mentem, nem? :)

Az elméleti részben a fent leírtakat tárgyaltuk át, a körömnyomdától elkezdve a csillámporon, a díszítőlakkokon, a kagylólapokon, és díszítőköveket át, a csillámtetoválás és a henna elkészítéséig. Utolsó kettőt közelebbről is meg kellett ismernünk, mivel ez volt a mai gyakorlat témája. Csillámtetoválást nem nagyon szerettem volna, mert az oké, hogy vízre meg izzadtságra nem jön le, de attól még a ruhához dörzsölődik és lejön az a csillogó por, aztán úgy néztem volna ki, mint egy ... áh, nem is tudom mihez hasonlíthattam volna magam.Meg aztán, ez inkább egy nyári dolog.

A henna az már annál inkább érdekelt! :) Mindig is szerettem volna hennát, egyszer volt is, de volt annyi eszem, hogy a hátamra készítettem, így sosem láthattam és nagyon rossz volt. Eljött az én időm: előkaptam a hennapasztámat és serényen gondolkodni kezdtem. Az én mintám kitalálása még egész gyorsan megvolt, de a barátomnál már más volt a helyzet! :) ( Tudom, hogy olvasod, ezért már előre bocsánatot kérek! :D :) ) Szóval próbált nekem lerajzolni valami kör-szerű motívumot, de nem lett volna elégedett a végeredménnyel, ha tényleg azt kapta volna, mint ami a papíron volt. Ezért inkább az interneten próbáltunk meg valami férfias mintát keresni, hát több-(inkább)kevesebb sikerrel. Eléggé vicces úton, de végül is elkészült az ő és az én mintám is. Bonyolultabban nem mertem volna készíteni, mert még sosem csináltam, valamint szerettük volna elérni a vonatunkat, tehát elég időt kellett szánnunk a dolog száradás és kabát-felvevés részére is, ami szintén egy eléggé mulatságos folyamat volt. :) A vonatot elértük, az én mintámat vagyis a masnikát pedig a mellékelt kép mutatja. :)

Ti szeretitek a hennát/ a csillámtetoválást? Volt már nektek?

4 megjegyzés :

  1. Henna festésem volt és imádtam,bármikor újra csináltatnám:)

    VálaszTörlés
  2. Bolond vagyok! :D örömmel OLVASOM! :)

    VálaszTörlés
  3. Mi akárhányszor megyünk nyaralni mindig csináltatok hennát. Egyszer Tunéziában olyan hennát kaptam, hogy iszonyat büdös volt és este szemcsékben pergett le.. csöppet dühös voltam, hogy ezért fizettünk :) Vissza mentünk másodszorra is megcsináltatni, de ugyanaz lett a sorsa.

    VálaszTörlés