2011. október 31., hétfő

3 probléma - 3 válasz

Felszakadó, töredező, vékony, gyenge, sárga körmök .... egy igazi rémálom! Mit tegyünk, ha az extrém, virító, élénk körömlakkok szerelmesei vagyunk, ám a körmeink nem rajonganak értük annyira mint mi? Mi a teendő, ha körmeink nagyon törékenyek? Hogyan lehet tartósabb a manikűrünk? Ezekre a kérdésekre keresünk olyan választ,a milyen még biztosan nem kapták  ...

" Imádom a sötét vagy nagyon erős színű lakkokat, viszont miután eltávolítottam körömlakklemosóval, sárga foltos marad a körmöm. Hogyan tudnám ezt elkerülni?"
Vigyázzunk az élénk lakkokkal!
  •  Biztosan emlékeztek még, hogy egy megoldást már említettem előző cikkeimben erre a problémára: alapozó lakk, vagy ha az nincs, akkor egy átlátszó lakk felkenése a lakkréteg előtt. Emellett számos más lehetőségünk is akad!
  • Ha apró foltocska van csak a körmödön, akkor azt nyugodtan eltávolíthatod polírozóval.
  • A citromot több formában is hasznosítani tudjuk erre a problémára. Egy cikk citrommal átdörzsölhetjük a körmeinket, esetleg egy "fele olívaolaj - fele citromlé" oldatba tudjuk áztatni az ujjbegyeket. Ha a kellemest a hasznossal szeretnénk együtt elvégezni, akkor arra a citromolaj a megfelelő! Fehérít, ráadásul ápolja is a körömágybőrt.
  • Körömfehérítő pezsgőporok, paszták és gyöngyök is léteznek már a piacon, ezek hatékonysága változó. Míg egy pasztával 2-3 árnyalatot világosíthatsz körmeiden, addig a pezsgőporral többszöri ismétlésre érheted el ezt az eredményt, így utóbbit nem a szörnyen elszíneződött körmökre ajánlanám. 
  • A körömfehérítő lakkokról már hallottunk, ám számomra is új a körömfehérítő maszk körmökre! Felkened a körmödre, várod míg szárad és hat, majd egy egyszerű mozdulattal lehúzod a körmödről és voilá: a körmeid úgy csillognak, hogy belevakulsz! :D Elvileg ... Jó lenne egyszer egy ilyen kipróbálni. Magyarországon nem tudom, hogy lehet-e kapni, de van egy olyan sejtésem, hogy nem igazán.
  • Lehet nem is hinnéd, de a fehérítő fogkrém hasonlóan viselkedik a körmökön, mint a fogaidon. Kenj egy fél borsónyi mennyiséget a körmödre és masszírozd át a körömágyig! Ez segít megtartani a köröm eredeti színét. Ezt nem fehérítésre, mint inkább karbantartásra ajánlanám.


"Egészségesen táplálkozom, ám a körmeim folyamatosan töredeznek, hámlanak. Mit tudok tenni ez ellen?"
Japán manikűr készlet otthonra
  •  Ha van rá keret pénzügyileg, akkor egy japán manikűr kúra az, ami szóba jöhet. Már cikkeztem erről a körömápolási technikáról. A titok a méhviaszban rejlik! Japán manikűr alkalmazása során a természetes körömlemez visszakapja ragyogó fényét és rendszeres használatával elősegíthetjük az egészséges körömnövekedést. A kezeléstől a természetes köröm színe élénkül, méhviasztól pedig erősödik a köröm.
  • Ha nagyon nagyon vészes a helyzet, akkor keressünk fel egy szakembert, aki felvilágosít, hogy nincs e összefüggésben más betegséggel, gombával vagy fertőzéssel a köröm nagymértékű töredezése, hámlása. Itt nem manikűrösre gondolok elsősorban, hanem bőrgyógyászra. 
  • Vannak már a piacon ilyen.olyan vitaminos, keratinos körömerősítő körömlakkok, amik egyeseknek használnak és boldogan élnek velük, másokon pedig sajnos nem segít. Erről csak azt tudom mondani, hogy próba szerencse. Nézzünk fórumokat, blogokat, hogy egyes termékekről milyen véleménnyel vannak a vásárlók. Ez sokat segíthet a vásárlásnál, ha egy olcsóbb, de haszontalan és egy drágább, de hatékony lakk között vacillálunk. 
  • Egészséges táplálkozás ide vagy oda, meg kell vizsgálnunk, hogy eszünk-e elég biotint, vagyis más néven H-vitamint, ami szintén felel a körmök egészségéért. Megtalálható a mandulában, karfiolban, tojássárgájában, ... Érdekesség, hogy a gyümölcsök és a húsfélék nagyon keveset tartalmaznak ebből a vitaminból, ráadásul a tojásfehérjében olyan anyagok találhatóak, melyek a biotin felszívódását rontják. 
  • A kutikula olaj is segíthet a helyzetünkön. Ezt a drogériákban könnyedén be tudjuk szerezni. Minden este lefekvés előtt kenjük be az egész körömfelületet!


"Hogyan tudnám úgy elkészíteni a manikűrömet, hogy az tovább tartson?"
  • Minden az előkészületekkel kezdődik. Nagyon fontos, hogy a köröm formázása után ne maradjanak kiálló kis részecskék, a szabadszél vége tehát legyen szép sima. Ehhez a művelethez a legalkalmasabb egy üvegreszelő.
  • A köröm teljes felületéről el kell tüntetnünk a zsírokat / olajokat, amit buffer segítségével tudunk megcsinálni.Fontos állomás ez, mivel így az alapozó, majd később a színes lakk könnyebben tapad a körömhöz, és tovább is marad rajta.
  • Alapozó lakk ( az a termék, amire a "base coat" felirat van írva) - vagy ha az nincs akkor átlátszó lakk - használata is jóval meghosszabbítja a manikűr tartósságát. 
  • Ezután felkenhetjük a kiválasztott lakkot 2-3 rétegben, majd ha még arra is van igény, akkor díszítést is csinálhatunk a körmökre.  Ma már rengetek lakkra rá van írva, hogy mennyi ideig bírja a körmökön kopás nélkül. Válasszunk egyet azok közül, amelyek a legszebb számmal kecsegtetnek!
  • Talán még az alapozó lakknál is fontosabb a fedőlakk használata, vagyis a "top coat".
Ezeket a tippeket / praktikákat szerettem volna megosztani veletek. ha bármiféle kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan. Volt már ilyenre példa, és nagyon szívesen válaszoltam. :) További szép estét mindenkinek!

NYEREMÉNYJÁTÉK SORSOLÁS!

Köszöntök mindenkit ezen a szép, napsütéses délelőttön! :) A nyereményjátékot ezennel hivatalosan is lezárom. Jöjjenek a megfejtések:
  1.  Hol rendezték meg a világ első körömművészeti kiállítását?
       a) Los Angeles
       b) Liverpool
       c) London - ezt talán nem is kell magyaráznom; amelyik cikk erről az eseményről szólt, már a címében tartalmazta a választ, csak lejjebb kellett picit görgetni
     2. Egyetlen egy töredező hatású körömlakkom van, amit már teszteltem is nektek egyik cikkemben. Melyik márka lakkja ez?
   a) Lovely
   b) S-he Stylezone - ez egy kicsit korábban volt, mint az előző cikkem, de könnyedén meg lehetett találni, mivel egy fél tesztelős cikket kapott a kicsike
   c) Essence
     3. Mint azt a Legkedvesebb munkáim menüpontban is látjátok, nagyon szeretem a mesefigurákat felfesteni a körmeimre. Arra lennék kíváncsi, hogy melyik mese szereplőit készítettem el először?
   a) The Simpsons - mint ahogy azt az egyik versenyző is írta, ez egy kicsit rafinált kérdés volt :) a Legkedvesebb munkáim mappába ugyan fel vannak töltve ezek a képek, viszont nem az elkészülési sorrendjükben! Az első díszítésemet a blog indulásának elején készítettem, és bizony a sárga család tagjai voltak a körmeimen :)
   b) Family Guy
   c) Spongya Bob
Az alábbi listában azok olvashatják neveiket ( beküldési idő sorrendjében), akik jól válaszoltak a feltett kérdésekre:
  • flory
  • Annabelle
  • Fannalin
  • rebus
  • Ms.Xixin
  • kicsietna
  • Monika
  • Nina
  • DSophie
  • Vick
  • Nariii
  • goldenhair
  • *kiscsillag*
  • Névtelen
  • Makeupcakes
  • Nóra
  • Maryen
  • GalateaWithGodEye
  • barbara
  • Szandi
Kereken 20 emberke! Gratulálok! :) A RANDOM.ORG True Random Number Generator segítségével ki is sorsolom a nyertest. Lássuk!
 Gratulálok! A nyertes a sorban a 15-ik versenyző, azaz: Makeupcakes! ( mymakeupcakes@gmail.com ) A nyertessel felveszem a kapcsolatot. :) A többieknek pedig azt ajánlom, hogy ne csüggedjetek, mert máris megvan a következő nyereményjátékok díjai! :) Lássuk most Makeupcakes nyereményét:

Essence Colour & Go! Absolute Pure és Time for Romance
A lakkokat egy gratuláló kis levélkével egy New Yorker-es ékszertarttóban helyzetem el, így jut majd el a nyerteshez! :)

2011. október 30., vasárnap

Step by Step : tigrismintás körmök!


Azt hinné az ember, hogy egy állatmintás körmöt elkészíteni komoly feladat, viszont ha megvigyzáljuk, akkor rájövünk, hogy pofon egyszerű! :) Elkészítettem nnektek egy Step by Step cikket, hogy lássátok: nem nagy ördöngösség! :) Nem is kell hozzá más, mint egy barna színű lakk, valamint egy fekete díszítőlakk. Lássuk!

Mi mással indulhatna a művelet, mint megtisztított, formára reszelt körmökkel!
A kedvenc barna lakkunkat tetszőleges formákat fessünk a körmök végére! Engedd szabadjára a fantáziádat! :)
Hogy biztosan ne menjünk ki ezekből a furcsa formákból, először a körömágy felőli részre fessük meg a záróvonalakat, ...
... aztán pedig töltsük ki tetszőleges fekete vonalakkal a többi barna részt. Ennyi az egész! :)
Ugyanez történjen ...
... a többi körmön is!
Kész is! :)

2011. október 29., szombat

Pac Man a körmökön! :)

Egyik ismerősöm kérésére készítettem el ezt a díszítést. :) Aminek nagyon örülök, hogy nem csak a lányok, hanem a fiúk is várják már, hogy milyen ötletekkel, díszítésekkel rukkolok elő legközelebb. :) Ez az első olyan körömdíszítésem, ami úgymond "megrendelésre" készült. :)

Nincs benne szürke csík, csak a fénykép akar megtréfálni titeket! :)



Love or Hate: körömgyűrű

Az előző Love or Hate cikkben a körömpiercinggel foglalkoztunk, ám ennél még furcsább a körömgyűrű! Beyoncé Sweet dreams nevű klipjében valamint Rihanna  Umbrella-jában a szemfülesek találkozhattak ezzel a kiegészítővel, ám azt senki sem tudja róla, hogy ez nem egy új találmány: régen Kínában használtak hasonló eszközöket a köröm védelmére azok, akiket hosszú körmökkel áldott meg az ég. Ma már rengeteg féle változatban kaphatóak, ám aki teheti, az arany vagy ezüst darabokat szerez be, a drágaköves díszítés már csak hab a tortán. A kollekció megalkotója Jules Kim, egy 29 éves New York-i ékszerész, aki a Bijules márkanév mögött dolgozik. Lady Gaga is viselt ilyen egy klipforgatásán, de nem tudok róla, hogy volt-e olyan elvetemült, hogy például vásárolni ilyen különleges kiegészítőkkel ment volna. Hogy lehet ilyennel dolgozni, enni, vagy akár csak bulizni? Engem biztosan zavarna, ráadásul minden darab ára egy vagyon! Nektek bejön ez a furcsa ékszer? Én még ha kapnék egyet sem tudnám hordani soha!

Katy Perry kedvence már 200 dollárért a miénk lehet ...
Jules Kim ezen alkotásai 160 dollárért elérhetőek ...
 

A nyereményjátékról

Holnap ér véget a blog első nyereményjátékára való jelentkezés határideje. Ha három kérdésre helyesen válaszolsz, esélyed lehet megnyerni az Essence Colour & go! Time for Romance és Absolute Pure lakkjait. Ám nem emiatt született meg ez a poszt. Volt egy névtelen résztvevő, aki semmilyen olyan adatot ( név, e-mailcím) nem adott meg magáról, amiről később azonosítani lehet. Persze, ha más már nem lesz, aki bármiféle adat nélkül jelentkezik, akkor ő marad az egyetlen Névtelen. :) Arra kérlek benneteket, hogy a sorsolás megkönnyítése érdekében valamilyen adatot adjatok meg magatokról, lehet az e-mail cím, a teljes neved vagy egy becenév. Köszönöm, csak ennyit szerettem volna a nyereményjátékhoz kapcsolódóan. :)

Mindenkinek sok sikert a sorsoláson!

2011. október 28., péntek

Hogyan válasszuk ki a tökéletes körömlakkot?

Történt már veletek olyan, hogy a boltok polcán gyönyörűen sorakozó sminkcuccok azt sugallták nektek: "Vegyél meg!", ám amikor az első alkalommal használni szerettel volna, rájöttél, hogy egy rossz vétel volt? Én nagyon szeretek a körömlakkok között válogatni, ám ha ilyen történik velem, mindig nagyon mérges leszek. Nem szoktam drága lakkokat venni, de mégis úgy érzem, mintha feleslegesen dobtam volna ki egy csomó pénzt, ami részben igaz is! Adok néhány tippet, hogy miként tudjátok elkerülni a rossz körömlakkokat!

  1. Amit még sosem láttam a boltokban, az a "körömlakk-teszter". A szemceruzákat, parfümöket, pirosítókat, alapozókat mind ki lehet próbálni a kihelyezett teszterek segítségével, a körömlakkokat nem ... Ám ez engem nem tart vissza! Nektek is azt ajánlom, hogy a kiszemelt lakkot nyugodtan emeljétek le a polcról, csavarjátok le a kupakját és nézzétek meg az ecsetet, hogy nincs-e valamilyen hiba benne: kiálló szár, ferde ecset, vagy más zavaró tényező. Az sem jó, ha túl rövid, bár ezt kicsit nehéz észrevenni, ha nem egy áttetsző lakkot veszünk. Ilyenkor az ecsetet tegyük úgy a tubus elé a nyakához, mintha benne lenne, így tudjuk, hogy meddig ér az ecset a tubusban. 
  2. A másik, amit nagyon alaposan meg kell figyeljünk, az az állaga. Nem szabad csöpögnie, mint a víznek, ám az sem jó, ha egy tésztához hasonlóan nyúlik össze-vissza.
  3. Fontos megvizsgálni a körömlakk tubusát is. Ha furcsa alakú, akkor valószínű, hogy a kis sarkokba/ szegletekben ott fog maradni a lakk, ha már kevés van benne, így azt a maradékot sem tudjunk majd felhasználni. A tubus alja legyen sima, ne domború! A legjobbak azok a lakkok, amik kis fémgolyókat tartalmaznak. Ezek segítenek abban, hogy az egész lakkot fel tudjuk használni.
  4. Vigyázz a gyöngyházfény színű lakkokkal! A legtöbb cég szintetikus műanyagot használ  természetes gyöngyház helyett a lakkjaihoz, ami kalciumot tartalmaz. Ha egészséges körmeink vannak, akkor a kalcium-túladagolás, töredező körmökhöz vezethet. Ilyen esetben nézzük meg a körömlakkok összetételét!
Ti meg szoktátok vizsgálni a körömlakkokat, mielőtt megvennétek? További szép délutánt! :)

Video Blog: lesd el, miként lehetnek olyan körmeid, mint Beyoncénak új klippjében, a Party-ban


B nagyon belehúzott mostanság. Két hét alatt három új klippje is megjelent! Terhesen sem pihen a csajszi. :) Gondolom most ez még a terhessége ezen szakaszában megengedett, hát dolgozzon, ha az jól esik neki.  Számomra még mindig példakép ez a nő, bárki bármit mondd! Ám most a Party című számához készített videó az érdekes, mivel abban hihetetlenül sok - én összese hetet számoltam össze - különböző körömfestéssel / körömdíszítéssel állt a kamerák elé. Ez a cikk arra hivatott, hogy bemutasson néhányat ezek közül, és segítsen az elkészítésükben. Lássuk őket! :)

A különc narancs

Ehhez a szetthez én biztos nem egy narancs lakkot kentem volna fel, de ettől olyan érdekes az összeállítás! Ehhez nincs is másra szükséged, mint a kedvenc narancsos árnyalatodat beszerezned. Nekem már megvan! :) Kicsit intenzívebb, sötétebb árnyalat, mint az övé. Ez annak is köszönhető, hogy a tubusban látható lakkot amikor kikentem a körmömre, száradás után enyhén besötétedett.

NAIL POLISH - H & M ( 390 Ft )

Egy csipetnyi rózsaszín

Nagyon ötletes egy körömfestési technika ez: 3 színt használt az alkotója - rózsaszínt, feketét és fehéret - és ezeket jól keverte a körmökön. Ehhez a díszítéshez a hüvelyk- és kisujjadat fesd be rózsaszínre, a mutató- és gyűrűs ujjadat fehérre és fekete mintákat készíts rá.Próbáltam megfejteni, hogy miféle motívum lehet az ő körmén, de kudarcot vallottam, így a saját megoldásomat láthatjátok. :) A középső ujj díszítése a legérdekesebb: félig fehér, félig rózsaszín, valamint egy csipke szerű fekete díszítés is van rajta. Ha a csipkeminta nem megy - mint nekem :D - akkor lessétek el, hogy én milyen technikával oldottam meg! :)

 


Rózsaszín - Estée Lauder, fekete - Lovely, fehér - Bichun



 Félhold

Ez egy nagyon egyszerű körömfestés, amihez nyugodtan lehet használni a körömlakkokhoz kapható francia manikűrt segítő körömmatricákat. A festés lényege, hogy a köröm holdacska részénél van a francia manikűrnél is használt fehér szín. Nekem sajnos ilyen kékem nincs, sőt! Semmilyen kékem sincs, csak díszítőlakkom, úgyhogy én most az előző díszítésnél használt rózsaszínemmel fogom megmutatni! :)





Merész csíkos

Nagyon egyszerű! Nem kell hozzá más, mint a kedvenc színű lakkod és egy díszítőlakk! Kombináld a színeket, ahogy jól esik, mint ahogy B is tette. A lényeg: legyen látványos! :) 





 Nem utolsó sorban pedig jöjjön a videó! :) További szép délutánt!

Anya-lánya haul és "mini-cél" :)

Szeretek anyukámmal vásárolni! :) És most nem csak ruhákra kell gondolni, mert a hétvégi nagy bevásárlásra is szívesen elmegyek vele. Csacsogunk, csoszogunk a sorok között, csupa izgalom! :D :) Így volt ez ma is, amikor elmentünk holnapi főznivalót venni a városi szupermarketbe. Mostanában amikor boltba mentünk, mindig dörmögtem neki, mert egyetlen egy aprócska sminkes rész van a boltban, egyetlen állvány, ahol csak Miss Sporty termékeket lehet kapni. Ezzel még nem is lenne gond, csak szörnyen ritkán töltik fel! :( Különleges alkalom volt a mai: a körömlakkok szépen, katonás sorrendben fogadták az arra járókat. Úgy megörültem az új kis "tiszteknek", hogy tartottam egy apróbb seregszemlét, mialatt kiderült, hogy most minden terméküket- vagyis az állvány valamennyi termékét - 20%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni. Nem csak az én szemem csillant fel! :) Meg is mutatom, hogy mi került a kosárba:
  • Mivel anyu nem tudta eldönteni, hogy a Miss Sporty szemkontúr ceruzából a feketét vagy a barnát vegyünk meg, ezért a kosárban landolt mindkettő. :) Ennek örülök, mert eddig még én is és ő is csak feketét használtunk. Kell egy kis változatosság! Én vagy szemhéjtust vagy szemceruzát használok, mikor mi van itthon, de azt kijelenthetem, hogy a Miss Sporty szemceruzák nekem nagyon bejönnek.
  •  Másik szerzeményünk pedig egy körömlakk - mily meglepő! :) A sorozatból már van nekem egy darab, és most is amikor az állvány előtt álltam, nehéz volt a döntés, ezért arra jutottam, hogy szépen beszerzem majd a Miss Sporty Et Voilá! French Manicure összes darabját. :) Nem drága, ráadásul szeretem ezeket a lakkokat, szóval semmi akadálya. :)
Bal oldalon a 10-es árnyalat, a jobb oldalon pedig az új szerzeményem, a 3-as.
 A vásárlás alkalmával persze más termékeket is vettünk, de azokat nem fogom felsorolni. :) Így alakult az én délutánom. És a tiétek?  Van otthon Miss Sporty sminkterméketek? Én szívesen használom őket, attól függetlenül, hogy alacsony árkategóriás termékek. Nem volt még olyan, hogy valamilyen szépségápolással kapcsolatos dolgot azért ne vettem volna meg, mert a többi márkához képest jóval alacsonyabb áron kínálja a saját termékeit. Persze, lehet bármilyen kecsegtető az ár, ha mögötte 0 minőség van. Ezért szoktam megnézni a körömlakkokat is, bár nincs kiírva rájuk, hogy teszter. Ilyenkor megnézem az ecsetet, hogy nem áll-e ki belőle néhány szál illetve nincs-e elferdülve, valamint az állagát. Ti igénybe szoktátok venni a kihelyezett tesztereket?

2011. október 27., csütörtök

Quick News: Tom Ford luxuskörömlakkokat dobott piacra

Tom Ford
Tom Ford, a botrányos parfümreklámjairól ismert meleg divattervező 16 darabból álló körömlakk kollekciót tervezett, emellett elnyerte az Év Nemzetközi Embere címet is, ezt a titulust az orosz GQ-nak köszönheti, ahol rögtön címlapra is került. Egy lakk potom 30 dollárba kerül, ami átszámítva kb. 6500 Ft. Összehasonlításként: egy Chanel lakk ára 25 dollár, vagyis kb. 5400 Ft. Számomra egy lakk lehet akár Chanel, akár Tom Ford, ennyi pénzt ki nem adnék érte ... addig legalábbis biztos nem, amíg csak tanulok és nincs fizetésem. Lehet akkor meg mindet lakkokra költeném? Nagy dilemma! Nektek mennyi volt a legmagasabb ár, amiért körömlakkot vettetek? Álmodozzunk! :) Nektek melyik lakk kellene?

Outfit inspirálta körömdíszítés - H & M Winter for Kids



Már jó pár évvel ezelőtt rájöttem, hogy imádom a gyerekeket és valószínűleg soha nem fogom feladni az álmom, hogy gyermekpszichológus legyek! :) Valószínűleg ezért nézem meg a katalógusokban / interneten a legújabb gyermekruhákat, mert hihetetlenül tündéri holmikat tudtak tervezni a legcsöppebb kisemberkéknek is. :) Így volt ez most is, amikor a H & M téli kollekciójának képei között böngésztem. Erre a nagyon édes kisfiúcskára találtam, aki egy csodás, kis csíkos pulóvert visel. Egyből megihletett! :) Az eredményét az alábbi fotókon láthatjátok. További jó éjszakát! :)

2011. október 26., szerda

Egyszerű és nagyszerű! :)


Lehet most megszállottnak néztek, hogy így háromnegyed 1 után én még körömdíszítésekkel foglalkozom, de nem tehetek róla! :D Ha már elkezdtem azzal, hogy új, szögletes formát kaptam a körmeim, nem állhattam le! Gyorsan meg is született egy az egyszerű és nagyszerű körömdíszítés, ami picit időigényesebb a gyakorlatlan kezek számára. Lakkok, amiket használtam:
  • alapozó lakk: Essence Protecting Base Coat - Ajánlom!
  • rózsaszín lakk: Miss Sporty Et voilá! French Manicure 10. - IMÁDOM! 
  • a csillogó kövecskék pedig az Essence Colour & Go! 67 - Make it golden! -ből származnak
Először egy réteg alapozó lakk, majd két réteg rózsaszín francia manikűrhöz használatos lakk, végül pedig a kövecsék a Make it golden!-ből szépen, egyesével kerülnek fel a körömre. Eléggé időigényes egy díszítés, de a végeredmény önmagáért beszél. A képekből most azért töltöttem fel 4-et, hogy lássátok miként csillog és hogyan látszik a kövecskék szép, egyenes íve. Sajnos a képek nem tudják annyira visszaadni, de reménykedem, hogy nektek is legalább annyira tetszik mint nekem! :)

2011. október 25., kedd

Még 5 napod van, hogy részt vegyél a Lovely Nail Art Blog első nyereményjátékán!

Hogy mit kell tenned? Csak válaszolni 3 egyszerű kérdésre a blogom előző cikkeivel kapcsolatban. A helyes válaszokat IDE várom, a játékszabályokat és a kérdéseket pedig ITT találod meg. Minden játékos kedvű olvasómnak sok sikert kívánok! :)
Figyelem!

A játékban való részvételhez NEM kell feltétlenül rendszeres olvasónak lenned. Ha nem vagy a rendszeres olvasóm, akkor is esélyed van elvinni a nyereményt!

5.000 Oldalletöltés! Köszönöm!

Máris ötezernél járunk?! :) Nagyon boldog a szívem, hogy a számláló szép tempóban csak pörög felfelé. E röpke idő alatt, míg 4-ről az 5-re léptünk, rengeteg állandó olvasóm is lett: ezúton szeretném köszönteni az új olvasóimat itt nálam! Észrevételeitekkel, véleményeitekkel bátran forduljatok hozzám. Ha esetleg kérdésed van a körömdíszítéssel vagy körömápolással kapcsolatban, írj a tboci@citromail.hu e-mail címre vagy esetleg ide, a posztok alá. Minden kérdésre megpróbálok a lehető legrövidebb idő alatt válaszolni - igaz Berta? :) További jó blogböngészést, majd jó éjszakát kívánok Mindenkinek!

Teszteljük! Essence Nail Fashion Sticker 12.

Soha nem volt még körömmatricám, hát eljött az ideje! :) Ezt a matricát mamám vettem nekem. Ő egy lelkes Rossmannba járó Mamó - én így hívom :) , aki mindig hoz nekem valami kis meglepetést. :) A nemrég használt körömnyomdázóhoz kifejlesztett különleges Essence körömlakkot is tőle kaptam. :)

A essence.eu honlapon valamint magán a terméken is egy részletes leírást találhatunk arról, hogy hogyan kell szakszerűen felhelyezni a matricákat. Én ezt az útmutatót fogom követni, szóval ha nem sikerül, akkor ők toltak el valamit - vagy n vagyok nagyon béna! :P

  • Első lépés: "Győződj meg róla, hogy a körmeid felülete tiszta, zsírmentes! Ha szükséges, nyomd vissza a körömágybőrt!" - így is tettem. Előző körömlakk esetleges maradványainak az eltüntetése, kézmosás, kéztörlés, majd kézfertőtlenítés.
 
  • Második lépés: "Válaszd ki a megfelelő matricát mindegyik körmödre!" - ez nem volt egy nehéz folyamat. :) Egy csomagban 14 darab matrica van, ami nem valami praktikus, mivel ha picikét tudunk számolni rájövünk, hogy egy csomag nem elég a két kezünkre, pláne ha olyan helyzet áll fent, mint nálam: egy méret több ujjamra is megfelel. Szerencsére minden méretből két darab van. ( 2 x 7 matrica )
  •  Harmadik lépés: "Távolítsd el az átlátszó védőfóliát, majd helyezd fel a matricákat a körmeidre! Hagyj egy apró rést a körömágy és a matrica között! A lekerekített vége legyen a körömágyadnál!" - erről a lépésről nem tudok fényképet csinálni sajnos, mert az időzítős fényképek készítői közül toronymagasan én vagyok a legbénább! Bocsánat ... :( Majd gyúrok rá, ígérem!
  • Negyedik lépés: " Nyomd rá a matricát a körmödre és finomat dörzsölt át az egész területet!" - ez az a lépés, ami már kisebb kézügyességet és gyakorlottságot igényel, ami persze nekem nincsen. :D
  • Ötödik lépés: egy réteg fedőlakk felvitelét írja, de úgy érzem nincs értelme, mivel nem szándékozom megtartani körmeimen a matricákat. Itt a végeredmény:
 Összesítve nekem nem jön be a körömmatrica. :-/ A legnagyobb matrica szélességében kicsi a hüvelykujjamra, valamint egyiket sem tudtam normálisan ráfektetni a körmeimre. lehet azért, mert ez az első próbálkozásom és megmondom őszintén, nem tudom mi a technikája. Ti használtatok már körömmatricát? Kérem, hogy aki igen, az mondja el, hogy miként nyomja rá a körmére, mert nekem mindig marad gyűrődés a szélénél. Jó kis találmány, mert aki nem tud ilyen motívumokat festeni, annak jó, viszont időben kb. ugyanannyi lehet. Én sokat szenvedtem vele. Hát ez most sajnos nem jött össze ... persze ha csak pár pillanatra látja a "közönség", akkor nagyon különleges. Anyum félhomályba azt hitte, hogy valami hiper-szuper körömfestés, aztán amikor megnézte egy másik lámpa fénye alatt, akkor már mondta, hogy nem valami szépek a gyűrődések.