2012. január 4., szerda

Bóvli körömlakkok a boltokban avagy "M.A.C." lakkok tesztelése

Mai vásárlásaim során összesen 6 darab lakkot sikerült összegyűjtenem, amiből 4 Lora lakk, és ez a kettő pedig "M.A.C.". Bizony, nem igazi M.A.C. lakk, bár gondolom ezt már a külsejéből is kitaláltátok, ettől függetlenül eléggé hajaz az eredetire. Ezek a kínaiak imádnak "hamisítani", ám ez a hamisítvány tehát így árulható is, amit egy picit nem értek, más részről viszont nekem mindegy addig a pillanatig, amíg nem bántja a körmöm vagy a bőröm. Egy kicsit kutattam az interneten fellelhető "M.A.C." lakkok között és még számos érdekes alakú és kinézetű M.A.C. körömlakk néven árult terméket találtam. Jöjjön most akkor egy kép az eredeti lakkokról és egy hamisítvány, ami mégsem hamisítvány vagy én már nem is tudom, hogy mi, aztán pedig teszteljük őket, de gyorsan! Az általam vett lakkok talán jobban hasonlítanak az eredetire, ám én úgy gondolom, hogy a tubus formájában szándékos az eltérés, így lehet őket forgalomba hozni, vagy a franc se tudja már. Aki ért az ilyenekhez, az bepötyögheti nekem megjegyzésbe! :)

Felül az eredeti, alul pedig az újabb érdekes külsejű "M.A.C." lakkok
A rózsaszín lakkot a Flaminós körömdíszítésnél már használtam, ő a lakkozás sötétebbik rózsaszínje, a feketét pedig azért választottam mellé, mert a másikat nem tudom kinyitni és fogyóban van, de majd ezt a problémát a napokban orvosolom. Tubusát tekintve tehát kissé hasonló az eredeti tubushoz, nyújtott, henger alakú. Az a baj, hogy viszonyítási alapom nincsen, mert eredeti M.A.C. lakkom sosem volt még, ezért csak a nálam lévő termék tulajdonságait tudom nektek leírni. Az, hogy ez mennyiben különbözik az eredetitől, azt mondja meg az, akinek van otthon. :)

 Ami a tipikus bóvli kínai lakkokra jellemző ez az aranyozott kupak, valamint a leírások és a helyesírás teljes mértékű hiánya. A lakkról ennyit tudhatunk meg: a márka vagyis M.A.C, 12 ml, Kínában készült, 2010-ben exportálták, 2013 decemberéig őrzi meg a szavatosságát, az árnyalat száma, jelen esetben 35, ( a feketén ez sincsen), valamint egy talán angol szöveg, ami hihetetlenül igénytelenül van rábiggyesztve. Így hangzik:
" For aprofessional make - upartis "  a helyes verzió így lenne : " For a professional makeup artist" Szóval legalább ezt az egy mondatot ráírhatták volna nyelvtanilag korrektül, de nem .. :D A feketén nem azért nem látjátok a feliratot, mert nincs, hanem mert ott is fekete a betűk színe.  A kínai jeleket pedig nem is értem, de még abban sem vagyok biztos, hogy ezek bármit is jelentenének. :)

Az első réteg után még nem tökéletes a fedés
Na de most akkor térjünk inkább a belsőségekre! Az ecsete nem széles, így nem tudjunk 3 mozdulatból kifesteni a körmöt, ebből adódik, hogy az első réteg után minimálisan csíkos marad a lakkozás. Ezzel ellentétben pedig az ecset nem kemény, a lakk pedig szépen felvihető. A színe nagyon tetszik nekem, erősen pigmentált, és itthon megvizsgálva láttam meg, hogy felvitel közben nagyon miniatűr aprócska csillámok vannak benne, ám száradás után ezek nem láthatóak, illetve csak annyira, hogy a róluk visszaverődő fény olyan hatást kelt, mintha már lenne rajta átlátszó fedőlakk. Pár perc alatt megszárad, tehát hamar jöhet a második réteg.

A második rétegnél óvatosan a felvitellel!
Enyhén krémes állagából adódóan a második rétegnél nagyon kell vigyázni rá, hogy kétszer ne menjünk át ugyanazon a felületen, erre dob még az is, hogy hamar szárad. A második képen is láthatjátok, hogy ha az utóbbi áll fent, akkor kis gödröcskék lehetnek a lakkban. Ami tetszik benne, hogy nagyon szép csillogó lakkozást kapunk a második réteg után, ilyen szempontból már nem is kellene rá a fedőlakk, ám úgy gondolom, hogy anélkül nem sokáig bírja kopás vagy pattogzás nélkül. Én a biztonság kedvéért felkentem még egy harmadik réteget is, így kaptam meg ezt a nagyon szép, erőteljes rózsaszínt, amit halvány és sötétebb bőrűeknek egyaránt tudok ajánlani! :) Három réteg esetén jó sok időt hagyjatok neki a száradásra!

A fekete lakkot nem szeretném ennyire hosszan taglalni. Annyiban különbözik a másik lakktól, hogy fekete, valamint egy rétegben is elég felvinni, mert piszkosul jól fed! Ez nagyon tetszik benne, örülök, hogy nem volt egy rossz vétel. :) Állagukból adódóan tartok tőle, hogy sokáig nem nagyon lesznek használhatóak, ám bízom a legjobbakban! :) Az ilyen lakkok használata előtt feltétlenül (!) javasolom az alapozó lakk használatát, amiből viszont törekedjünk, hogy tényleg minőségi árut vegyünk, mert a körmünk egészsége múlhat rajta.

Ennyit szerettem volna az új lakkjaimról elmesélni nektek így hirtelen, remélem hasznos volt a cikk. :) További szép napot mindenkinek!

2 megjegyzés :

  1. Én már nem merem megnézni a körömlakkok ecsetjét sem a boltokban,mert állandóan rámszólnak... -.-
    Persze ha hibás akkor meg problémáznak,hogy nem cserélik ki. Neked szokott ilyen lenni? :)

    VálaszTörlés
  2. Rém még sosem szóltak, de csak próbálják meg! :D :) Nem azt mondom, hogy percekig nyitva hagyom és kifestem a körmöm, de azért az ecsetet és a lakk állagát megnézem vásárlás előtt, hogy azért használható legyen.

    VálaszTörlés