2012. január 3., kedd

Teszteljük! Lora körömlakkok ( 049, 088, 107 és fedőlakk )

Lora lakkom még sosem volt, így hát itt volt az ideje, hogy kipróbáljam. Van már pozitív tapasztalatotok? Esetleg negatív? Hát nekem még semmilyen, ezért is vettem ma belőle 4-et összesen 580 Ft-ért, tehát darabját 145 Ft-ért. Egy fedőlakk, egy ezüstös csillámos, egy világos babarózsaszín és egy lila csillámos lakk került a kosárkámba.

Állagukat nézve a fedőlakk eléggé folyékony, ám a többi kicsit sűrűbb, de nem nevezném okául, hogy sokáig állt a polcom, szerintem alapból ilyen ez a lakkcsalád. Ha túl sok is van az ecseten, nem fog lecsöpögni, lefolyni, hanem az ecseten marad. Ez a fedőlakkról nem mondható el, viszont nem zavaróan folyékony, csak mint egy fedőlakk.Az állványon látott lakkokból elmondható, hogy nagyon szép, élénk színekben kapható, ám a sötétebb, komorabb árnyalatokat kedvelők is találhatnak maguknak valót. A tubusban látható szín nem tér el a száradás után, a körmön kapott színtől.

Az ecsetet tekintve: szépen terül, ám szerintem egy kicsit túl erős, kemény, így az első réteget lehetetlen úgy felvinni, hogy ne legyen csíkos. Ez persze az egyszínű lakkoknál probléma, a csillogóknál ez a probléma nem jelentkezik. A bal oldali képen egy rétegben felkenve láthatjátok a lakkokat. A fényviszonyok elég rosszak, de megpróbálom a lehető legjobbat kihozni belőle. A fedőlakk két perc után már száradt, ám a többieknek kicsit több idő kell. 4 perc száradási idő kell az első rétegnek.


Újabb 4 percnyi várakozás után így fest az eredmény. Még mindig nem túl rózsás, a rózsaszín még mindig nem szép egyenletes, a két csillámló lakkból pedig nem nagyon szeretnének előkerülni a nagyobb szemek ... miért? Bár a lilából már egy előbújt, de így meg olyan, mintha a pici csillámok csomósodtak volna csak össze egy helyre. A 4 perces várakozási idő itt már 6 percre nő.

A harmadik réteg már a rózsaszínnél is elhozza a várt kinézetet. Az utolsó képen már átlátszó lakkal át van kenve mind a három köröm. A cikk írása közben olvasgattam véleményeket a tartósságát illetően. van akinek alapozó és fedőlakkal csak pár órát bírt ki a körmén kopás nélkül, más Moyra gyors-szárító fedőlakkal 5 napig vígan elmosogatott Lora lakkos kézzel, ám ennél több napot más sem említ, tehát a tanulság: minőségi vagy akár csak egy egyszerűbb alapozó és fedőlakk használatával maximum 5 napig élvezhetjük a Lora lakkok színeit.

Ha a csillámló lakkokból teljesen fedő lakkozást szeretnénk készíteni, akkor dupla ennyi réteg is kellhet, ám a rózsaszín lakkozás már három rétegben eredményes.  :)

Összességében nem egy rossz lakk, ám a Essence vagy Lovely termékek, amik szintén alacsony árkategóriájú márkák, jobb minőségűek nála. A kedvencem nem lett, de nem is bántam meg, hogy megvettem őket. Nektek van Lora lakkotok?

8 megjegyzés :

  1. én elégedett vagyok velük, szép színek vannak. két rózsaszínről már írtam a blogomban :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szeretném kérdezni hogy ez a fajta gél polish márka lakk uv lámpába bele e lehet köttetni amikor már a körömre rá van helyezve

      Törlés
  2. épp most kenten fel a körmömre az ilyen rózsaszínem

    VálaszTörlés
  3. nekem van egy pár Lora lakkom,de én elégedett vagyok velük. Nekem gyorsan száradnak és tartósak is - kivéve egyy lila csillámosat (nem az,ami neked is van),azzal egy picit többet kell várni,de megéri :) 145 ft? O.o holmerre?nálunk 300 ftba kerül egy. .. megírnád nekem mailben?:) (darkangel13@citromail.hu)

    VálaszTörlés
  4. Ha nem titok, itt is megírhatod, hogy hol vetted a lakkokat, mert engem is érdekelne, meg szerintem még jó néhányunkat :) köszi.

    VálaszTörlés
  5. Már olvastam ;) :) csak ugye nem sorba megyek :) hehe

    VálaszTörlés
  6. @ GhostGirl: elküldtem a mail-t a lakkok titkos lelőhelyéről! :)

    @ Monika: örülök, hogyha megtaláltad. De ha mégsem, akkor leírhatom, csak szóljatok! :)

    VálaszTörlés
  7. Én is szeretem a lora lakkokat, van pár :)

    VálaszTörlés