2013. július 14., vasárnap

Körömszalon etikett II. - mit illik és mit nem?

Az első rész megírása és posztolása után számos dolog eszembe jutott még a témával kapcsolatban, amit vendégként jó észben tartani, ha időpontot foglalunk a körmösünkhöz! Lássuk csak!

1. Fogadd el, amit a szakember javasol!
Egyik olvasóm, Bellala hívta fel erre a kimaradt pontra a figyelmemet. (Köszönöm!) Sokszor előfordul a szalonokban, hogy egy tövig rágott vagy esetleg már végtelenül elvékonyított körmű vendég sétál be az ajtón és egy általa kiválasztott szolgáltatást szeretne igénybe venni. A határozottság szép dolog, hiszen azzal időt spórolunk, de a körmös szakember sem varázsló vagy mágus, tehát lehetetlen küldetéseket ők sem vállalhatnak. Tövig rágott körömből szinte lehetetlen szép műkörmöt építeni. Van erre egy csúnya szólás, leírni nem szeretném.. Sablonnal épített köröm teljesen kizárva, tippes körmöket is csak enyhén rágott köröm esetében lehet készíteni, ahol még a köröm szintje magasabban van, mint a bőré. A végtelenül elvékonyított körömmel pedig az a probléma, hogy egyes esetekben sajnos már olyannyira gyenge, hogy a műköröm anyag bármilyen szakszerű felépítés esetén sem marad meg a körmön, hiszen nem bírja a természetes köröm. 

2. Légy tájékozott a választott szakember jelenlegi szintjével!
Az internetet böngészve számtalan szebbnél szebb műkörmös remekmű lelhető fel, melyeket nagyon képzett, versenyeket nyert oktatók készítettek. Viszont ha egy ilyen képpel sétálunk be a szalonba " Én pont ilyet szeretnék!" felkiáltással, biztosan csalódni fogunk, melynek számos oka van. Egy: minden körmösnek saját díszítési stílusa, vonalvezetési technikája van, így pontosan ugyanolyan festést nem fogunk kapni két körmöstől. Kettő: mindenki más szinten van a különböző díszítési és/vagy építési technikákban. A képzettebb körmösök drágábban, gyorsabban, precízebben dolgoznak, míg aki kevésbé képzett, kevesebb továbbképzésen vett még részt, nem fog olyan élethű miniatűr virágokat festeni a körmeinkre, viszont valószínűleg olcsóbban is készít körmöket. Tájékozódjunk, mielőtt elindulnánk!

3. Szolgáltatás közben viselkedjünk segítőkészen!
Hogy ez mit is jelent? Műkörömépítés vagy csak akár egy egyszerű manikűr közben ne pötyögjünk a telefonunkkal, ne akarjunk egy kézzel üveget kibontani / inni / enni. Utóbbit már csak azért sem, mivel tilos, hiszen szennyeződések kerülhetnek az eszközökre, anyagokba. Kezünket a meghatározott módon helyezzük a lámpába, ezzel is elősegítve a körmös munkáját. Természetesen beszélgetni , csevegni minden mennyiségben lehet.

4. Kérdezni szabad!
Nem vagy tisztában mi miért történik? Mi ez a folyadék, amit a körmeidre kennek és mire való? Az első alkalommal nyugodtan kérdezd meg a szakembert, hiszen jogod van tudni, hogy milyen anyagok kerülnek a körmeidre. Visszatérő vendégként a kérdezősködés megszűnik és felváltja a kötetlen beszélgetés, ám első alkalommal minden szolgáltatás kipróbálása esetén fel lehet tenni a kérdéseket, amik foglalkoztatnak.

Ha van még valami, ami szerintetek kimaradt, akkor várom a visszajelzéseket! :)

1 megjegyzés :

  1. Ez nagyon tetszett :)
    Regényt lehetne ìrni arról, hogy mit nem kellene csinálnia a vendégnek, amíg készül a körme...pl van, aki minden rétegnél megtapogatja a körmét, h egyenletes-e a zselé...bosszantó.
    Egy apró észrevételem van csak. Rágott körömre soha nem ragasztunk tipet (meg igazából semmilyenre) de épìteni mindig lehet.

    VálaszTörlés