2013. október 27., vasárnap

Őszi leopárd mintás körmök - step by step

A "klasszikus" leopárd mintát adó körmök elkészítéséhez igazi őszi színekre van szükségünk: okker, drappok, barnák és fekete. Ráadásul idén a hideg évszakokban nagyon divatos (lesz) minden, ami állatmintákkal díszített. Miért is ne készíthetnénk el egy ilyen körömdíszítést? Ebben a cikkben megmutatom nektek, hogy én hogyan csinálom, illetve milyen örök érvényű szabályok léteznek, ha ilyen körömdíszítést szeretnétek elkészíteni, hogy a végeredmény ne csak sok színes paca legyen. Nem egy bonyolult díszítés, essünk is neki! :)

Először is, mint minden körömdíszítést előtt, tisztítsuk meg a körmeinket, majd az előkészítés után (pl. formázás) használjunk alapozó lakkot. Miért? Azért, hogy a színes körömlakkban található pigmentek ne ttudják elszínezni a körmeinket és ha megunjuk a díszítést ne maradjon sárgás, elszíneződött a körmünk. Nekem most picit sárgás, mert nem használtam alapozózselét a gél lakkom alá, de most pihentetem a körmeim és majd újra szépek lesznek! :)

Dolgozhatsz körömlakkal, akrilfestékkel vagy műköröm anyagokkal, két réteg alapszín kelleni fog. Válassz egy világosabb színt, talán egy okkert vagy egy barnásabb narancssárgát. Túl sötét színű ne legyen, mert akkor annál nehezebb lesz még sötétebb árnyalatot találni, amin jól fognak látszódni a foltok.teljes száradás/kötés után dolgozz csak tovább a körmeiden, különben a két szín keveredni fog, vagy az ecset felszedi az alapszín és foltos lesz a munkád.

Száradás/kötés után jöhetnek a foltok. Mire figyelj: ne szabályos formák festésére törekedj. Jöhetnek a furábbnál furább foltok, alakzatok! Az nem gond, ha a foltok között kisebb nagyobb hézagokat hagysz, a kimaradó részekkel később foglalkozunk. A legfontosabb, hogy viszonylag egy méretben gondolkozzunk. Ne legyenek fél körmöt betöltő és gombostűnyi foltok egy díszítésben. Az sem gond, ha egyik körömre kevesebb jut, a másikra több, hiszen a későbbi kitöltő motívumoktól összhangban lesznek a körmeid. Itt is várjuk meg a száradást!

Utolsó előtti lépéshez érkeztünk, most kerül elő a fekete festékünk/lakkunk. A foltok mentén haladva szinte(!!) körbekontúrozzuk a pacnikat. Miért nagyon fontos a szinte? Mivel a természetben sem szabályos "c-vonalak" vannak a foltok körül , valamint nem mindenhol azonos vastagságú vonal fut a pacák mellett. Nyugodtan menj rá a sötétbarna foltokra, legyenek vastagabb és vékonyabb fekete vonások is.

Remélem nektek is maradt kisebb-nagyobb üres foltocska a körmeiteken, mert most jön a lényeg, ami igazán élethűvé varázsolja a mintát. A kimaradt helyekre jöhetnek aprócska "c-minták", kisebb nagyobb fontok. Itt sem kell arra törekednünk, hogy pont a helyek közepére kerüljenek, sőt, egyszerre többféle is kombinálódhat. Arra nagyon figyeljünk, hogy ne essünk át a ló túloldalára, tehát ne vigyük túlzásba!


A tökéletes száradás/kötés után jöhet a fedőlakk/fedőfény, majd az ápoló olaj, ha a bőr igényli. :) Szuper egyszerű, nem igényel sok színt és viszonylag hamar elkészíthető, hiszen nem kell a tökéletességre koncentrálni a minta készítése során. Készítsétek el Ti is mondjuk a Halloween-i bulira! :)

2 megjegyzés :

  1. nagyon jó :)
    underthespellofbeauty.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  2. Én is szoktam leomintás körmöket alkotni, nagyon szeretem. Kis cuki lett! :)))

    VálaszTörlés