2014. március 10., hétfő

Crystal Nails Xtreme reszelő körkép

A Cyrstalnak 4 Xtreme reszelője van, szín szerint zöld, kék, lila és piros. Hogy miért? A választ egyszerű, mindegyiknek más a szemcsézettsége, ami pedig eldönti, hogy az adott reszelőt mire is tudjuk használni a szakmában. Vannak olyanok, melyet otthoni használatra is beszerezhetünk magunknak, viszont a durvább reszelőket én feleslegesnek tartom megvásárolni pusztán otthoni használatra, a lentiekben kifejtem, miért.

Zöld Xtreme reszelő: szemcsézettség - 180/180, általában bolyhozáshoz, finomabb reszeléshez használjuk. Ezt a rezselőt tudom ajánlani otthonra annak, aki saját körmét szeretné formálni, visszareszelni, ha már túl hosszúra megnőtt.

Kék Xtreme reszelő: szemcsézettség - 150/150, ez már kicsit durvább reszelő. Saját köröm reszeléséhez ne használjuk! Ez már a szakmában kellő érdesség, hiszen ezzel a reszelővel reszelünk formára illetve azok, akik még tippel dolgoznak, az összereszelést ezzel végzik.

Lila Xtreme reszelő: szemcsézettség - 100/100, a legdurvább xtreme reszelő. A körömre felvitt zselét vagy porcelánt távolítjuk el vele, valamint élreszeléshez is használatos.

Piros Xtreme reszelő: szemcsézettség - 100/180, egyik oldala a lila, másik oldala a zöld xtreme reszelő felületével rendelkezik, tehát ez egy 2in1 reszelő. Felhasználhatósága megegyezik a fent leírtak szerint.

Amit még érdemes tudni, ha új reszelőt vásárolunk: Első használat előtt az új reszelők éleit ne felejtsd el kicsit letompítani egy elhasznált másik reszelőn.

5 megjegyzés :

  1. Ha nem gond, lenne két kérdésem, mert jó lenne olyantól megtudni ezeket, aki ért is hozzá :) A fém reszelőknek általában milyen a durvaságuk? Ajánlod azokat otthonra vagy szerinted csak ezekkel a puhábbakkal érdemesebb otthon magunknak formálgatni a körmeinket? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Elíz!

      Én nem ajánlom a fém reszelőket saját köröm reszelésére, függetlenül attól, hogy mennyire durva. A papír reszelő sokkal kíméletesebb, persze, ha a jó szemcsézettségűt használjuk - jelent esetben én a zöld Xtreme reszelőt ajánlanám neked, de természetesen más, hasonlóan sűrűn szemcsézett papírreszelő is megfelelő.

      Ezek hátránya viszont, hogy nem bírják addig, mint mondjuk egy fém reszelő, de ha csak saját köröm formázására használod, akkor azért jó ideig használhatóak.

      Emellett megpróbálkozhatsz az üvegből készült reszelővel is. Nekem speciel nem tartozik a személyes kedvenceim közé. Vigyázni kell rájuk, nehogy leejts és eltörjön.

      Egyéb kérdéseiddel a továbbiakban is nyugodtan fordulj hozzám! :)

      Törlés
  2. Én akkor kaptam rá ezekre a reszelőkre,amikor elhagytam a műkörmöm,a körmös lány volt olyan kedves hogy adott nekem egyet (ami a természetes körömhöz még jó volt,műkörömhöz már nem),amit én még vagy fél évig használtam.
    Most is Crystal-os van,és még halványan látszik hogy ezen is zöld felirat van.Ez a reszelő lassan egy éves lesz és még mindig jól tartja magát,pedig minden héten át kell reszelni a körmeimet,mert hála istennek elég gyorsan nő.
    Van üveg reszelőm is,és kerámia is de egyiket sem szeretem annyira mint ezeket a papír reszelőket,és inkább évente megveszem,mert nekem nagyon beváltak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :) Én is imádom őket! És évente 390 Forint szerintem nem a világvége.. :)

      Törlés