2014. június 29., vasárnap

3 módszer a géllakk eltávolítására

Többen is jeleztétek hogy a géllakkozás menete mellett annak eltávolítása is érdekel titeket. Most bemutatok nektek három remek módszert, amivel meg tudtok szabadulni a géllakktól. A legkevesebb időt igénylő módszertől fogunk indulni, így a cikk elején a leggyorsabb technikákkal tudtok majd megismerkedni, majd egy hosszabb időintervallumot igénylő procedúrát is bemutatok nektek. Természetesen ezen módszerek mindegyike olyan, hogy kellő körültekintéssel nem vékonyíthatod el a körmöd.

1. Az áztatásos módszer
Ez a lehető leggyorsabb technika, amivel a nem kívánt géllakkot el tudod távolítani a körmeidről.
Idő: 10-15 perc
Szükséges eszközök: leoldó fólia, géllakk oldó folyadék, reszelő, bőrfeltoló-kaparó
Menete: A géllakkozás tetejét egy reszelő (pl. zöld Xtreme reszelő) segítségével a géllakkozás legfelső rétegét eltávolítjuk. Ez nem a szín teljes eltávolítását jelenti! Portalanítás után a leoldó folyadékkal átitatjuk a leoldó fólia megfelelő részét, majd azt a körömlemezre helyezzük és a fólia segítségével rögzítjük. 10 perc elteltével levesszük a fóliát és egy bőrfeltoló-kaparó segítségével néhány egyszerű mozdulattal eltávolítjuk a géllakkot, ami matrica szerűen lejön ekkor már a körömlemezről.

2. Eltávolítás reszelővel
Sokkal nagyobb koncentrációt igényel, ezért aki nem szeretné kireszelni a körmét, az óvatosan, lassan, több időt igénybe véve végezze ezt a folyamatot vagy bízza megbízható szakemberre!
Idő: 20-25 perc
Szükséges eszközök: reszelő, portalanító, fedőlakk
Menete: A géllakkozás egy alap átlátszó rétegből, két szín, majd egy fedőrétegből áll. Célunk a szín eltávolítása. Ennél a technikánál egyszerűen lereszeljük a legfelső rétegeket. Ez azért nehéz technika, mert aki nem szakképzett, annak esetleg nehezebb lehet figyelnie arra, hogy az alap átlátszó réteget ne reszelje le. A szín lereszelése után mindenképpen használjunk kettő-az-egyben alapozó és fedőlakkot! Sajnos a legtöbb problémát ez a technika szokta okozni, hiszen sokan kireszelik a természetes körömlemezt vagy elvékonyítják azt, így a géllakkozás során szépen megnőtt természetes körömlemez egyből letörik vagy fájdalmassá válik a körömágyi rész érintése. 

3. A lenövesztős módszer
Ha sem a géllakk oldószerrel, sem a reszelővel nem szeretnéd, hogy találkozzon a körmöd, valamint a türelem az egyik legnagyobb erényed, akkor ez a te technikád.
Idő: a köröm növekedésének ütemétől és a körömágy nagyságától függően 1-3 hónap
Szükséges eszközök: a körömlakkjaid
Menete: Ha már eljutottál oda, hogy több géllakkot nem szeretnél viselni, akkor az utolsó szalonban töltött órád során kérj egy nagyon halvány, szinte nem is fedő színt a manikűrösödtől, mondjuk egy gyöngyházfény vagy halvány rózsaszín géllakkozást, de természetesen bármelyik másik élénk színnel is kivitelezhető technika. A géllakkon egyébként sokkal jobban megmarad a körömlakk. Halvány szín esetén: amikor már zavaró a lenövés (bár ilyen géllakkozásnál ez szinte észrevétlen) bufizás után vigyél fel a körmödre egy-két réteg hasonló körömlakkot, így nem látszódik a lenövés, és olyan anyag kerül a körmödre, amit később körömlakk lemosóval egyszerűen eltávolíthatsz. Erős szín esetén: szintén keress egy ugyanolyan színű körömlakkot, mint a géllakkod, majd bufizás után vigyél fel belőle 1-2 réteget. Egyetlen negatívuma, hogy sokáig kell ugyanazt a színt viselned, ami unalmassá válhat.

Remélem te is meg tudod találni a számodra legmegfelelőbb módszert! :)

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése