2014. július 27., vasárnap

Gyerekek és a körömdíszítés

Az elmúlt hetekben újra előjött a műkörmös fórumokon a "gyerekek és műkörmök" témakör. Hány éves kortól ajánlott? Miért legyen neki? Miért ne legyen neki? Milyen előnyei / hátrányai vannak? A bal oldalon látható kép volt a hab a tortán, ami miatt úgy döntöttem, beszélgessünk mi is egy kicsit ismét erről a témáról. A kép Beyoncé és két és fél éves lánya, Blue Ivy Carter kezeiről készült, melyen közös manikűrözésük eredménye látható.

A gyermek természeténél fogva kíváncsi és szereti kipróbálni az új dolgokat. A körömdíszítéssel, körömlakkozással és a műkörömmel sincs ez másként. Hiszen akár már saját otthonában találkozhat ezzel, ahogy anyu a körmét festi vagy anyu éppen megérkezik frissen manikűröztetett kezekkel. Megpróbáltam összeszedni néhány jó tanácsot, ötletet, tippet és érvet, hogy hogyan lehetne kielégíteni a kis csajok körömdíszítés iránti vágyát.

A tiltás soha sem a járható utak egyike. Illetve választható út, de a válaszreakció úgyis mindig a dac, a "csakazértis" és a mellékes utak keresése lesz. Ha anyu a természetes körmök híve és soha nem visel még körömlakkot sem, attól függetlenül is nyitottan kell állni a témához, hiszen a lánya a különböző médiumok által vagy csak a tömegközlekedést igénybe véve is találkozhat a körömdíszítés csodájával. 

Figyeljünk oda arra is, mit enged az iskola! Próbáljuk meg megértetni a gyerekkel, hogy körömlakkal/műkörömmel (főleg általános iskolában) nem járhat iskolába, mivel azt az intézmény nem engedi (igen, van erre is példa). Ebben az esetben kössünk kompromisszumot a gyerekkel és a tanítási szünetekben adjuk meg neki a lehetőséget, hogy kifesse a körmét.  


A legtöbb ilyen hóbort azonban gyorsan múlik, így az a gyermek, aki csak hirtelen fellángolásból festi ki naponta a körmét a nyári szünet alatt, nagy valószínűséggel ugyanilyen hamar abba is fogja hagyni. Természetesen azok a kislányok, akiket ez a téma jobban érdekel, örömüket lelik benne és mindig sikerként könyvelik el az újabb alkotásaikat, valószínűleg az elkövetkező néhány szülinapra is körömlakkok és körömdíszítési eszközök tucatjait fogják kérni. :) 

Ha a körömlakk mellett döntünk, keressük a "3-free" vagy inkább a "5-free" körömlakkokat! 
3-free márkák: American Apparel, Butter London, CND, Deborah Lippmann, Essie, Estee Lauder, Hard Candy, Lancome, Le Metier, M.A.C., Nars, Nicole, OPI, Priti NYC, Spa Ritual, Wet ‘n’ Wild
5-free márkák:  Chanel, Dashing Diva, Dior, Givenchy, Hopscotch Kids, L’Oreal, Nubar, RGB, Scotch Naturals, Uslu Airlines, Zoya


Később már szóba jön a műköröm téma is. Mivel manapság a gyerekek sokkal előbb érnek, korábban eljöhet ez az időszak, mint gondolnánk!  Fontos, hogy nem az a legjobb amit tehetünk, hogy bevásárolunk neki, mondván hadd élje ki a kreativitását. Ebben az esetben többet árthat magának, mint amennyit használ. Vigyük el profi szakemberhez, aki a korának megfelelő méretű, formájú és díszítésű körmöt készít neki. A jobb szalonokban bizonyos kor alatt csak szülői engedéllyel ülhetnek be a vendégszékbe! 

Bár erről már beszélgettünk egy jót, most újra kíváncsi lennék a véleményetekre! :) Ki mikor kapta az első körömlakkját és mikor engedte először a lányának, hogy ő is lakkozza a körmeit? :)

1 megjegyzés :

  1. én kb 6-7.-es voltam mikor elkezdtem a körmöm festeni és azóta függő is vagyok. :D
    én úgy vagyok vele, hogy a lakkozást azt akár akarja, akár nem egy anyuka, a lánya úgy is ki fogja próbálni legyen akárhány éves. ha annyira szeretné lakkozni a körmét, akkor fesse nude, vagy halvány árnyalatokra ami egyáltalán nem feltűnő. a műkörmös eset más. azt teljesen elítélem... főleg mikor általános iskola kb 6. osztályában már hegyes körmökkel járnak a lányok... persze itt is vannak kivételek, mert hallottam már olyat, aki azért rakatott az általános iskolás lányának műkörmöt, mert nagyon rágta a körmét és így le tudott szokni róla.

    VálaszTörlés