2014. augusztus 10., vasárnap

A körömlakk 9 különös felhasználási módja

Körömlakkot csak a körmökre - gondolhattad eddig. De nem! Számos más alkalom vagy helyzet adódik az életben, ami felbosszanthat minket, mert nem találunk megoldást rá. Most itt van 9 teljesen átlagos szituáció, ahol segítő kezet nyújthat a saját körömlakkunk.

1. Rendteremtés a káoszban - kulcsok megkülönböztetése
Millió kulcsod van a kulcscsomódon és mindig az utolsó nyitja azt a zárat, ami előtt már percek óta próbálkozol? Használd a körömlakkod! Legyen kék az otthoni kulcsok színe, piros a munkahelyhez, zöld a tárolók kulcsainak színe. Tisztítás után töröld át a kulcsokat acetonmentes körömlakklemosóval és mehet is rá két rétegben a kiválasztott színű lakk. A még egyedibb kulcsokhoz használj különböző színeket, csíkozz pöttyözz, legyen igazán különleges! 

2. Csúszós helyzet - ruhák fixálása a vállfán 
Folyton lecsúszó ruhapántok, blúzok a vállfáról ... ismerős helyzet! Fogd az átlátszó körömlakkod és fesd át a vállfák azon részét, ahová a pántok kerül(né)nek a vállfán, hagyd megszáradni és kész is a "csoda". Ez a trükk befőttes gumival is ilyen jól működik!


3. Személyre szabott dizájn - egyedi telefontok
Bárhonnan rendelhető és bárhonnan beszerezhető a sima, átlátszó műanyag tok, ami a telefonra rögzítve védi azt. De ha túl egyszerűnek találnád, díszítsd fel kedvedre a kedvenc körömlakkjaiddal. Rögzíthetsz rá köveket, csillámport - csak figyelsz a fixálásra! Használj pillanatragasztót, fedőlakkot, amennyiben szükséges. 

4. Cserkészek jó barátja - vízálló gyufa
Erre a trükkre a komoly túrázóknak lehet a legnagyobb szükségük. Az elázott hátizsákból kiszedett gyufával lehetetlenség tüzet gyújtani, az ilyen helyzetekben segít rajtunk a körömlakk. Lakkozzunk be pár gyufát körömlakkal, amitől az ellenállóbb lesz az azt ért nedvességgel szemben, ettől függetlenül ugyanúgy használható gyufa marad. Kételkedve olvastam ezt én is, de most kipróbáltam és sikerült! :) Ügyelj rá, hogy mielőtt visszatennéd a többi gyufa közé, teljesen száraz legyen!

5. Apró gondok - tű és cérna
Egy utazás során mindenre fel kell készülni, ezért jó ha van nálunk egy varrótű, fekete és fehér cérna, esetleg egy pót gomb. A befűző tűre már ritkábban gondolunk, így a tűbe fűzést szintén megkönnyíthetjük a körömlakkunk segítségével. Minimális mennyiséget vigyünk fel a cérna elejére, hogy megakadályozzunk annak szálakra bomlását! Miután megszáradt, könnye(bbe)n belefűzhetjük a cérnát a tűbe.


6. Szépség kis méretben - mini váza
A gyerekek ( valamint jómagam ) imádnak egy-egy séta közben virágot, leveleket gyűjteni, amit haza is cipelnek anyunak/apunak/mamának/papának/mindenkinek. A nagy virágokat könnyedén bele tudjuk rakni vázákba, de ezeket az aprócska kis kedvességeket általában csak az asztalra rakva vagy feles pohárba téve tároljuk egy kis ideig. Legyen most a kis virág a leggyönyörűbb csokor a világon és az üres körömlakkos tubus a váza. Tisztítsuk ki, fessük be a külsejét és kész is a mini váza. :)

7. Megelőzni a zöldülést - ékszerek bebiztosítása
Sok embernél az ékszerek viselése azért lehetetlen, mert a helyén zöldes foltok alakulnak ki a bőrön. Ezt tudjuk megelőzni egy kis körömlakkal. Fessük be a gyűrű belsejét, amit aznap viselni szeretnénk, és a probléma már meg is oldódott. Csak oda kenj lakkot, ahol az ékszer érintkezik a bőröddel! Ügyelj rá, hogy az ékszer viselése előtt a körömlakk teljesen meg tudjon száradni! Ha extra védelmet szeretnél,  az ékszerek köveit is bekenheted, ezzel kopásállóak és karcmentesek maradnak! :)

8. Kordában tartani - harisnyás gondok
A harisnya jó dolog, csak akkor nem, ha futnak a szemek, mert beleültünk valamibe vagy akár saját körmünkkel megsértettük azt. Gond egy szál se! Ha még idejében észreveszed a problémát, kapd elő gyorsan a körömlakkod és kend át a problémás területet! Ez meggátolja a harisnya további bomlását. A továbbiakban viszont légy óvatosabb! :)


9. Nincs több nyalakodás - borítékok
Nem túl kellemes végignyálazni a borítékokat egy parti, esküvő vagy nagyobb esemény előtt. Ha nincs ragasztós borítékod és utálod nyalogatni a borítékokat, kapd elő a körömlakkod! Egy réteg belőle már segít a problémán! :)

1 megjegyzés :

  1. A mini vázák Projectjébe azonnal beleszerettem! Amikor majd lesz körömstúdióm, akkor stílusos dísztárgyként fogom rajta pihentetni a szemem :)
    Gratulálok a blogodhoz! Először járok Nálad, de gyakorlatilag 12 órája olvaslak!

    VálaszTörlés