2014. augusztus 10., vasárnap

Negative Space Nails - 6 lépésben

Kint már hódít a divat, mely szerint a köröm egyes részeit szín nélkül szabadon hagyjuk. Körömlakkozás esetén csak alapozó és fedőlakkot kapnak ezek a területek. Megpróbálkoztam én is egy egyszerű, egyszínű negative space körömdíszítéssel, az eredményét a képen láthatjátok! :) 

Az alábbiakban az elkészítés menetét és néhány tippet olvashattok, hogy nektek is sikerüljön ez az igazán egyszerű, de annál különlegesebb technika. 

A LEGFONTOSABB LÉPÉSEK:
1. Bizonyosodj meg róla, hogy a körmeid nincsenek elszíneződve és nem piszkosak, hiszen csak akkor mutat szépen ez a díszítés, ha egészségesek a körmeid! Egy alapos kézmosás után láthatod, hogy milyen állapotban vannak a körmeid. Ennek alapján tervezd meg már most, hogy a körmöd melyik részét szeretnéd szabadon hagyni!

2. Igazítsd egymáshoz a körmeid szabadszéleinek hosszát és formáját! Egy papírreszelő segítségével alakítsd ki a kívánt körömformát! Ügyelj nagyon a szinkronra!

3. Az alapozás itt is nagyon fontos. Használj alaplakkot vagy base gel-t a körmeid védelme és erősítése érdekében!

4. Most jön a munka kreatív része. Keverd az alakzatokat, használj geometriai mintákat és passzoló színeket! Kétféle lehetőség közül választhatsz: vagy a teljesen festett körmön maradnak le nem festett foltok vagy a festetlen körömrészek lehetnek az uralkodók, mint ahogyan az általam készített díszítésnél. 

5. Ha szükségét érzed, használj különböző strasszköveket, gyöngyöket, bogyókat, bármit, ami a díszítéshez passzol, de ne feledd az aranyszabályt: a kevesebb néha több!

6. Fedőlakkal vagy 0-s One Step géllakkal borítsd a körmeidet a minta védelme érdekében! 

Kész is. Ugye, hogy nem is olyan bonyolult? :) Íme még néhány jó kis ötlet:








Ugye te is kipróbálod majd? :)

2 megjegyzés :