2011. október 12., szerda

Kézápoló és műkörömépítő képzésem első napja - a tapasztalataim és véleményem a cégről, a képzésről



Mi a kedvenc teátok? :)
Hát szép jó estét mindenkinek! :) Ilyen borongós időben mi mást is csinálhatna az ember lánya, mint keres egy polár pokrócot, készít egy nagy bögre forró teát, elkényelmesedik a székben, és bújja a jobbnál jobb beauty blogokat. :)

Amiről én most írni szeretnék nektek, az az, hogy miként alakult a kézápoló képzésem első napja. Először is azt tudni kell rólam, hogy mint "vidéki", kicsit rettegtem a budapesti közlekedéstől. ( Talán még most is ? ) Metró, villamos, ilyen busz, olyan busz ... Szerencsére az útvonal tervező, az én jó öreg barátom, segített nekem, hogy megtaláljam a helyem. Egy vonat, két villamos, 50 perc menetidő. Nem is tűnt már olyan bonyolultnak, bár lehet azért mondom csak, mert véletlenül (!) nem tévedtem el. Megérkeztem a képzés helyszínére, majd vártam. A csoporttársak elkezdtek előbukkanni, majd 10 perces késéssel az oktatásszervező is megjelent a könyvekkel, kellékekkel. Mit lehet tenni, egy defekt az defekt .. 

A papírmunka és a második részlet befizetése után megtekinthettük azt a tanulókészletet, amit majd kapni fogunk a gyakorlati oktatás kezdetén. Reszelők, gélek, tipvágó és még sorolhatnám tovább. Csodaszépen sorakoztak, mint a kis katonák, akik készek voltak szolgálni a szép kezek és ápolt körmök ügyeit. :) Persze nem távoztunk üres kézzel! A két tankönyv, egy XXL-es póló ( ne higgyétek, hogy ekkora vagyok, egyen méret! :D ), a szóbeli tételsorok már itthon csücsülnek a polcokon. Semmi rejtett költség, semmi elsumákolt információ, pontos tájékoztatás. Ezeket tudnám kiemelni. A csoporttársak - és persze én is - intéztünk az oktatásszervezőkhöz néhány kérdést, amire pontos választ kaptunk, tehát - eddig még - egy rossz szavam se lehet róluk.

Tízet ütött az óra, mikor belépett a terembe egy kopaszodó, szemüveges, alacsony bácsika egy régi, számzáras táskával, ami - mint később kiderült - műanyag csontokat tartalmazott. Az ő személyében az anatómia és ortopédia tanárt köszönthettük. A csontok, inak, és izmok nem valami izgalmas téma, de mégis azt kell mondanom, hogy soha nem unatkoztam. :) A bácsikáról papám jutott az eszembe ... viccelődött, mesélt, emellett tisztességgel leadta az anyagot, szünetben pedig egy jót beszélgettünk vele egy "minőségi" automatából jött kávé mellett.

Az előadás után elégedetten távoztam, attól függetlenül, hogy az ezt megelőző napokban rengetek negatív információt hallottam a cégről. És mi igaz belőle? Eddig még semmi, és remélem, hogy ez így is fog maradni. Nem bántam meg, hogy jelentkeztem a képzésre és várom már hihetetlenül a gyakorlati órákat. :)

Nektek van olyan ismerősötök, aki végzett már el OKJ-s manikűrös tanfolyamot? Esetleg ti? Ti kinél tanultatok és milyen tapasztalataitok vannak? Sőt, tovább mennék: tudod-e, hogy a Te műkörmösöd milyen alapanyagot használ? Vagy éppen Te milyen anyagot használsz?

4 megjegyzés :

  1. Szia! Szuper bejegyzés, imádok ilyeneket olvasgatni. Én a zöld teát imádom :) Ha van kedved látogass el az én blogomra is :) nuckurucmakeup.blogspot.com

    VálaszTörlés
  2. Énis gondoltam rá,hogy elkezdjek-e egy ilyen tanfolyamot..de végül más lett:)Tök jó, hogy írsz róla!:) Énis ebben az évben vagyok először bejárós pestre..az a nagy tömeg... jajj:D nehéz hozzászokni :(

    VálaszTörlés
  3. Szia! én pár éve végeztem kéz és lábápoló, műkörömépítőként. Imádom ezt a szakmát, csak sajnos a válság miatt nem tudtam mélyebben belemélyedni a munkába. Én a Crystal Nails-nél tanultam és a mai napig ezt használom ha körmözök. Nagyon jó minőség és profi csapat.

    VálaszTörlés
  4. @ Nicol: Örülök, hogyha tetszik! :) Úgy gondoltam, hogy nem fog tetszeni, mert kicsit személyes, de ezek szerint tévedtem. :) További hasonló cikkekkel fogok jelentkezni. :)

    @ Nicica: A tömegnél csak a galambokat utálom jobban. :D Az biztos, hogy ez a "pesti közlekedés" nevű dolgot meg kell szoknia az embernek, ha kezdő. :) Eltévedésmentes napokat kívánok!

    @ Nóra: Igen, a Crystal Nails-ről nagyon sok jót hallottam! Ha sikeresen elvégzem majd a tanfolyamot, akkor én is az ő termékeiket szeretném használni. Csak lennénk már ott ... :)

    VálaszTörlés