2011. október 15., szombat

Mi is az a paraffinos ápolás?

Egy cikkemben már bemutattam a japán manikűrt, most pedig a paraffinos ápolással szeretném azon olvasóimat megismertetni, aki még nem találkozott volna vele, vagy ha találkozott már, akkor sem tudta biztosan, hogy mi is ez. A paraffinos ápolás egy mély-hidratáló kezelés, melynek hatásaként a bőr és a köröm felülete ápolttá és bársonyossá válik. A szalonokban ez általában egy kiegészítő kezelési forma.

Mi is az a paraffin? A paraffin egy olyan speciális adalékanyagokat tartalmazó termék, melynek rendkívüli hőtároló tulajdonsága van. Illatmentes vagy illatosított változatban is kapható. Sok pozitív hatása van:
  • fokozza a vérkeringést
  • tágítja a bőr pórusait
  • lehetővé teszi a bőrhidratáló krémek tökéletes felszívódását
  • friss és egészséges kinézetűvé varázsolja a bőrt és a körmöket
 A folyamat egy fertőtlenítéssel kezdődik, amikor megmossuk kezeinket, majd bőrfertőtlenítőt permeteznek a kezünkre. Ezután következik a peeling - csiszolószemcsék segítségével választja és radírozza le a felső bőrrétegek elhalt részeit - aminek hatására a bőr könnyebben tudja majd felszívni a hatóanyagokat. Ezt egy ápolókrémes masszázs követ csuklóig ( illetve bokáig ). Ekkor észre vehetjük, hogy körmeink alsó felére körömápoló olajat ken a manikűrös/pedikűrös. Nem kell megijedni, ezt arra szolgál, hogy később majd a paraffint könnyebben el lehessen távolítani. Majd következik a várva várt paraffinfürdő, ami kellemesen meleg. Amikor már a kéz/láb felületén szilárdul a paraffin, akkor néhány kiemelés és visszamerítés után nylon tasakba bújtatják kezeinket/lábainkat és kesztyűbe bújtatják, vagy törölközővel több rétegben becsavarják.
15-20 perccel később megszabadulunk a kesztyűtől/törölközőtől és a tasaktól. A paraffin ilyenkor már olyan szilárd, hogy egyben eltávolítható a kézről/lábról. Itt jön elő a körömápoló olaj jótékony szerepe, mivel a köröm alól kiszedni a paraffint az olaj nélkül nehézkesebb lenne. Egy hidratáló krémezéssel zárul a kezelés. Az eredmény már az első alkalom után magáért beszél, de ha igénybevett, száraz, vitaminhiányos vagy öregedő bőrrel rendelkezünk, akkor a manikűrös/pedikűrös egy paraffinos kúrát fog nekünk ajánlani.


Néhány tipp a kezelés előtt:
  • lehetőleg ékszer, karóra nélkül érkezzünk a kezelésre
  • olyan felső legyen rajtunk, amit ha kell, biztonságos magasságba fel tudjunk gyűrni úgy, hogy az a kezelés folyamán nem csúszik le
Remélem érthetően és egyszerűen be tudtam nektek mutatni egy paraffinos ápolás menetét. :) Szerintem ez egy nagyon kis hasznos kezelés, tudom ajánlani mindenkinek. Ti voltatok már ilyen kezelésen? Mik a tapasztalataitok?

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése