2011. október 20., csütörtök

Step by Step: galaktikus körmök!

Christopher Kane divattervező csodás mintákat alkotott, amikor a Gucci csillagos ruhái után "megalkotta az űr-mintát" vagyis Resort névre keresztelt kollekcióját. A sztárok között is nagy népszerűségnek örvendett ez az új divat: Gemma Chan, Alexa Chung és Samantha Cameron is megjelent a nyilvánosság előtt az ő ruháiban. A mai Step by Step rovatban egy ilyen körömlakkozást fogok nektek bemutatni. Nem kell félni, egyszerűbb, mint hinnétek! :)


     1. Első lépésben egy alapozó körömlakkot kenünk fel, ami megvédi körmeinket a sárgulástól. Majd ha az megszáradt, akkor jöhet a fekete lakk.

Bocsánat, hogy ilyen furcsán tartom a kezem, de épp abban a pillanatban nyúltam bele a fényképezőgéppel és mivel merül az elem, siettem a képek készítésével
     2. A következő művelethez szükség lesz egy kozmetikai vattára. Bevallom, nekem most nincs, így egy sima otthoni szivaccsal csináltam, de mint látjátok, így is működik. A szivacsot fehér körömlakkba mártva készítsetek egy vonalat, valahogy így:


     3. A következőkben ugyanezt a műveletet fogjuk megismételni sárga, rózsaszín és sötétkék színű lakkal. A sárga lakkot a fehér közepére próbáljuk meg pötyögtetni, a rózsaszínt pedig oda, ahol a legtöbbnek látjuk a citromsárgát. A sötétkék lakk feladata, hogy az egész fehéres-sárgás-rózsaszínes minta és a fekete alap között átmenetet biztosítson. Mindegyik fázisról láthattok képet!

Fehér és sárga
Fehér, sárga és rózsaszín
Fehér, sárga, rózsaszín és sötétkék
     4. Már mindjárt kész! Fogj egy fogpiszkálót, vagy nagyon apró pöttyöket készítő pontozót és egy kevés fehér körömlakkot. Mártsd bele az eszközt, és pöttyözgess a körmödön. Egy belemártásból több pöttyöt is készíthettek, így lesznek élénkebb és halványabb csillagok! Egy-két körömre mehet óriáscsillag - mint nálam-, aztán pedig egy fedőlakk és kész is az egész! :) Látjátok, nem volt olyan bonyolult.
Nektek tetszik ez a díszítés? Írd meg a véleményed!




5 megjegyzés :