2011. november 13., vasárnap

Őszi táj körömlakkból! :)



Anyukámtól meg is kaptam a dicséretet: azt hitte, hogy matrica. :) Remélem nektek is tetszik! Sajnos  a fényképezőgépem lemerült, így Step by Step cikk helyett csak a végeredményt tudom megmutatni nektek. :( Felraktam picit töltőre az elemeket, hogy ezt a pár képet meg tudjam csinálni, de ma több körömdíszítéses poszttal nem fogok tudni jelentkezni. De majd holnap! :) Rengeteg lakkot használtam a díszítésnél, és még mindig bánom, hogy nincsen ecsetem, mert nagyon megkönnyítette volna a munkámat, de azért nekem így is tetszik. :)

Felhasznált lakkok és eszközök:


A háttérhez / éghez : Catrice 530 Up In The Air
A lehullott faleves földhöz: Bichun 81 ( a barna alap ), Essence Colour & Go! 70 Nude it!, Catrice 510 Bye, Bye Birdy!, S-he Stylezone 305 ( "Shrek-zöld színű", ám belőle sok sajnos nem látszik a képeken ), The Color Workshop vörös lakk.
A fehér fűzhöz és a felhőkhöz: Eveline Cosmetics french manicure fehér díszítőlakk, Lovely Art Liner fekete díszítőlakk
Egyéb: Essence Nail Art Protecting Base Coat, Eveline Cosmetics french manicure fedőlakk, Essence pontozó, szivacsdarab, Essence lakkszárító spray

A hüvelyujjam körmének méretéből adódóan csak felhőcskék készültek rá.

Step by Step:
  1. Először is a kék eget festettem meg. itt elég egy réteg, mivel a felhők elterelik arról a figyelmet, hogy nem fed 100%-osan a kék lakk.
  2. A felhők megfestése után egy barna alapot húztam a szabadszélhez.
  3. Szivacsozós technikával felvittem a vörös,  sárga, zöld és nude lakkokat. 
  4. A fehér díszítőlakk segítségével megfestettem a fákat. 2 - 2,5 ecsetvonásnyi vastagságúak lettek. Két-két ágat kapott mindkét fa.
  5. A térhatás érdekében árnyékot festettem a fekete díszítőlakkal, majd a fák megkapták jellegzetes vonalaikat a törzsükön. 
  6. A lombkoronához a talajnál is használt barna és nude színeket használtam.
  7. Végül pedig pár vándormadár is felkerült a körmökre. Ennyi! :)
Mi a véleményetek? :)
 
Nem mondom, hogy nem időigényes és nem igényel kézügyességet, de nagyon mutatós és évszakhoz illő díszítés. Érdemes próbálkozni! :) Rövid körműek úgy tudnak okoskodni vele, hogy kevesebb talajt festenek, így rövid körmökön is mutatós lehet, persze ott nagyobb kézügyesség, türelem és precizitás szükséges. Hajrá! :)

5 megjegyzés :

  1. én az egyszerűség híve vagyok (így mondom szépen, hogy nincs kézügyességem x) ), de elismerem, hogy nagyon mutatós lett. :)

    VálaszTörlés
  2. Te amúgy hogy boldogulsz a jobb kezeddel, amire a ballal festesz?
    Engem sokan erről szoktak kérdezni egy-egy extrémebb körömfestésnél. Én kétkezes vagyok szerencsére, ami nálam azt jelenti pontosan, hogy jobbkezes, de ballal is megcsinálok bármit pl. írni is tudok, ha muszáj.

    VálaszTörlés
  3. Ja, és nagyon tetszik a manikűr! :)

    VálaszTörlés
  4. Hát bevallom őszintén, ezt most csak bal kézre készítettem el, de a bal kezemmel is tudok manikűrt készíteni a jobb kezemre, csak kicsit dolgoznom kell még a finommozgásokon. :)

    VálaszTörlés
  5. Menni fog! :)
    Nekem is gyakorlás kérdése volt...bár bevallom nekem néha még most is függ a hangulatomtól is, ha türelmetlenebb vagyok, akkor rosszabbul sikerül a jobb kezem. :)))

    VálaszTörlés